ПЪРВИ клас - 2 тема

• 42 870
  • 737
  •   3
Отговори
# 660
  • София
 Grinning на Айнщайн ябълките.

# 661
  • София
   Mr. Green Тази задача я бяха дали във 2ри клас на курса на баткото. Господинът искаше да илюстрира колко е важно да се обръща внимание на всяка дума в задачите. Аз лично май не се бях справила много добре, щом още я помня.  Wink Откъде си я намерила, давана ли е някъде?

Редактирам се: Явно е известна.

Моят първолак иска да ходи на състезание, но като гледам не му е много силна математиката. В училище се справя, но за състезание не мисля, че ще му стигнат силите. Но пък като иска не мога да го спирам, нали? Да се пробва и да реши за после. Само дано няма драми и ревове.  Confused

# 662
Намерих я в нета.  Simple Smile

А малкият го питах и веднага реши следната - две майки и две дъщери седнали на три стола, като на всеки стол седяла само една от тях - как е възможно това?

# 663
  • Sofia
Тръгвам за Гушкан, онази с ябълките не измислям веднага, ще я мъдря после.  Crazy
Последната - баба, дъщеря и внучка.
И твоят син, Жас, е определно напред!  Grinning

# 664
  • София
  Подобни задачки има в този сборник:

http://www.book.store.bg/p29387/sbornik-zadachi-po-matematika-zi … av-velichkov.html

Много е добър, но за наистина талантливи математици, като младежът на Жасмин.   bouquet За повечето деца е твърде труден.

# 665
  • sf
Много ги мразя тези задачи- чувствам се тъпа  hahaha
Кажете после отговора за ябълките.
При нас събираха празни кутии от сок , мляко и т.н. Вие имате ли такава кампания?

# 666
И при нас три от дните е тестено или пък суха паста. Моята яде, въпреки че не бих искала, но и тя се чувства задължена. Не е като да не обича, но иначе гледам да не й предлагам такива неща.
За стола, Сисето, доколкото разбрах от госпожицата, им предлагали избор между таратор и супа, тя избрала спаначена супа, но дали всеки ден е така, не знам... Иначе според нея там десерт нямало, явно ябълките не ги брои за такива.
Раницата обикновено преглеждам, но няма голям проблем. Носим българския и математиката, всичко останало стои там.
Със задачките й е трудно, особено логически, така че няма да ходи на математически състезания. Обаче попаднах на това: http://www.sbnu.org/tests.php и мисля да питам за състезанието по рисуване. При някои от вас има ли информация?
Донсита, браво на младежа за късмета! Следващия път - повече!

# 667
Много ги мразя тези задачи- чувствам се тъпа  hahaha
+1  Joy
За закуските - и при нас дават предимно тестени неща - кифли, гевреци и т.н. Моята не ти опитва даже, в последно време дори не си взима, за да има, ако някое дете поиска допълнително Simple Smile

# 668
  • София
Няма смисъл, да се чувстваш тъпа, всеки е с различни заложби и повечето не сме гении, а и не е необходимо.

Отговорът е филологически. Ябълка, ябълки.
След разклащането на дървото е останала една ябълка и на земята е паднала една ябълка. т.е. общо две.
Като дете отговорих вярно, защото реших че са паднали на главите на братята. Двама братя с две глави, значи две ябълки. Grinning

# 669
Като дете отговорих вярно, защото реших че са паднали на главите на братята.

Joy Joy  Joy

Но това си е абсолютно верен отговор, различен от стандартния верен, браво на теб!

# 670
  • София
Храненето в училище ми е болна тема...
Не знам към кого трябва да се обърнем за по-строг контрол на храненето на децата ни...

Чета, че на много от вас храната в училище е проблем.
Затова ви пускам да прочетете частта за храненето от "Наръчника за родители" на Асоциация "Родители".

Мисля, че ще е полезно.

Скрит текст:

Извинете за лошото качество на снимките, направих ги през телефона. Важното е, че се чете.
Контактите на Асоциация "Родители" са:
www.roditeli.org
office@roditeli.org
тел: +359 2  944 17 99

# 671
  • Перник
И аз се чувствам тъпа от задачки като горните  Embarassed

Наръчника за родители ни го раздадоха още на първата родителска среща, преди началото на учебната година, а си бях свалила и на телефона, но си признавам, че не съм го чела. А явно е полезен, така че ще се поправя.

# 672
  • София
Мерси Кали,
ще проуча внимателно въпроса.

# 673
  • София
Отговорът е филологически. Ябълка, ябълки.
Е навсякъде е написано  в условието ябълки, няма ед. число. newsm78

Благодаря за отговорите за приготвянето на чантата. Аз също му я приготвям и  затова исках да си сверя часовника.

Редактирам се, за да попитам за отзиви за 2 помагала за граматика, ако някой има наблюдения:

Последна редакция: ср, 15 окт 2014, 14:14 от Home raider

# 674
Е навсякъде е написано  в условието ябълки, няма ед. число.

Това е уловката. Отговорът е 2 - едната ябълка е паднала, другата е останала на дървото, затова нито на дървото има ябълкИ, нито на земята има ябълкИ, има по 1 ябълкА.

Общи условия

Активация на акаунт