Искам да кажа ... (4)

• 32 231
  • 742
  •   1
Отговори
# 600
Със сигурност е сигнал, БърдсФлу, ама няма да се ангажирам да казвам какъв, че не съм лекар. Аз бих си пуснаха кръвна захар за свое успокоение.

# 601
Снощи, без да съм ви чела, опуках цял шоколад - болна, не болна, сладкото не се пропуща Naughty Така че на подсъзнателно ниво съм се солидаризирала с шоколадовата банда.

Бърдс, разбирам те чудесно, аз преди време имах такъв период на около три седмици без да ми се прияде сладко и също се бях обезпокоила, но пък като ми се прияде пак, наваксах доволно пропуските, че и отгоре Embarassed

# 602
  • Пловдив
Ако захарта не ти е наред обикновено ти се яде неистово сладко.

# 603
Не е винаги така, понякога не можеш да гледаш сладко, но то е придружени и с други симптоми.

# 604
  • Пловдив
Когато се качи инсулина - освирепявам за сладко, когато се качи захарта - пак освирепявам за сладко.

# 605
И аз не обичам сладко. Ям веднъж годишно ако ми падне кръвната захар.
А за карантината в Австралия - сериозна е, но можеш да внасяш пакетирани продукти (без месо), стига да имат надпис на английски. От семената доматите са забранени, но нямам идея защо.
Аз, повечето подправки и семена изпратих с колет и този път, като никога не го бяха отваряли.
Някой писа, че иска дивисил, на английски е tarragon и обикновено го има.

Аз тук намирам само българско сирене, но понякога гръцкото е в пъти по-добро. Лютениците, които продават са турски или македонски и не са ни много вкусни, та от време на време правя:-). И суджуци правихме веднъж Simple Smile.
Абе ако мога да си поговоря със себе си преди 15 години, доста ще съм объркана Simple Smile. Още си спомням как се заричах, че аз зимнина няма да правя Simple Smile.

# 606

Аз тук намирам само българско сирене, но понякога гръцкото е в пъти по-добро. Лютениците, които продават са турски или македонски и не са ни много вкусни, та от време на време правя:-). И суджуци правихме веднъж Simple Smile.

Тук намерих английски бели сирена, които са в пъти по-хубави от най-хубавото българско, което съм купувала последните години. Даже са на същата цена като българските. Че и от гръцките са по-хубави. Кисело мляко има на различни български марки, цена към 1.50 евро, но пък има турско за 3 евро на килограм, което е като едновремешното българско кисело мляко, т.е. хубаво. Консерви и лютеници има всякакви, но не съм им фен, само печен пипер купувам понякога. Затова пък суджуци на Житница не пропускам. Дъщеря ми постоянно ходи да си купува обикновени солети, голяма радост са ѝ и черпи с тях в училище.  Crazy
Лошото е, че мъжът ми намери месарски магазин, в който продават шкембе. Сега и кисело зеле щял да прави. Twisted Evil

# 607
  • Варна
Извод от поледните няколко страници:
Палачинки и Нутела не ми се дояде, но в Малта много ми се добръмча Simple Smile

Да се похваля на тема ядене, че в момента се наслаждавам на 100% пълнозърнест домашен хляб, с 5 вида семена, риган и 2-3 щипки куркума за разкош.  Heart Eyes

# 608
И аз не обичам сладко. Ям веднъж годишно ако ми падне кръвната захар.
А за карантината в Австралия - сериозна е, но можеш да внасяш пакетирани продукти (без месо), стига да имат надпис на английски. От семената доматите са забранени, но нямам идея защо.
Аз, повечето подправки и семена изпратих с колет и този път, като никога не го бяха отваряли.
Някой писа, че иска дивисил, на английски е tarragon и обикновено го има.

Абе ако мога да си поговоря със себе си преди 15 години, доста ще съм объркана Simple Smile. Още си спомням как се заричах, че аз зимнина няма да правя Simple Smile.

