ПЪРВИ клас - 2 тема

• 42 848
  • 737
  •   1
Отговори
# 675
  • Sofia
...Е навсякъде е написано  в условието ябълки, няма ед. число. newsm78
Тъй де. Там е уловката и отговорът всъщност, както е писала МММ. Браво на теб, МММ!
Много готина задачка.  Grinning

# 676
  • София
Значи, момичета, няма да ми обръщате внимание. Аз задачите ги разбирам, но малко повече трябва да ми се обясняват. Laughing
(много съм зле)

П.П. редактирах си предния пост с молба за отзиви за помагала, понеже ми беше последен пост, но сега вече не е. Моля да ги погледнете.

# 677
  • София-Младост
Снощи дадох на моя задачите от коледният турнир за предходна година. Реши ги, аз излязох даже от стаята, само на последната се запъна, та му я обясних, но я реши вярно. 50/58т. му писах и се разсърди на себе си, що бил толкова глупав  Mr. Green Гледам, че предстои Софийски математически турнир, изпринтих задачи, ще го навивам да се яви. Ей така просто да свиква.
Закуските при нас най-често филия, вчера със шоколад, друг път с шунка или нещо саламоподобно. 1-2 пъти плод, най-често ябълка, която си носи вкъщи. Не я яде необелена и ненарязана Mr. Green
Аз всеки ден слагам малък сандвич, ябълка обелена и нарязана и нещо сладко-онзи ден бях правила мъфини и му сложих. Днес добавих банан...отделно вяка сутрин купувам кроасан, заради глупавите чипове... Вчера беше доволен-най-сетне храната ми стигна каза вечерта  hahaha Като и обядва в стола.

# 678
  • sf
 hahaha И моят като го взех в 14ч каза тъжно "ох, днес ми свърши всичката храна"  Rolling Eyes
А му бях сложила двоен сандвич и банан, а на отиване в колата изяде 2 барнита. Като в 13ч е ял и обяд- пилешка супа, леща и бисквитена торта, като всичко е изял  hahaha  Сутринта са имали някаква тестена закуска, поръсена със заар, но въобще не е взимал, че не му харесала.

# 679
Кои математически състезания включват участие на първокласници? Доколкото знам Софийски мат . турнир е от 2 клас.

# 680
И при нас храната свършва бързичко, но моята мома изхранва и един младеж, който си харесва. Започнах и за него да слагам, че много ящен кандидат зетят  hahaha

Последна редакция: чт, 16 окт 2014, 10:36 от Ronique

# 681
  • София
Кои математически състезания включват участие на първокласници? Доколкото знам Софийски мат . турнир е от 2 клас.

Коледно/Великденско мат. състезание, Европейско кенгуру. Това съм разбрала до сега. Ето един поелзен линк: http://klasirane.com/EK.asp

И при нас храната свършва бързичко, но моята мома изхранва и един младеж, който си харесва. Започнах и за него да слагам, че много ящен кандидат зетя  hahaha

Поне знаеш, че кандидат зетя ти одобрява готвенето Wink

Все повече се убеждавам, че моят син яде много малко  ooooh!

# 682
Не искам да засягам никого, но се удивявам на количеството храна което изяждат децата ви.
Калина хапва по малко от половин кроасан,  малко солети или евентуално 1поничка. Това и е закуската като я прибирам в 12ч. В къщи обядва количество колкото брат и на 1г и половина.

# 683
  • София-Младост

Коледно/Великденско мат. състезание, Европейско кенгуру. Това съм разбрала до сега. Ето един поелзен линк: http://klasirane.com/EK.asp
От няколко години има и за първи клас
http://klasirane.com/SMT.asp
http://smbsofiagrad.wordpress.com/

Mirama изобщо не се обиждам аз, моят си е такъв от малък. А си е слаб(в смисъл нормален), но просто изразходва много енергия явно и има нужда. Особено от сладко. В мин.година се разсънваше сутрин ядейки зърнена закуска с мляко, веднъж даже попитах г-жата дали закусва там, а тя ми отговори "Наско храна не отказва".

