Златна есен е на път, а АВГУСТинчета растат ли, растат!

• 36 132
  • 745
  •   1
Отговори
# 660
Привет!
Драсвам някой ред докато бебка си доспива на терасата след разходката навън.
Откакто стана на 3, 5 мес. започна да гука и говори мноооооого продължително и високо. А как се смее- с глас по няколко минутки. Всичко това само когато е в настроение, иначе си мрънка. Вчера ходихме да ДК , теглихме я, този път не е наддала нищо- за 5 дни 60 гр.,но пък за 2 седм е пораснала с 4см. Blush
Притеснена съм и за това не ми се пише. Имаше вчера няколко точки кръв в акото. Изсл. показа умерено количество гъбички. Остава си само на пробиотик. Сега чакам да се събуди и да я кърмя и като напълни пампата след това да видя как е и дали ще звъня на гастрото. Дано да няма повече  Praynig
Ако успея /не знам кога  Crazy/ да си направя профил във ФБ ще пиша да ме добавите в групата!

# 661
  • Пловдив/София
Аз днес реших да не излизаме, че да си свърша разни неща (отново бомба е паднала), но бебо спи много неспокойно, буди се да суче и май не е вариант с неизлизането...

Да ви предупредя да внимавате с кърменето на хладно време. В спалнята ни е по-хладничко и понеже половината нощ съм с гол кръст (вдигам си горната част на пижамата), сега съм с адски болки отдясно на кръста. Като баба охкам при всяко ставанме и сядане. Дано премине, че ми е трудно да се грижа за бебо така, едва се наведох да го сложа в кошарата и малко го изтърсих...

ох след малко като имам време ще видя и аз темата на августинки.

Аа днес е 19ти, май точно на тази дата преди 1 година е станал бебо  Heart Eyes

# 662
Здравейте, аз съм мама на Ина,родена на 3.09., 50см, 3320.  Чета предимно вас и ми бяхте в помощ и при коликите и за кърменето. Вече е 5800 и 61 см. Имаше продължителна жълтеница и повишени, не само билирубин, но и чернодробни езими. Сега давам хомеопатия и се надявам да помогне, че от родилното не са били други ваксини. Иначе нашата док.каза че ще има шесткомпонентна ваксина този месец. В момента сме в инатливия период и надвечер се дърпа от гърдите ми и реве от глад, инат, недоспиване... Не зная. През останалото време е най-доброто бебе Simple Smile
Можете ли да ми дадете Линк към групата във фейсбук Simple Smile

# 663
мама ирина дано всичко е наред!
Всички хукнахте км тоя ФБ. Накрая да не остана сама да си кукам тук Simple Smile

# 664
Няма, ще правя компания с кукането Laughing Понеже нямам познати майки около мен и всичките ми приятели и приятелки са на работа, здраво съм изкукала откъм социални контакти. Много ми е приятно тук да си ви чета, а вече и да пиша, направо нямам спирачка hahaha
Да ви питам, как са ви косите? Моята се сипе на поразия и навсякъде е пълно с косми, ъх. Искам да изпада по-бързо и да се свършва.
Зизитукс, здравей. Ние 12тата седмица я минахме почти неусетно, за сметка на това 8мата ми разказа играта. Сега с ужас очаквам великата 19та седмица, ще ни целне май някъде по коледа, надявам се да няма смъртни случаи, че тогава ще гостуват и свекърите и..... Събирам търпение от сега.
Малко инфо за така наречените wonder weeks ако някой ги е пропуснал:
https://xedra.wordpress.com/articles/livingwithbaby/8magicleaps/

Мама ирина, стискам палци всичко да е наред!

Последна редакция: ср, 19 ное 2014, 15:34 от danny_p

# 665

Да ви предупредя да внимавате с кърменето на хладно време. В спалнята ни е по-хладничко и понеже половината нощ съм с гол кръст (вдигам си горната част на пижамата)
[/quote]

По тази причина откакто стана по - студено съм с един вълнен стегнат колан. Така хем кръста ми е на топло, хем корема ми е стегнат и се надявам да се прибере по - бързо. В началото и на мен постоянно ми беше студено и през деня и през нощта, че като вдигна дрехите да кърмя и то всичко оставаше голо.

Danny,   това със седмиците е интересно, но в статията са пропуснали разни периоди Mr. Green Чо се отнася до моето бебе, то е  постоянно в някаква фаза на рев и желание за сучене. Силно се надявах, че след третия месец ще се кротне, но уви. Сега ще чакам да премине 19 седмица и ще се надявам  Grinning

# 666
danny_p, благодаря за линка Simple Smile Аз изчетох маса инфо в нета и книги от телефона докато кърмя Simple Smile)). Тази информация ме спаси от това да отбия Ина 2-3 седмица - беше ад. Липсата на инфо в миналото е основна причина аз и много от моите връстници да сме кърмени по-кратко. Мъчително беше като се сетя - първо да стане достатъчно като количество, после да се справим с буците и наченките на мастит... сега нощното препълване при по-голяма нощна пауза... но пък е безкрайно удоволствие да виждам бебИна как суче и се усмихва в пълен покой... щастливи са бебетата!

