Искам да кажа ... (4)

• 32 217
  • 742
  •   1
Отговори
# 75
Taис, защо не започнеш още сега с разказа   bouquet

# 76
  • Варна
Като заговорихте за домашни сладкиши, тук, във Варна, днес една сладкарница предлага домашна тиквена торта с шоколад и карамел... Heart Eyes
Скрит текст:

Чудя се дали да отида...далече ми е, трябва сама да седна, което мразя. Освен това, днес, вече изядох доста фурми.

# 77
Обичам понякога да седя сама и да се наслаждавам на парче торта! missNoir , не бих пропуснала възможността!

# 78
ЕЕеее, missNoir недей така, милост нямаш  Wink

# 79
След малко приспивам бебето и отивам да взема голямата за плуване и като седна на кафето да чакам, се надявам да прочета разказа на Тaис.
Там, до плуването, има едно магазинче с чудни деликатеси, Янтре, споменавам те, щото като каза сладкиш и - сладкиш. Никой да не говори повече за ядене, Ноар  Twisted Evil

# 80
  • Пловдив
За да ви тормозя като го направя, и ако стане за пред хора, ще ви го снимам сладкиша chef

# 81
  • някъде ... тук ...
ти искаш да замениш спомена от чушките със сладкиша, а Crazy

# 82
ти искаш да замениш спомена от чушките със сладкиша, а Crazy

Naughty Няма шанс. Никой сладкиш не мож` изличи тавата с чушките от форумските сърца  Naughty

# 83
Ще си снимам утре чийзкейка, може па да ми мине номерът...  Whistling

# 84
  • Луната ни пази
Още съм на работа, имам свободен час, документация за писане, но ми е едно мързеливоооо Simple Smile. Натовариха ме с още функции, но аз съм доволна, обичам да имам работа. Днес имам чувството, че всички колеги са станали с г*за на горе и за това си седя в класната стая, пия си кафето и ви чета (децата имат физическо). Разкозът на Таис и сладкиша на Янтра и аз ги очаквам.

# 85
  • София
Taис, защо не започнеш още сега с разказа   bouquet

Защото като се връщам назад ми е сладко, но и тъжно, заради баща ми. Общо взето, там са ми най-хубавите години с него..когато се върнахме тук за постоянно, след промените, всичко беше наопаки и той започна да работи като луд в този хаос. После, съвсем внезапно, почина, и всичко отиде по дяволите.

Мога за начало да ви разкажа за арабското небе. И по-точно за небето в Ирак, че само там имахме навика да стоим до късно в градината. Градините ни бяха три - предна, задна, и зимна (малка) в която отглеждахме един симпатичен таралеж.

Та вечер, от март до към края на октомври, обичахме да седим в предната градина. Аз си играех с кучето Джони, рисувах, тичах насам-натам, а нашите си обсъждаха разни ежедневности. Ухаеше силно на рози - когато ги имаше, че на градинарят те му бяха и слабост и проклятие - много се стараеше милият да угоди на майка ми, но с тези розови храсти все нещо се случваше  Laughing
Ухаеше и на портокали, имахме няколко дръвчета, някакъв див вид предполагам, щото сокът им беше силно тръпчив и кисел.

После падаше нощ и всички се смълчавахме, дори кучето.

В Ирак небето прави фокуси със съзнанието. Човек има чувството, че е току над него, че ако протегне съвсем лекичко ръка и ще го докосне. Надвисва някак много ниско, но не заплашително, съвсем не, по-скоро е като дебел, пухен юрган с който природата завива там земята.

Звездите са блестящо-ярки, открояват се като златна бродерия върху тъмното, виолетово-синьо небе..и пак създават онова особено усещане, че само ако поискаш, можеш да си откъснеш няколко и да ги подържиш за малко в ръка преди да те опарят.

После магията на нощта се къса и избликват най-разнообразни звуци. Буболечки шумолят из храстите, от съседните дворове идват на талази детски смях и напевният местен говор (иракчаните говорят много меко, особено в сравнение с палестинците), Джони е приклещил някой по-едър гекон и се прави на смелчага, какъвто не е.

После майка ми казва ''Хайде по леглата'' и аз с нежелание се прибирам да си мия зъбите. Баща ми остава навън до късно да си пие бирата, и докато се унасям, чувам как говори нещо на кучето..голям и едър мъж е, и дори когато се опитва да пази тихо, гласът му боботи. Мисля си за това колко много ги обичам, и него, и майка ми, и кучето Джони, и таралежа без име, и потъвам като камъче в съня.

# 86
  • София
Янтре, за мен всичко е удачно, сладкиш пък най-вече.  Peace Където и да отида, не мога да си представя, че ще се изтъпанча с празни ръце. Носим най-вече вино или кутия бонбони, понеже аз не съм много-много по собственото производство. Но ако някой ни дойде на гости с домашно приготвен сладкиш - ухааааа!

Янтре, помниш ли, че веднъж се бяхме заговорили с разконспирирането на съфорумки във фейса и аз казах, че нямам такива способности. Е, преди два дни, без да искам, т.е. нецеленасочено, ти ми изкочи семейно заради обща форумна приятелка от фейса.  Laughing Че и част от фотосесия разгледах. Много хубави деца имаш, много!

# 87
  • Варна
Таис, останах безмълвна Heart Eyes

# 88
  • София
А аз се просълзих...   bouquet

# 89
  • София
Много хубаво, Таис  Hug

Общи условия

Активация на акаунт