Последна редакция: ср, 15 окт 2014, 14:53 от Ала-Бала

# 684
Ето няколко китайски задачки за първокласници:

1. Напишете три двуцифрени числа, в които цифрата на десетиците е по-голяма от цифрата на единиците, а сбора от цифрата на десетиците и цифрата на единиците е равен на 5.( )( )( )

2. Вики и Ани имали общо 12 молива. След като изхабили по равен брой моливи на Вики му останали два, а на Ани нито един. По колко молива са имали в началото?

3. Попълнете редицата: 13, 31, 24, 42, 35, 53,( ),( ), 57, 75

4. Мама патица завела малкото си патенце в езерото за да го учи да плува. Тя много се страхувала да не го изгуби защото там имало и други патета затова тя постоянно брояла. Отпред назад нейното пате било шесто. Отзад напред нейното пате било седмо. Колко общо патета имало в езерото?

5. Малкия Виктор има 15 книги. Малкия Тони има 11 книги. Колко книги трябва да даде Виктор на Тони така, че и двете деца да имат равен брой книги?

# 685
  • София-Младост
Жасмин да ме провериш  Mr. Green Синът ми няма да се справи обаче с подобен род задачи на този етап.
Скрит текст:
1.  50, 41,32
2.  7 и 5
3. 46 64
4. 12
5. 2

# 686
  • Варна
Жас, точно тези дадох на Мартина миналия уикенд (или по-миналия). Мислех, че на втората ще се затрудни, но тя напротив - още като я прочете ме застреля с отговора Shocked. Патиците ги рисува много старателно и тогава ги мисли Joy Като й обясних принципа само рече: "И ти кво?! Знаеш отговора и ме гледаш как се мъча да рисувам патици?! Много си подла, да знаеш! Laughing"
За яденето - какво да се засягам - яде детето. Понякога няма изхранване, друг път яде като коте и все нещо "не обича"... Гледам да й давам възможност да яде по-здравословно, пък количествате не ме притесняват още.
За раниците - тя чете програмата и слага в раницата, аз наглеждам. Но това го правим вечер след като вечеряме и прегледам домашните, така че папките са още на масат, а не в шкафа, та вероятността да забрави нещо е минимална Simple Smile

# 687
Ала-Бала, така са отговорите и според мен.  Peace
Иначе ги нямам, мернах тези задачи в нета, но бяха без отговори.
А на СМТ не знам да го водя ли моя - в събота е, а той тогава е на футбол, много ще мрънка.

Последна редакция: чт, 16 окт 2014, 13:54 от Анонимен

# 688
И аз се учудвам от количеството храна -с две злояди деца съм и уж все си казвам ,че няма да се ядосвам и да им обръщам толкова внимание, но все ми се ще да ядат повече. Да кажем баткото вече прояде, но малкия трудна работа. А като пишете как ядат лентички моркови , чушки-това ми е съвсем непостижимо. Единствените плодове ,които яде са ябълки и банани. И той сега е без зъби ,но и да му израстнат ако не е нарязана няма да я яде. Ако е почерняла пак няма да яде. Така че,  няма да яде ако му я пратя в кутия. Абе който не е имал злояди деца си е спестил доста нерви.

# 689
  • sf
И аз не се обиждам  hahaha
Но и не знам какво е злоядо дете.  Rolling Eyes Никога не съм ги гонила с лъжицата, имали са период на неядене, като не искат, не искат, не им броя хапките. Даже като са били бебета никога не съм се стряскала,че на някое ядене са отказали да ядат. И досега ми се струва странно едно здраво дете да не иска да яде  Rolling Eyes

Ох, тръгваме на плуване, а така ми се доспа, ще подремна май в колата , докато го чакам  hahaha

Общи условия

Активация на акаунт