ПЪРВИ клас - 2 тема

• 42 892
  • 737
  •   1
Отговори
# 555
  • В светлината на слънцето
...Така че - може просто да е период това, че го е страх младежа, Лу! Дай му време и не го слагай в определена графа. Кой знае след година-две какво ще е Wink

Аз се стремя по всякакъв начин да не им лепя етикети и да бягам от такива неща. Peace Точно по тази причина ги записвам на всичко, което пожелаят, за да могат сами да се докоснат и опитат от нещото - било то спорт или изкуство. Така сами решават дали искат или не. Той например, харесва спорт, но футбол - може да рита с часове. То и кака му рита футбол де. След като тренира 4 години таекуондо реши, че не иска да продължи и се съгласих с него. Та ще видим как вървят нещата занапред. Grinning Споделих случката, защото за сетен път се убеждавам, че децата са различни и трябва да сме отворени към различията им. Peace
На математическо състезание не знам дали ще го водя, макар много да му върви математиката. Ако пожелае - ще го запиша. Grinning

# 556
Хехе, здравецът е добил цвят Grinning

Моята се търкаля от време на време по пода, както разбрах наскоро, но се връща чиста. Пращам с различни дрехи всеки ден. Обувките обаче са все ударени, протъркани. Не знам с какъв акъл взех бели гумени ботуши. Обувала ги е 3 пъти пред блока за по половин час и вече са нацапани отпред и не може да се изчистят.

Раницата мерих и е около 3кг макс.

Моята все още не се вълнува от гаджета. Даже лятото  по моя инициатива й обяснявах какво означава думата, защото не бях сигурна дали я знае.

# 557
...на екскурзия за един ден до Рилски манастир - 27 пари без храна...
Тези 27лв. стандартна тарифа ли са за екскурзиите   Mr. Green
При нас организираха екскурзия до Кюстендил за същата сума,но с включени такси за музеите,без включена храна.Пропадна,защото само 5 деца от класа се бяха записали.А явно и от другите класове интереса не е бил голям,незнам дали някой е отишъл...Следващата екскурзия казаха,че ще е до Витоша - по-наблизо  Crazy
Днес не платих училищния стол,тъй като храната се оказа,че била малко и не е вкусна - все ми казва,че нещо не е изяла или ми носи нещо  Sad Реших днес да спестя дневните 2.72лв.за стол и дадох пари да си купи нещо.Преди малко разбрах,че си е купила голям и вкусен сандвич от бюфета за 1.50...Това за днес,а утре ще носим кутия с храна от вкъщи,за да не е само суха храна   Sunglasses
Жасмин,много сладко това със здравеца    bouquet
desi_yakova,милото дете,представям си как връзва обувките на всички...добродушко  Hug

Ние в класа имаме проблем с няколко побойника.Никой не може да ги озъпти и се бият едно с друго.
В петък изпаднах в ужас като разбрах,че гонейки се в стаята едно от децата е паднало и е с комоцио.Нямало страшно,било добре детето...  Shocked Днес пак ще разпитвам какво точно е станало,че сутринта не успях...

# 558
  • София

Моята все още не се вълнува от гаджета. Даже лятото  по моя инициатива й обяснявах какво означава думата, защото не бях сигурна дали я знае.

Какво точно обясни?

Не мога да разбера като кажете "ако иска, ще го заведа на състезание". От къде знаят за тях, че да поискат? Моят син и идея си няма, че има такива състезания, но ми се ще да го заведа, за да види, а и да го видя как се справя.

# 559
  • София-Младост
Ще чакам инфо от вас за тези състезания, поне да съм в час, ще преценя дали да го заведа. като гледам темпото в у-ще...и някакви супер елементарни задачки им се дават. Но не пречи да се позанимая с него вкъщи. Намирам линкове само за дати от мин. години. Но пък много ми харесват задачките, ще разпечатя да му дам да се занимава съботно-неделно, като гледам са до 10 събиране и изваждане.
Тези тур оператори вече се оливат с цените, 27лв. само за транспорт...нашите ще имат пък за тези пари екскурзия в София  #Crazy зоопарк+Враня...и то в съботен ден.Пък може и да е нормална цена, но ми се вижда много.

# 560
  • София
До Рилския манастир според мен е нормална цената.
Гледам тур- операторите 25- 30лв им е цената за тази дестинация.
Друг е въпросът, че до Одрин ходиха колежки по 28лв.

И днес не мина без перипетии. Дошли за таекондо и нашия отишъл да играе. А дядо му го чака долу и никой не знае къде е. Звънна ми после да се пазари да ходи на таекондо, да ставал шампион. И да каже, че си е забравил часовникът. Викам, ако го има утре в салона ще си го вземеш.