# 667
И аз ги подозирам, че са пропуснали някои периоди Mr. Green Дреб като направи един месец и започна да си отказва бутилката Shocked Аз се видях в чудо, сменяхме биберони, мъчихме се два-три дни, той ревящ, гладен... Ако беше на гърда щях тотално да лудна, аз и без това бях близо тогава. После попаднах на статията и си казах това ли било... Laughing
Според майка ми основната причина да сме кърмени малко е гигантският стрес с цялото пране и преобуване, тя в началото въобше не е спала. Аз съм била на смесено хранене, но сестра ми, която е родена 94та, е била изцяло на ам. Тогава допълнително положението финансово е било страшно и резултата е налице. Но сестра ми е по-висока от мене и майка ми на майтап каза, че храненето с кисело мляко и картофи, когато е нямало нищо друго, явно й се е отразило добре   hahaha Така че повече спокойствие е най-важното. На мен като не ми се получи кърменето в началото бях в шок и въобще не знаех какво да правя - така добре се бях подготвила теоретично за кърмене, че нямах никаква идея какви са алтернативите. Но някакси не полудях и вече трети месец се цедя и има по малко кърма за всяко ядене и съм страшно доволна, че успях да запазя някаква лактация. Само искам да се свършва по-бързо, че с тази ръчна помпа вече съм готова за шампион по канадска борба hahaha

# 668
danny_p ти за мен си герой  Hug ... аз да съм се отказала веднага. Изобщо, за пръв път се изцедих след повече от месец кърмене... струваше ми се невъзможно издевателство върху зърната ми, а и вероятно заради това упорствах с кърменето...

# 669
  • Пловдив/София
ех много интересно си говорите, новото ни попълнение Дани също ме кефи  Grinning Но днес нямам време да пиша, дребен нали е прегракнал и му треперя да не се развболее и постоянно или му меря темп, или му давам да суче, или е на ръце. Дано не е настинка, не искам да ми боледува така рано. И дано се оправи гласчето, че е много жално и слабичко такова, а като реве едва успява и се мъчи. Все пак май е по-добре от вчера.

И аз ще си седя тук да кукувам с вас, може и във фейса да се включа, ама все не смогвам и не знам дали ще ми хареса там както тук, досега не съм участвала във фейс групова дискусия...

Нищо не казах и аз в този пост, ама като имам време повече  Hug

# 670
  • София
Да ви питам, как са ви косите? Моята се сипе на поразия и навсякъде е пълно с косми, ъх. Искам да изпада по-бързо и да се свършва.
Дани, пада и моята и то на снопове направо и редовно остава в ръцете на детето. Аз и без това имах рядка коса, сега съвсем - за миг ми мина мисълта да се избръсна, но нямам правилен череп и ще изглеждам комично, а и мъжът ми като чу щеше да припадне. Пръскам си спрей против косопад - Regainе, дано да помогне.

Виждам, е пишете за ФБ групата - аз я следя редовно, макар да не пиша. Хубавото е, че се обсъждат много теми и има голяма активност, но заради тази активност понякога не смогвам да изчета всичко.

# 671
  • Пловдив/София
а да, за косата. Първите 2 месеца изобщо не падаше, беше си гъста и дълга и се учудих, че очаквах да е мн зле след раждането.
Сега обаче около 3тия  месец стана нещо- доста пада, както казвате бебо редовно си има косми в ръцете, по дрехите му, по ластика ми снопове..дали е нормално около 3ти месец или може би от сезона?

# 672
  • София
И моята коса започна да пада много, но и аз почнах по-често да се боядисвам.. Rolling Eyes Едва ли е от това, но знам ли..Моята фризьорка ми каза да си купя от аптекта витамин - А и още нещо беше ама го забравих с едно яйце и да си правя маска против косопада..Ще взема да пробвам..

Цвети е добре.Няма отражение от полета.. Embarassed Вчера бяхме на ваксина ,качва си прилично.
Напоследък ми е много добра душичка.Гледам да я храня така, че да е преди да е  озверяла от глад и много добре ни се получава за сега..Заспива от раз, ама ако ме чувства близо до себе си, даже най-добре да сме глава до глава.. Crazy

# 673
Нормално е да пада, до колкото знам пада от третия до шестия месец, средно статистически... На мен цялата бременност едно косъмче не падна и сега си наваксва. Чувала съм, че има някаква маска тривитаминол, която много добре действала, но според мен няма смисъл да се мъча с маски, каквото има да падне ще си падне.
Много благодаря за топлото посрещане, много сте мили Hug
Пипи, дреб като беше на два месеца аз лепнах някакъв вирус, хрема, кашлица, температура - ужас беше. И през цялото време му треперих, мерих темп на всеки час, но той въобще не се разболя. Само малко хрема имаше, за която капах капки някакви. Така че спокойно, малко е вероятно да се разболее след като е на кърма. Аз затова и още упорствам с пустото цедене, да има имунитет.
И на мен ми минават еретични мисли да си обръсна главата hahaha Но ще съм супер смешна, а и много трудно я поддържам като е къса. И основният довод - като порасне мъничко пак ще пада, но ще са къси остри косми, които няма да имат изчистване. По-добре да падат дълги, лесно се виждат, трудно се поглъщат hahaha

# 674
  • София
...Чувала съм, че има някаква маска тривитаминол, която много добре действала, но според мен няма смисъл да се мъча с маски, каквото има да падне ще си падне.
Дам, имам нагледен пример на приятелка, която я ползваше - чудесен резултат. Но не става за кърмещи, между другото. Аз обаче нямам нерви да си правя маски, да не говорим, че с моето ревящо и вечно висящо ми в ръцете дете няма да имам време да си я направя, а ако я направя - не знам кога ще я отмия Tired ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт