Искам да кажа ... (4)

• 32 194
  • 742
  •   1
Отговори
# 660
Един-единствен път през животеца ми не ми се е ядяло сладко: когато за 2 месеца бях веган. Е няма такъв кеф. Килограми се сваляха от самосебе си, бях пълна с някаква щура енергия от сутрин до късна вечер (много нетипично за мен), кожа се изчисти, коса заблестя..абе за тези 2 месеца промените бяха супер.
Хм, а защо спря? Защото ти се прияде не-веганска харана ли?
Аз пък не знаех, че веганството има такова благотворно влияние, да взема да пробвам някой път Rolling Eyes

Не се отразява така веганството, само е привидно, защото докато гладуваш, топиш собствените си мазнини, които са отлична храна за тялото ти, всъщност - най-добрата. Затова блестят косите и ноктите са здрави, докато килограмите се стапят, проблемът идва, когато свършат запасите мазнини и започнеш да страдаш от недохранване, всички дългогодишни вегани страдат от косопад, а кожицата им е прозрачна и безцветна, абе въобще погрознява се много. Но наистина има период на разхубавяване, докато имаш какво да стопиш. Без месо може, ама без яйчица, мляко и масло няма как.
Чудех се дали да споделя, но хайде - не подкрепям инициативата дари коса за онкоболен, защото това означава, че приемам химиотерапията като нещо правилно, а аз категорично смятам, че това не е лечение и от първа ръка знам на какво заприличва човек, минал дори един курс химиотерапия, ако оживее въобще, че да се налага да се крие с перука. Освен това не разбирам какъв е смисълът от тази игра със състраданието на хората, една перука не е много скъпа, не е нужно да е от естествена коса.

# 661
  • До хладилника, който обичам
Аз още мисля, понеже ми е достигнала дължина, която ми харесва и съм доволна. Ако реша да я отрежа, ще я режа сама (аз съм се подстригвала така и друг път и съм безстрашна). Иначе - реже се дължина поне 20 см, по-добре 25 (без нацъфтели върхове, не влизат в сантиметрите), вързана на опашка(и) примерно, а после се оформя прическа по желание.
Янечек, то не е дарение за онкоболницата, а за хората и за подобряване на самочувствието им, така го виждам аз поне. За ползите от химиотерапията не мога да коментирам.

# 662
  • Пловдив
"Млада жена убита от динозавър"

Какво туй, бре Янтре:)
Сензационното заглавие след като умра от динозавъра. Проклетата пластмасова гад ме спъна!

# 663
Поне я покажи, даже да не вземеш решение сега.

Скрит текст:

Сега, докато я вадих да я снимам, Кристина както не и обърна никакво внимание предния път като я видя, сега се размрънка да не съм си я давала.

# 664
Ох, разкошна е Confused И гъста, и дълга и тези цветове...не смея да агитирам, труден избор.

# 665
Ами това де фкто ми е косата от бебе до 5 годинки. От първия косъм.

# 666
Ох, разкошна е Confused И гъста, и дълга и тези цветове...не смея да агитирам, труден избор.

+1. Много хубав цвят. Аз,на твое място,  май не бих се прежалила.  Embarassed

# 667
Значи е натоварена И емоционално. Не знам. Жалко, че моята коса се трансформира и почна системно да се чупи и цъфти и повече не мога да отгледам подходяща. По-скоро изчакай с плитката и ако можеш подстрижи настоящата си коса.

# 668
Аз по принцип няма да ударя съвестта си, като не ядам. Този път дилемата ми не е чисто дарителска, по-скоро като я вадих за последно, установих, че го правя на няколко години веднъж и се замислих за какво им е на децата ми това наследство. Ше кажат зетьовете, тая вещица си е оставила космарлаците  Mr. Green
Нямам някаква борба или дилема, не съм го замислила като някакъв свръх благотворителен акт.
Като казах на майка ми и тя се насълзи, но нея така или иначе още я е яд, че ме е подстригала.
Просто се чудя до кога и защо да я пазя. Обичам си я, де. Тя е като жива и сега.

А пък от трета страна, наистина може да послужи на някого.

# 669
Имам у нас 2 плитки - едната е на бившия, а другата - на сегашния ми мъж. И двете се одрипаха с годините, загубиха блясъка си и се спластиха, не изглеждат, както ги помня на главите им.
Бу, и аз така го разбирам, ама не разбирам защо се прави, при положение, че прилични перуки има, а на хората това им е най-малкият проблем. Другите коментари, които ми идват, ще ви ги спестя.

# 670
Самият факт на колебание показва, че още идеята не е узряла и може би чака конкретен повод, конкретна случка, конкретен човек. Може би по-нататък, може би ако видиш тази конкретна жена, дете, решението ще дойде спонтанно.

# 671
  • Пловдив
Аз също не бих дарила косата си, за мен това не е адекватна помощ  Peace Важното е да се търсят лечения и медикаменти за онкоболните, важно е да не стоят в сянка и всеки от нас да е наясно какъв огромен брой хора между/около нас са с онкологични заболявания. Какъв голям процент не успяват с борбата срещу рака, въпреки минати химиотерапии. "За" съм да се поемат по някакъв начин от държавата тези лечения, защото сигурно 2/3 от загубилите са поради започнато късно лечение, а едно лечение започва от 100000лв....

# 672
  • До хладилника, който обичам
Нулева превенция, късна намеса, липса на лечение... както повечето, и аз имам загуба в семейството.
Но все пак, това е отделно.

# 673
Янечек, свалила си им скалповете, така те искам Simple Smile

Не съм се замисляла над въпросите, които поставяш, но са интересни. Всъщност аз наистина не съм се замисляла над това с даряването на коса в дълбочина. Някак си съм правила много спонтанни и нищожни дарителски жестове, но са ми носили много за душата. Това сега по друг начин го мисля.
Но, Янечек, нали така и така съществува и хората си купуват перуки  Confused де, да знам.

Последна редакция: чт, 09 окт 2014, 22:32 от NinoTino

# 674
Нино, ти си самата добрина, сигурна съм, че ако някой ей сега ти похлопа на вратата и ти поиска косата с тъжни очички, ще си я дадеш и се чудя защо трябва да караме добрите души да се чувстват зле, когато всъщност не могат да подобрят положението на болния. То е някакво много гадно емоционално изнудване за мен и затова не подкрепям.
пп: майка ми имаше перука от нейната истинска коса, когато я орязала, я съшили в опашка. Най-малката ми сестра я носеше като малка, защото мечтаеше да има дълга коса, а я стрижеха като момченце. Сега има много дълга коса, нейна си.

Общи условия

Активация на акаунт