Аз не ям много често шоколад, но като ми се прияде избирам само да e над 65% какао ( по здравословно е ).
Сирене Българско нямаме но пък от Гръцка фета има навсякъде  Hug
Ох любимата ми лютеница и тук не я намирам, ако случайно видя нещо подобно то е по Руските магазини ( май aджавар се казваше или нещо подобно ) което е супер парливо и е направо отврат !

# 609
  • До хладилника, който обичам
Шоколад не ям често, може би веднъж на 1-2 седмици. Но прияде ли ми се, държа да ям и полудявам, ако - както обичайно! - някой (мъжът ми) е претършувал шкафовете и е изял запасите. Много се нервирам и вдигам скандали, така де, купува се редовно шоколад, трябва да имам някакъв останал, когато на мен ми се дояде. И крия, какво да правя.

И аз съм много доволна от бялото сирене, което си намирам в най-обикновените супермаркети. Малко пише "гръцко" на него, ама го преживявам. И е вкусно, и е хубаво, и съм сигурна, че има само мляко вътре. И плод-зеленчука ми харесва, и от киселото мляко нямам оплакване. Изобщо, митове и легенди ми се вижда това за уникалния вкус на българската храна - не, че не е вкусна, напротив, но съвсем не само у дома я има тая вкусна храна... както и да е.
Видях бидонче в магазина и радостно подскочих - да сложа ли туршия?, а Милото ме изгледа като объл камък и отсече "не!" Така че, няма да участвам в слагането на зимнина Crossing Arms (да не си помислите нещо лошо за мен, правя туршия с фиксове, зеленчук, фикс, довиждане).

# 610
Искам да кажа, че обожавам шоколада, който продават в Лидл и сега като говорите за шоколади и палачинки само за него си мисля.

# 611
Ох любимата ми лютеница и тук не я намирам, ако случайно видя нещо подобно то е по Руските магазини ( май aджавар се казваше или нещо подобно ) което е супер парливо и е направо отврат !

Ajvar. Сръбско е, има различни видове, и люти, и сладки.  Simple Smilehttps://www.google.com.mt/search?q=ajvar&espv=2&biw=1366 … p;ved=0CAYQ_AUoAQ

# 612
Преди около месец рязко и изведнъж спря да ми се яде сладко. Нямам никакво обяснение. Напротив, плаша се. Чета като луда из нета, какво може да означава това.
Шоколадът винаги е бил мой верен спътник, а за тортите да не говорим. Влизала съм сама в сладкарница, и съм си поръчвала ( и изяждала  Blush) три (!!!) парчета торта. Ставала съм посред нощ за "само една лъжичка" течен шоколад... Мъжът ми и детето не ядат сладко въобще, затова поддържането на запаси и обикалянето по сладкарници винаги е било моето малко лично бягство от всичко и всички... Имаше период, в който и кафето си пиех със захар.

Ако някой има идея на какво може да се дължи, да пише. Съвсем сериозно.
Може да се дължи или на бременност или на менопауза или на други хормонални промени. Друго обяснение на симптом, свързан с рязка промяна във вкуса към храната, не знам.. Wink
Не се плаши толкова.

# 613
Да кажа, че киселото зеле май не става в Малта. Снаха ми 2 пъти е пробвала /а тя ги умее тези неща по принцип/ и каза, че става лигаво и не втасвало както трябва.

# 614

Ajvar. Сръбско е, има различни видове, и люти, и сладки.  Simple Smilehttps://www.google.com.mt/search?q=ajvar&espv=2&biw=1366 … p;ved=0CAYQ_AUoAQ

Да такова е същото, изгоря ми червата  Sick един ден а на етикета пишеше Mild и аз нямах търпение да се прибера до вкъщи и да грабна лъжицата. Сигурно със моя късмет само на парливи попадам  Confused

Общи условия

Активация на акаунт