Лотария "Зелена карта" 2016

• 189 065
  • 2 255
  •   1
Отговори
# 2 250
  • София
koikoii, не са изчезнали - темите са 2 - една за 2016 и една за 2017 година.

# 2 251
  • София
koikoii, не са изчезнали - темите са 2 - една за 2016 и една за 2017 година.
Хаха мерси, направо се шашнах  Laughing

# 2 252
# 2 253
  • Down south
Здравейте,
искам да поставя началото на нова тема и се надявам да открия отговори на въпросите ми.
Наскоро подписах граждански брак с моя приятел, след което приех неговата фамилия с тире. Въпроса е че притежавам Зелена Карта от 10 години и ходя всеки 6 месеца за по 15 дни там, тъй като до сега следвах и не можех да прекратя процеса на образованието си ( аз съм лекар). Сега сме решили с моя съпруг да се преместим в САЩ и тук идва големите въпросителни. Моята зелена карта изтича май 2015г. Аз трябва да под нова и да подам документи, но не знам в България ли да го сторя или да го направя в САЩ? сега трябва да подам документи за сключения брак и да може и съпругът ми да вземе Зелена карта, но не знам как да съчетая факта че съм със сменени имена, трябва тепърва да сменям паспорт и международен паспорт. В същото време трябва да пътувам в близкия месец до САЩ и се чудя откъде да почна.
1. да сменям ли паспорта и международния паспорт ( заради брака)
2. Кога да го направя това (С ПОДМНАТА НА ДОКУМЕНТИТЕ) преди или след като подам документи за  съпругатми и зелената му карта
3.Кога трябва да уведомя Американските власти за брака и за промяната на имената
4. Това ще повлияе ли върху подаването на документи за подновяване на картата ми, което искам да направя когато сам в САЩ
Ако някой може да ми помогне ще се радвам да чуя неговото мнение и съвета му, дори и по въпроси които  съм пропуснала да задам, но по един или по друг начин ме засягат.
Добре сте решили, но няма да стане веднага.  За него трябва да подадеш петиция, отнема около 3-4 години, след това получава зелена карта и заминавате заедно за САЩ.

# 2 254
5e5e, обърнете се към консулския отдел, опишете ситуацията и ще ви насочат кога точно да си смените документите и др. подробности.

Трябва да си смените документите със сигурност, след като вече сте с ново име. Даже е задължително и мисля има срок. И се сменя и шоф. книжка, трябва да уведомите банки и др. подобни институции. Може да си издадете едно удостоверение за идентичност на имената-т.е. че старото и новото име са все на същия човек. (По тази логика сигурно трябва и консулството да се уведоми пак в срок.)

# 2 255
  • Down south
   Няма работа с консулството, USICS е това, което и трябва, през тях ще сменя картата.

Общи условия

Активация на акаунт