ПЪРВИ клас - 2 тема

• 42 889
  • 737
  •   1
Отговори
# 570
Много полезно Дъждец. Явно съм ги забравила. Ще ги учимотново заедно с детето Laughing

# 571
Жасмин, адмирации за малкия, цветния здравец е много идеен!

Дрехи пера всеки ден, не се цапа, но факта, че 3 пъти в седмицата има ФВС предполага запотяване, запрашване / както съм писала, нямат условия за преобличане/.

# 572
Здравейте, как се справяте с задачи от сорта колко + 2=5? В учебника все още нямат такива, но в помагалото е пълно. Помагалата и по БЕ и по математика ми се струват сложни.

# 573
  • София
Както при изваждане.

Имаш 5 кестена, ако 2 са в едната ръка, колко остават за другата. (Нагледно зада ги вижда)

# 574
  • Sofia
Аз обяснявам (ама отлежава и не става от веднъж, но взе вече да вдява  Simple Smile), че в случая х + 2 прави 5, като махнем едното събираемо, получаваме другото. Та в случая махаме известното ни събираемо (първо на това наблегнах де - за събираеми и сбор при"+" и за умаляемо, умалител и разлика при "-" )
За 4 - х= 1 по същия начин.

Та понеже както казах, не става ясно бързо... Светле, помагай!  Hug

# 575
Моят сега реши КМС 2008, оплеска една задача, защото не пише, а смята наум, та му взех 2 точки, другите са му верни. После го направи на самолетче и го метна през терасата, докато го видя.  ooooh!

# 576
  • Sofia
Много полезно Дъждец. Явно съм ги забравила. Ще ги учимотново заедно с детето Laughing

Не си забравила, това е ново. По мое време  ю и я си бяха два звука, без значение дали са преди или след гласна.
За Рожден ден в източните квартали - Capella play, tha Mall .
Дрехите у нас са за 1 обличане, без значение дали чисти или мръсни, всичко, което се съблича отива директно в коша за пране. Дъщеря ми е възмутена, когато й предложа два поредни дни един и същи чифт обувки , за  дрехи изобщо не си и помислям  Rolling Eyes

# 577
Дрехите у нас са за 1 обличане, без значение дали чисти или мръсни, всичко, което се съблича отива директно в коша за пране.

И аз така съм ги научила моите. Не си представям да си сгънат дрехите, с които са били цял ден и да ги мушнат мръсни и потни при чистите дрехи в гардероба. Те са по цял ден на училище, излизат в 8, връщат се в 17.30, това са почти 10 часа - достатъчно време, за да се нацапат дрехите им.

# 578
И моята не се цапа много, но тя е от кротичките. Като видях как блузките от униформата сдават багажа при пране и то на ниска температура, ако не е била потна и изцапана, понякога ги носи и втори ден, но това е връхна блуза, не бельо, отдолу й слагам потниче.
Закрепих я горе-долу през уикенда, поспря кашлицата и от днес е на училище. Оказа се, че мъжът ми, който в петък сутринта специално говори с класната и взе помагалата или не е доразбрал, или тя е объркала страниците, и девойката е написала повече, та днес беше супер горда, че е свършила първа с домашните в занималнята, ама като част от нещата са направени предварително не си е за хвалене.
Жасмин, много интересен букет.
На математически състезания няма да ходи засега, освен ако не ги записват от самото училище, не мисля, че е готова, не й е силата в математиката. Виж с четенето се спрява много по-добре. Морското ни свинче се оказа със специален характер - иска да му се чете книжка, за да яде. Явно през другото време го е страх да излезе от къщичката и само чака да почне вечерното четене и започва да хрупа. Та това я амбицира и сега четем - тя по няколко реда до страничка, ние продължаваме. В момента четем "Училище за клоуни" на Е. Успенски, много е готина, бях я забравила, но тя си я хареса от библиотеката. Бих искала й да я купя, но май на Успенски освен Крокодила Гена друго издавано скоро няма.

# 579
  • София
Боже, ако се амбицира да чете и морско свинче ще му взема (много иска домашен любимец, но аз не мога да се съглася; и без това трудно поддържам чистота и ред).

От днес още един проблем - според детето често няма седящи места за всички деца, днес единият му приятел седяли 4-ма на седалка за 2-ма, а за него нямало място и друго дете му направило място да седне, за да не е прав. Хм... ядосах се, афектирах се, постоянно звъня за нещо на тази фирма. Но сега ми се ще и другите родитлеи да се включат, защотот това не е нормално според мен.

# 580
  • София
Нашата екскурзия е до Земенски манастир и манра Земенея- 33лв , включва обяд , аниматори, вход и подаръче- поне така пише. А другата седмица ще ги водят на театър - 10лв с включен транспорт. На театъра ще ходим, но тези екскурзии нещо не са ни по вкуса.

# 581
  • Sofia
В момента четем "Училище за клоуни" на Е. Успенски, много е готина, бях я забравила, но тя си я хареса от библиотеката. Бих искала й да я купя, но май на Успенски освен Крокодила Гена друго издавано скоро няма.
Мире, и Тримата от Простоквашино я има, ново издание.  И филмчето е много хубаво.
Иначе аз лично уважавам повече старите издания, та има и Гаранционните човечета в нашето издание на Крокодилът Гена, освен и гореспоменатите трима.  Grinning
Освен това имаме и

клик за четене

Имаме и:

И с това се изчерпват наличните издадени книжки на Едуард Успенски. Все много хубави.   bouquet

# 582
От днес още един проблем - според детето често няма седящи места за всички деца, днес единият му приятел седяли 4-ма на седалка за 2-ма, а за него нямало място и друго дете му направило място да седне, за да не е прав.

Ама това в училищен бус ли?  Shocked

# 583
  • у дома
Аз обяснявам (ама отлежава и не става от веднъж, но взе вече да вдява Simple Smile), че в случая х + 2 прави 5, като махнем едното събираемо, получаваме другото. Та в случая махаме известното ни събираемо (първо на това наблегнах де - за събираеми и сбор при"+" и за умаляемо, умалител и разлика при "-" )
За 4 - х= 1 по същия начин.

Та понеже както казах, не става ясно бързо... Светле, помагай!  Hug

Колко плюс две прави пет или ако имаш два бонбона колко трябва да ти дам,за да станат пет-след няколкократно повтаряне на такъв тип се запомнят  Hug

Mira_p - ако държите на Успенски мога да сканирам тези двете за Вера и Анфиса  Hug

# 584
  • София
От днес още един проблем - според детето често няма седящи места за всички деца, днес единият му приятел седяли 4-ма на седалка за 2-ма, а за него нямало място и друго дете му направило място да седне, за да не е прав.

Ама това в училищен бус ли?  Shocked

Ами транспортът се осъществява от фирма, външна на училището (то е държавно), на която си плащаме (5 лв. на ден за двете посоки). Не знам дали има смисъл да говоря и с диркеторката, но си мисля, че ще ми каже, че отношенията ни с фирмата са си наша работа, но все пак наличието на транспорт, макар и платен, бе една от причините да сме в това училище. Ох, нещо се афектирам постоянно, понякога си мисля, че не напраивх най-добрият избор, псоле си казвам, че както е в голяма част от детските градини, така и в голяма част от държавните училища... Усещам, че съм на път отново да стана черната овца...

Общи условия

Активация на акаунт