Измамни сайтове за пазаруване

• 9 771
  • 29
  •   1
Отговори
Здравейте!Отворих тази темичка,защото много лошо пострадах от пазаруване онлайн от български сайт.И искам да предупредя всички,за да няма повече излъгани поне от това място.Хора,не купувайте нищо оттук-https://www.facebook.com/pages/Butik-Liona/719530288063011?fref=ts..!!!!!!! #2gunfire

# 1
  • Sofia
   Извинявай за по-острия ми тон, но какъв точно "сайт за пазаруване" е тази измислена FB страница?! Няма как да очакваш, че "онлайн магазин", който не е регистриран, не издава касови бележки, няма обявени телефонен номер и адрес за контакт, ползва латиница, вместо кирилица, и пише с куп правописни грешки, ще е коректен спрямо клиентите си – това е очевидно дори за дете, камо ли за възрастен. Из Facebook циркулират стотици подобни страници, предлагащи евтини парцали (пардон, "реплики"), но щом има риби, които да им се хващат на въдицата, защо не?!

# 2
Добре,може би е моя грешката,че написах "сайт за пазаруване" а не ФБ страница.Но тази страница има 40 000 харесвания,и риби не риби хората се лъжат и поръчват от такива места,което е наистина грешка.Аз досега бях пазарувала онлайн само от известни марки и магазини в цяла България,но ето че изглупях и поръчах от такова непроверено място.Но много хора правят така и точно тях исках да предупредя да внимават откъде пазарят.

# 3
  • Sofia
   Според мен, няма здравомислещ човек, който би се решил да поръча от подобна страница, така или иначе – т.е. ясно му е, и без да прочете мнението на някой, вече опарил се, че това не е разумна покупка и шансът да получи откровен боклук е голям. Peace А и в крайна сметка, който иска реплика, може да си я поръча от някой китайски сайт – там поне имаш някаква сигурност при пазаруването, а и цените често са дори по-ниски.

Погледни го от добрата страна – вече ще знаеш да не се доверяваш на такива измамнически страници. Peace

# 4
Добре,може би е моя грешката,че написах "сайт за пазаруване" а не ФБ страница.Но тази страница има 40 000 харесвания,и риби не риби хората се лъжат и поръчват от такива места,което е наистина грешка.Аз досега бях пазарувала онлайн само от известни марки и магазини в цяла България,но ето че изглупях и поръчах от такова непроверено място.Но много хора правят така и точно тях исках да предупредя да внимават откъде пазарят.

Report във феса за да ги затворят!!!

# 5
   Според мен, няма здравомислещ човек, който би се решил да поръча от подобна страница, така или иначе – т.е. ясно му е, и без да прочете мнението на някой, вече опарил се, че това не е разумна покупка и шансът да получи откровен боклук е голям. Peace А и в крайна сметка, който иска реплика, може да си я поръча от някой китайски сайт – там поне имаш някаква сигурност при пазаруването, а и цените често са дори по-ниски.

Погледни го от добрата страна – вече ще знаеш да не се доверяваш на такива измамнически страници. Peace

Да ти кажа,много мои познати и техни познати пазарят от подобни места.Аз и затова се подлъгах.Някои са много доволни,други не толкова,а трети остават измамени като мен.А аз репликите въобще не ги гледам и не ме интересуват,просто ми хареса страшно много един комплект и никъде другаде не бях виждала подобен.А за китайските сайтове между другото също е спорна тема,имам приятели които доста си изпатиха и от тях.Не стига,че чакаш сума ти време за дадено нещо ами накрая може да дойде или съвсем различна стока от тази,която си поръчал или дефектна.Да,връщат пари,но след яко трошене на нерви.Така че,маи няма гаранция за нищо.Но в едно съм сигурна-повече аз поне няма да пазаря от такива измислени места.Като обица на ухото ще ми е. #Crazy

# 6
  • Sofia
   Е, да, от китайските със сигурност не е препоръчително, но е все пак някаква алтернатива, ако някой много държи да си купи определена реплика. Лично аз досега не съм си купувала нищо от подобни непроверени търговци.

А какво, всъщност, се е случило при теб? Как точно са те измамили? Предплатила си някаква стока, която така и не си получила, ли?

# 7
  Е, да, от китайските със сигурност не е препоръчително, но е все пак някаква алтернатива, ако някой много държи да си купи определена реплика. Лично аз досега не съм си купувала нищо от подобни непроверени търговци.

А какво, всъщност, се е случило при теб? Как точно са те измамили? Предплатила си някаква стока, която така и не си получила, ли?

Поръчах си от въпросната госпожица или госпожа не знам един комплект,номер ХС.Докато обменяхме информация около поръчката тя беше много мила и приятна.Комплекта пристигна много бързо,без опция преглед.Не мислех,че е проблем,защото и аз продавам много неща в ОЛХ,без опция преглед за да не ме разиграват.И досега не съм имала проблем.Но като се замисля,без такава опция не трябва да се пазари.Както и да е.Отварям аз комплекта вкъщи,и какво да видя,вместо поръчания от мен ХС,пред мен стоеше поне номер Л.Казвам поне,защото никъде по дрехата нямаше номер.Етикета учудващо защо беше отрязан.Не просто картонения етикет,а този който го има на всяка блуза отзад на гърба(точно където по принцип се изписва номерацията на дрехите).Веднага се усетих защо е отрязан,но въпреки всичко човек съм,и то с много добро сърце и си помислих,че все пак може да е станала някаква грешка и просто да са объркали номера,случва се все пак,всеки греши.Почнах да звъня на телефона,който беше изписан на бележката от Еконт за да се разберем за смяна.Нормално е,какво толкова щеще да стане да го сменят все пак,нали?Първо телефона не се вдигаше,после ме изключваха.Много се ядосах.Писах и във фейсбук,при което получих отговор,че не съм наред и че това бил най-малкия номер и е ХС.Е ок ама аз все пак не съм шматка и много добре знам кой номер е ХС,а това ми стоеше като торба,широко отвсякъде.А на снимките ясно се вижда,че модела е тесен отвсякъде.Консултирах се и с още едно момиче,което преди време е продавало същите комплекти само че в друг сайт и на доста по висока цена.Тя също каза,че модела е много тесен и си има номер написан на всеки един комплект.При което аз си поисках обратно парите,и се почнаха едни обиди.Парите нямало да ми ги върнат,какво толкова като ми бил голям,да съм го подаряла на някой и да съм се оправяла.И ме блокираха във фейсбук.И това е,извинявам се че стана дълго,но исках да обясня подробно.

# 8
  • Sofia
   Много неприятна ситуация, наистина. Вероятно са имали комплекта наличен само в този номер, който е неизвестен, де. Мисълта ми е, че ти преди малко спомена, че трябва да чакаш дълго време, ако си поръчаш нещо от китайски сайт, но някои от тези FB страници работят именно на принципа на прекупвачите – нямат складова база, където да държат налични количества от артикулите, обявени за продажба, и когато някой си поръча, те просто купуват стоката от някой китайски сайт. Твоят случай не е такъв, разбира се, просто споделям информация.

Колкото до телефона – това вероятно е номер, който използват само за продажба на въпросните дрехи и съответно, знаят да не го вдигат, ако ме разбираш. Wink

# 9
Извинявам се, че нахлувам в темата, но имам да кажа нещо за случая. В общия случай тези "бутици" пазаруват от небезисвестния китайски сайт aliexpress (има тема тук, както и ФБ страница с над 2000 члена, заповядай, обменяме доста полезна  информация помежду си).

А за тези хиляди хора, които са им харесали страницата не са никакъв критерий, тъй като има и такъв бизнес - харесвания на страница, и примерно за 100-тина лв. могат да предоставят едни няколко хиляди, за да изглежда уж по - престижно.

И така, искрено съжалявам за случилото ти се, аз също съм пазарувала от кокетни - мокетни и т.н., но сега като открих този и други сайтове не мисля, че има смисъл да плащам 100-200% надценка за някакъв парцал. Пък и превозвачи има колкото щеш - по - лесно от това - здраве му кажи.