# 561
  • София
Аз пък да попитам за идеи за рожден ден за София - източната част. Ще трябва да е в някое клубче или нещо подобно, но направо не знам къде.  newsm78 Ако сте празнували някъде и  е било интересно за децата, моля споделяйте.

# 562
  • В светлината на слънцето
Не мога да разбера като кажете "ако иска, ще го заведа на състезание". От къде знаят за тях, че да поискат? Моят син и идея си няма, че има такива състезания, но ми се ще да го заведа, за да види, а и да го видя как се справя.

Моят има идея покрай кака си, която ходи, затова казвам "ако иска". А и в училището би трябвало да направят елементарна презентация преди съответното състезание, след което да питат кои деца искат. Поне при нас последните 2 години беше така. Peace

# 563
  • Sofia
Моята за състезание по МАТ не е (по четене може  Simple Smile), но и не си падам.
За четенето... когато и' чета аз, тя следи наравно с мен. Ако се случи да се прозея, тя продължава вместо мен.  Laughing
А книга за четене... аз винаги излизам с нея. Чета в автобуса на връщане сутрин от у-ще и когато отивам да я взема наобяд. Та, ако ще трябва да я (щерката де) чакам някъде, абсурд да си забравя четивото. Чета където сваря, както се казва.  Laughing
Дрехите... моята се пази, по принцип не пера толкоз често панталони, блузи и връхни дрехи.

# 564
  • Варна
И Маша знае какво е състезание по математика. Обяснявала съм, когато ме питаше, защото ме беше чула да разказвам как съм "водила децата си по състезания" Mr. Green Освен това, в ПГ имаше едно момченце, което беше ходило миналата година на състезание по математика. Бях я питала и тогава, каза, че не й се ходи. Знае, че е вид тренировка и резултата не е важен, по-скоро идеята е да не се притеснява на контролни в училище и на бъдещи изпити, които ще има в живота. Надявам се и учителката да им обясни нещата така. До колкото знам в нашето училище участват под строй в състезанията на Началните учители.

# 565
Калина също не е за състезание по математика.
Трябва и време да обмисли задачата, при някои очевадно се панира и блокира. А знае отговора, просто тези празни квадратчета по средата я объркват.
Измислила съм метод, по който ще и покажа, та я чакам да се прибере от училище и довечера ще се занимаем. Да видя дали ще има по-добър резултат.

Ако е за писане, там няма грешка.
Макар сега да забелязвам, че с тези идиотски звукови модели, някои думи е започнала да ги пише както ги карат в училище да ги разделят на звукове.
Пр. "ДЯДО", тя е написала "ДИАДО". Така ги карали в училище да ги казват по звукове.
А до сега такава грешка не е правила.-
Освен да объркват децата с това....абсолютно безполезно е и никога повече не се използва, освен в 1ви клас.

# 566
  • Варна
Ох, болната ми тема! И в това положение "ДИАДО" колко срички трябва да има, като имат правилото: 1 гласна = 1 сричка?! Буква и звук са много набързо нахвърляни в съзнанието им и става каша...

# 567
Не сме говорили за коледното състезание,но на този етап аз не бих настоявала. Не мисля че е готов, а и не е нужно.
За мръсните дрехи - Нико сравнително се пази. Невинаги, но в повечето случаи е чист. Според мен чист и спретнат е нещо, което се учи. За това изисквам да има такова отношение към себе си. Ако се е наклепал не правим драма - нито той, нито аз, но просто акцентираме и говорим за външния вид.
Диве -  Дядо - 2 срички, 4 б. 5 зв.

# 568
  • Варна
Sky, аз съм наясно Wink Лошото е, че децата имат проблем с колко букви/колко звука и от там, както Мирама писа - пишат иа вместо я, иу вместо ю и т.н. После броят звуците (не буквите) и съвсем се омотават да приложат правилото за 1 гласна=1 сричка. Това имах предвид  Peace

# 569
При нас ги учиха тези неща в ПУК. Не са ги карали като при Мирама. Бяха им обяснили, че когато я и ю са след гласна и в началото на думата се броят за два звука. Ако я и ю са след съгласен означават един звук.  В този смисъл дядо е от 4 букви и 4 звука.
Й означава съгласен звук. За дз, дж бяха учили нещо много завъртяно-случаи, когато са 1 звук и когато са два като в надземен. Абсолютно ненужно разбира се. Само за пренасянето ще им трябва.

Ето намерих един полезен линк: http://a-class.hit.bg/2/1.html

Общи условия

Активация на акаунт