Златна есен е на път, а АВГУСТинчета растат ли, растат!

• 36 137
  • 745
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Откъде да купя лигавници за повръщане, дето са като мини забрадка? В един-два магазина питах и ме гледаха втрещено и питаха какво е това?!? Ами и аз не знаех, че има Simple Smile)

gretalinka, единият ми син като бебе не акаше по цяла седмица (максимума беше 9 дни  Shocked). Беше само на кърма. Оправи си ритъма когато го захраних. Притесненията ми тогава също бяха много, така че напълно те разбирам.
Благодаря ти, наистина ме успокои.А какво правеше, докато се изака, прибягваше ли до нещо за подпомагане на акането?
 При нас максимума за момента е 5 дни:)Но смятам, че добре се смила кърмата и за това не ака. Корема му е мекичък, а като се изака е кашесто, не е запек.
Имах си едно подострено сапунче, което ползвах, но рядко, че не исках да свиква. И въпреки всичко всеки ден ми беше дерт, така че напълно те разбирам, че се притесняваш. Термометър и мушкато пробвах по веднъж - нямаше успех.
Проблемът е, че той и сега си е труден на изхождане, може би си има "лениви черва". Не знам дали има връзка с бебешкия му период, може би си е въпрос на физиология.

# 121
Здравейте,
хайде и аз да се похваля по въпроса с акото. Смених млякото от Аптамил Комфорт на обикновен Аптамил и акото от зелена стана жълто  newsm44. Всичко хубаво ам сега го почнаха едни колики... УЖАС сега разбрах, че до преди това бебето ми нямаше колики  #Crazy та сега пак в чуденка да се примиря със зелено ако или колики  Confused смятам да давам още малко от това мляко и ако не отшумят до седмица връщам старото.
Ана - София изпратих ти във фейса страничка с такива лигавници по 4 лв. аз си поръчах вече два лота. Моя човек големи плюнки вади последно време а юмруците са все в устата, голям е майтап двата юмрука и бибата в едно са дежурни там  Crazy такива балончета си прави, че като спи се стряска от тях като се пукне някое  Joy. Да го похваля от вчера се опитва сам да си удря играчките на шезлонга и то съзнателно, мъчи се детето да ги удари и после се чуди какво се е случило  Heart Eyes мисля, че скоро ще разбере, че има ръце  Laughing

# 122
  • Sofia
Сетих се, да питам, някой спомена инфлуцид, дали са за толкова малки бебета инфлуцид и цинабсин? Аз ги харесвам, с каката ми помагат.
и за л тироксина не ми е казала да е с часови диапазон тоест след кърмене. Каза ми че няма зависимост, че не преминава...

# 123
  • Sofia
Ей днес какъв ден, спечелила съм масаж о избор, но е в Троян Wink има ли някоя мама да желае да се възползва?! моля да ми пише.

# 124
gerryll подесетвам се сигурно, но пак ще напиша - против колики АМ е Хумана Антиколик.
Разликата, когато пие от него беба е огромна, от истеричен почти целодневен рев сега  е с мрънкане от време на време и рядко проплакване за минутки. Ака два пъти за денонощие, а преди веднъж или по- рядко за 24 часа.

# 125
Привет и от мен!
Ние вкъщи се изредихме всички с хрема и болно гърло, сега таткото боледува и аз давам на Тео по една доза оксилококцинум, по препоръка на педито и се моля да го опазим здрав.
За акото, май писах, ама пак да кажа, че Теодор понякога ака всеки ден, че и по два пъти, но има и периоди, когато не ака с дни - за 10 дни беше акал 2 пъти, но акото е рядко, жълто и обилно,така че не се притеснявам изобщо.
Elliee, защо не пробваш да кърмиш легнала? Аз последните нощи така го приспивам Тео, защото и той се кокори , унася се като го гушна и като го оставя се събужда и започва да реве. Снощи в 23 ч заспа , сучейки, аз легнала и той до мен в леглото, много хубаво си спинкахме двамата така...