Е, изказах се  Laughing

# 10
   Много неприятна ситуация, наистина. Вероятно са имали комплекта наличен само в този номер, който е неизвестен, де. Мисълта ми е, че ти преди малко спомена, че трябва да чакаш дълго време, ако си поръчаш нещо от китайски сайт, но някои от тези FB страници работят именно на принципа на прекупвачите – нямат складова база, където да държат налични количества от артикулите, обявени за продажба, и когато някой си поръча, те просто купуват стоката от някой китайски сайт. Твоят случай не е такъв, разбира се, просто споделям информация.

Колкото до телефона – това вероятно е номер, който използват само за продажба на въпросните дрехи и съответно, знаят да не го вдигат, ако ме разбираш. Wink

За номера най-вероятно е така,да Shocked А комплекта и аз си мисля,че изглежда им е бил останал само този размер,ако въобще са имали други,и са бързали да го пробутат на първия лапнал въдицата,в случая моя милост Crazy На вътрешния етикет между другото(на който също няма номер)пише "made in Turkey".То не че има значение де,станалото станало.Сега ще го занеса на шивачка да го свие и ще бухна и там пари,ама нека ми,да ми дойде акъла Joy

За номера най-вероятно е така,да. Rolling Eyes А комплекта и аз си мисля,че изглежда им е останал само този размер,ако въобще е имало други,и са гледали да го пробутат на първия,който им се хване на въдицата.В случая,моя милост. Crazy На вътрешния етикет,който намерих(на който също няма номер)пише "made in Turkey".То не че има значение де,станалото станало.Сега ще го занеса на шивачка да го свие и ще бухна и там пари,ама нека ми,да ми дойде акъла в главата Joy

# 11
  • Sofia
   Да, най-добре или го занеси на шивачка, или, в случай че ти каже, че корекцията няма да стане добре, го продай в OLX. Peace Успех!

# 12
Извинявам се, че нахлувам в темата, но имам да кажа нещо за случая. В общия случай тези "бутици" пазаруват от небезисвестния китайски сайт aliexpress (има тема тук, както и ФБ страница с над 2000 члена, заповядай, обменяме доста полезна  информация помежду си).

А за тези хиляди хора, които са им харесали страницата не са никакъв критерий, тъй като има и такъв бизнес - харесвания на страница, и примерно за 100-тина лв. могат да предоставят едни няколко хиляди, за да изглежда уж по - престижно.

И така, искрено съжалявам за случилото ти се, аз също съм пазарувала от кокетни - мокетни и т.н., но сега като открих този и други сайтове не мисля, че има смисъл да плащам 100-200% надценка за някакъв парцал. Пък и превозвачи има колкото щеш - по - лесно от това - здраве му кажи.

Е, изказах се  Laughing

Здравей,няма за какво да се извиняваш,защото темата е точно за да можем да обменяме информация Simple Smile За харесванията не ми беше хрумвало,а знам че наистина има такъв бизнес newsm78 А може ли да ми кажеш как се казва темата и страницата във фейсбук за да ви намеря?Ти пазариш от този китайски сайт,така ли?

# 13
  • Sofia
   Не съм RainDanceMaggie, но ето я темата за AliExpress: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=801669.0;topicrefid=19. Peace

Да, най-добре или го занеси на шивачка, или, в случай че ти каже, че корекцията няма да стане добре, го продай в OLX. Peace Успех!

Мммм да,така ще направя.Мерси,Black Cat 13 Hug
   Моля! Hug В OLX със сигурност ще го продадеш бързо, там всичко въври. Peace

# 14
Блек кет мерси  Hug Ето и линк към групата във ФБ https://www.facebook.com/groups/511898078925052/

Абе в олх не знам дали върви всичко като топъл хляб, аз цяло лято не успях да продам едни сандали със сгрешен номер които бях поръчала от али-то  Laughing всичко си зависи от точния момент  Peace

Общи условия

Активация на акаунт