Искам да кажа ... (4)

• 32 272
  • 742
  •   1
Отговори
# 525
  • София
По нашите заведения го правят с джоджен, щото няма откъде да си набавят толкова мента. Не че не може да се направи, но с мента си е друга работа.
И аз готвя боба с джоджен, лещата с чубрица.

Таис, потърси в нета за крема. Аз съм поръчвала отдавна. Свързах се с един дядо от Габрово, той ми го прати по пощата.

# 526
Нино Laughingтова ли бил тарикатлъкът на хайдушкия боб - ще знам!
Не се гъбаркайте с гъбите, ей Laughing И на мен ми излизат само на единия палец на крака и това е - не заразяват никъде другаде, спорадично си налазват нещастия палец и в общи линии здрав не се вижда. Крем Рачев май и за това помагаше, трябва да си припомня листовката му.

Таис, аз си го поръчах от Олкса, но можело и директно от производителя в Габрово, излизало по-изгодно, но като цяло цената е съвсем прилична, а и кремът е доста пестелив на ползване.

# 527
  • София
Мерси   bouquet

Когато ми излезе нещо кофти мажа с био кокосово масло, или направо със зехтин. Последното го прави и баба ми, тя е с гръцки корен и слага зехтин буквално на всичко  Simple Smile

За гъби обаче не знам дали би подействало.

# 528
При нас на джодъна му казват Italian mint също както и на "къдравия" нагданоз - италиански бил.
Чубрица тук няма, опитах да завъдя, но неуспешно. пращат добри роднини и приятели Simple Smile.

# 529
  • някъде ... тук ...
крем Рачев казвате Thinking ще потърся да прочета.

За кучетата - кучегонът помогна на големия син. Вече не го носи, но му подейства и психологически. Преди няколко години едва се добра до спирката (и ние сме в района на Студ.град), ревейки по телефона. Бях почти хукнала по стълбите към него, докато говорехме по телефона и някакъв човек прогонил кучето. После купихме кучегона.

# 530
  • София
При нас на джодъна му казват Italian mint също както и на "къдравия" нагданоз - италиански бил.
Чубрица тук няма, опитах да завъдя, но неуспешно. пращат добри роднини и приятели Simple Smile.
Риган няма ли, то почти същото, малко по-дискретен аромат има.

# 531
Риган има, ама не е като чубрицата Simple Smile. Аз и шарена сол си поръчвам. Посях си киселец и лапад и поникнаха, дано да ги опазя Simple Smile.

# 532
  • София
Down Under, при вас не следят ли много строго да не се вкарват хранителни продукти? С такива впечатления съм останала. Как прекарвате контрабандата  Wink

# 533

Български магазини няма ли? Тук е пълно, даже има българска стока в обикновени квартални магазини. Последно от едно кафене си купих вафла Варна на Sweet+.  Laughing

И аз пробвах да засадя чубрица и лющян (девисил), но нищо не стана. Поникнаха една педя и умряха. Затова пък босилекът и магданозът растат като луди, но ги зарязах, защото ги има навсякъде и ги дават безплатно като си купиш плодове или зеленчуци.

# 534
  • До хладилника, който обичам
Хич не са ми взаимозаменяеми подправките, мента и джоджен, риган, чубрица и мащерка и т.н., ми не са еднакви. Страдам и аз, че тук нямам чубрица и джоджен, та ми пращат изсушени. Applemint било най-близко до нашия джоджен, то хубаво, ама го няма навсякъде, та си карам на изсушен и си свиркам, това е.

# 535
  • София
И според мен не са взаимозаменяеми. Но аз съм с лисичи нос и подушвам съседа от отсрещния блок като си събуе чорапите, та обяснимо е защо не готвя боба с мента и лещата с риган Simple Smile

Добре, че споменахте кучегон. Къде продават? Каня се да започна да разрешавам на детето да се прибира само от училище чат-пат и искам да му взема.

# 536
  • Варна
Моят кучегон е от магазин, тип оръжеен + ловно-рибарски.

# 537
ЪЪЪЪ, какво е кучегон  newsm78

# 538
  • Ямбол
ЪЪЪЪ, какво е кучегон  newsm78
Устройство с ултразвук, който не се чува от хората, но е неприятно за кучетата, които се отдръпват, когато го чуят.

# 539
Да кажа, че исках днес да кажа нещо на Янечек по темата за училищата, да пиша в темата на Mamacita Bandida, защото ми е много интересна, но по това време на денонощието вече изобщо не мога да мисля....
и на Бу ми хареса едно мнение за кучетата

Общи условия

Активация на акаунт