# 126
  • София
Ей днес какъв ден, спечелила съм масаж о избор, но е в Троян Wink има ли някоя мама да желае да се възползва?! моля да ми пише.

Гардения не беше ли от Троян?

# 127
  • София
Моята кукла ака почти на всяко ядене, май само нощем си го стиска за сутрешното напъване.

Та при смяната на всеки памперс има ако - къде малко, но от сърце, къде от цялата й душа  Joy

# 128
  • София
ние още сме със сополи Sad Ще звъня на лекарката, че за утре ни беше дала пак час за ваксина ама няма да стане. Да не говорим, че снощи имаше зелени акита придружени с рев. Вчера сутринта си беше акал обилно с обичайния цвят и миризма, но снощи четири пъти за около два часа часа с доста по зелен цвят и много много остра миризма. Днес още няма акита. Температура нямаме. Вчера бяхме на ортопед....гледаха го на ехограф, показаха някакви упражнения да ги правя по безброй пъти на ден. Имаше много болни деца в чакалнята и направо ми побеля косата. Свършихме и изписаното витамин Ц - 5 ампули изпихме, по ампула на ден. Сега само физиологичен и дърпам сополите. Ох дано минава бързо...всеки ден са някакви притеснения....ама така ще е явно...

# 129
  • Точно където трябва

Elliee, защо не пробваш да кърмиш легнала? Аз последните нощи така го приспивам Тео, защото и той се кокори , унася се като го гушна и като го оставя се събужда и започва да реве. Снощи в 23 ч заспа , сучейки, аз легнала и той до мен в леглото, много хубаво си спинкахме двамата така...

Че ние така се приспиваме вече месец и половина.

# 130
  • Пловдив/София
Айде и аз да помрънкам. Много ми е сдухано. Първо моята госпожица ме държа до 2 часа. На ръце заспива и докато я оставя в леглото да легна до нея и рев! Давам гърда, почва да суче като обезумяла, а аз уж я чакам да заспи. И пак ставам, разнасям, заспива за минути и пак същото. Сега дрънка сън, ама аз не мога, събудих се в 6 и това е. Не издържам вече. В това скапано време нито има къде да отида, нито тук ми се стои. Като знам пак как ще се разнасяме цял ден на ръце. Ами просто не издържам. Аз плача, тя ме гледа една такава и се кокори
Отделно дето хич не ми се стои в тая къща! Писна ми да се делят и да съм като спусната от космоса...ще дописвам, че пак ревна!

Ели, напълно те разбирам,. но ще дойде нов, по-хубав период, това ще отмине, само да стискаме зъби...

И ние имахме тежка нощ и какви неща говорих, ММ се уплаши...
Ама наистина не се издържа понякога. По цял ден рев и мрънкане и нощем като е пак така и направоо...Значи снощи яде в 8.30, после до 10 не искаше да заспи и пак кърмих. заспа към 10.30 и аз с него. И в 2 се събуди, яде един час, доттук нормално...но вместо да заспи като го сложих в кревата и рев..разнадяхме се, гушкахме, пуснах сешоара и го оставих да пореве- не спира..накрая пак му дадох да суче и уж заспа към 4, но се събуди с хълцане...ММ го занесе в др стая и не знам какво е ставало, още чувах рев, но ми го донесе за кърмене към 7.
Та вече и нощем ако реве не издържам, говорих глупости колко е трудно да имаш деца, дали си заслужава, че съм му предала лоши гени и че само нашето бебе не е в ред и другите спят поне по 6-8 часа..на една позната с бебе под 3 месеца й спи по 12 часа! но са на АМ...започвам да се замислям, май заради неравните количества кърма е това поведение и АМ е решение,  но докато имам кърма ми се струва престъпно...

Последна редакция: ср, 08 окт 2014, 11:45 от Пипи2013

# 131
Elliee,Пипи,на същото положение сме ! И аз само мрънкам ,че само ние сме така,как може другите бебета да имат нормален режим,а ние -не?! Изпускам си нервите и аз...ядене по час и половина ,заспива за 15 мин и пак се буди и т.н... да не говоря,че до скоро бяхме с по 13-15 часа адски пистъци от колики! Излезе ми топче на ръката от носене по цял ден. Ръкатаа ми е възпалена и понякога направо отказва- един път щях да я изтърва.  Sad Вечер и ние  се храним легнали на леглото,че яденето и от 6 ...та продулйава до кум 11. Два дни почти не яде и на втория ден вечерта- от 7 до 1 ... мм само се оцъкли и той. И аз си мечтая за АМ и мм ме подкрепя,но и на мен ми се струва грехота. Постоянно се чудя дали е от колики или ми е малко млякото и затова яде така накъсано. Другото което си мислих е ,че е възможно заради усиления и растеж- точно на втория месец тежеше 5200 гр и беше 61 см (роди се 50),на което и педито се смая  newsm78...
Вече от 2 седмици нямаме ужасния плач,а вечер докато се сгърчи и я слагам в шезлонга и тя полудява в него ,много му се кефи,а най-много ми харесва,че като мърда сама се люлее  Laughing. За разходките- колкото трудни и малко бяха...сега се чудя като почти не стои в коша как ще я мъкна на ръце в студа  Sad
За майките- и моята и свекито ме дразнят - на думи са много големи,но на действия... Последното изказване на свеки беше да не сме се оплаквали,какво сме искали-дА не реве ли? Нямалоо място за оплакване,защото не сме знаели какво е да ти умира дете в ръцете... добре,че батерията на тела и сама падна,че....и аз щях да и ги наговоря ... На другия ден се обадила на мм и му казала дда се намерили начин да релаксираме ...е,как? ?? newsm78 С нейното ядене през 5 мин и рев- трябва да я остававя гладна и ревяща  newsm78 А тя милата така плаче,че забравя да диша . Sad
Иначе да я похваля - откакто спря ужасния рев  стои и говори по 1 4ас на шезлонга,сутрин и не мен и от вчера като и разперя ръката си срещу нея и тя си разперва нейната и я слага срещу моята  Heart Eyes 
За водата-аз използвам вода от кана брита и я слагам по 5-6 пъти да  заври в ел.кана.

# 132
Neillia не ми се ще да сменям марката, че съвсем му шашнах коремчето с тея смени. Ще го имам впредвид все пак ако не се оправи тея дни може и да го сменя на Хумана   Simple Smile

# 133
  • София
Пипи,Espresso, възхищавам ви се че успявате да сте само на кърма.Аз въпреки всички съвети на ЛЛЛ се предадох.Ние бяхме същото положение-не й достигаше кърмата да се нахрани така че да издържи поне час и половина.Бяхме непрекъснато скачени съдове.Тя ревеше от глад и аз с нея. Sad Имам кърма, но явно не й достига, а и по принцип е  лакомо бебе..сега я кърмя след това давам добавка.Режима вече ни е хранене на 2.5-3 като си поспива доста, а през нощта както писах вече заспива от 20 до 2-3 часа..Най-вероятно АМ я засища.. Thinking
 радвам се поне,че успявам да й давам 50/50 кърма и добавка само сън да има и за нея и за мен.. Embarassed

# 134

Гардения не беше ли от Троян?
Ц, от Дряново съм  Hug

Момичета как ще се оправим с килограмите? Не виждам изход по време на кърменето newsm78 Мога ли да си карам велото вкъщи сппоред вас на каква скорост и вреди ли на производството на кърмата.
Тя се регулира, вече не пия лактогонни чайове, бози, бири, жито не ям и т.н. но не мога и сладкото да спра.

Карай си велото, не се претоварвай, няма да ти намалее кърмата. Повече обяснения в тази статия
Поздравления за наградите  Wink

Последна редакция: ср, 08 окт 2014, 15:12 от Gardenia

Общи условия

Активация на акаунт