Кухо яйце, последвано от химическа бременност

• 4 548
  • 11
  •   1
Отговори
Здравейте, искам да ви помоля за съвет относно изследвания. Имам един мисед (кухо яйце, установено в 7г.с.), а една година след това и химическа бременност. По принцип имам проблем с щитовидната жлеза, като по време на двете бременности ТСХ беше около 3.5 (знам че е високо , но съм в чужбина и тук не го сметнаха за проблем). Сега съм взела мерки и съм на тироксин и следя ТСХ сама. Пуснаха ми други изследвания - нормалните хормони, ФСХ, пролактин, както и изследвания за тромбофилия, лупус, вит. Д, всичко излезе нормално.
Въпросът ми е - възможно ли е щитовидната да е била причината за тези толкова ранни аборти или трябва да изследвам и нещо друго? Кариотип не са ни правили тук, тъй като трябвало поне 3 последователни аборта, а аз съм с два.. Общо взето ми казаха, че двата аборта били "лош късмет"..
Благодаря предварително на отговорилите!

# 1
  • София
Здравей,

Аз бях същия случай като при теб, кухо яйце+ последвано от биохимична бременост. При мен имаше леко завишено ТСХ (2,90) + Инсулинова резистентност, и правих генетични в Геника, и имах мутация само на МТХР, гена за ФК. Пробвахме след това няколко месеци и не ставаше и бях писала на проф. Кременски и той ме посъветва че е добре да се направи Антифосфолипидни,Кариотип и Изследвания на щитовидната.Бях готова да ги правим, но за мой късмет забременях същия месец и така и не ги направих, и до тук е успешна бременноста. С лекарката ми я следихме много от раннен стадий, сложи ме на дуфастон, фраксипарин, метформин за ИР, и повиши дозата на ФК, и Начев ми изписа най-ниска доза на еутриокс 25мк.

Според мен ако имаш възможност направи си за кариотипа и за двамата, ще си много по-спокойна, не че нещо може да се направи ако излезе проблем, но поне ще знаеш какви са ви шановете. Но регулирането на ТСХ-то е много важно, когато се прибираш към България запази час при др. Начев.

Пожелавам ти много успех!

# 2
Много благодаря за отговора! Тук ми изписаха единствено по-висока доза фолиева киселина. Иначе лятото ходих при Начев и той ми изписа тироксина, сега се надявам че вече нещата ще се получат и ще завършат успешно. Инсулин също ми пускаха - ок е. Антифосфолипидни също са ок. Единствено кариотип нямам направен, но тук на частно е около £1000, а за да ми го пуснат по здравна каса, трябват поне 3 аборта...
Много успех и на теб, хубаво е че те следят изкъсо!  А ти защо вливаш хепарин, имаш ли проблеми със съсирването или е за всеки случай?

# 3
  • София
ох милата много скъп този кариотип при вас, тук мисля че беше по 220 лева на човек, така че изчакайте като се приберете да го направите. По принцип ако има проблем там има процент на успеваемост та може следващата да е успешна, вие не се отказвайте да си пробвате. Едно момиче разбра за проблема чак със третата бременност и то към 4-я месец, преди това имаше 2 спонтанни.

Фраксито е за всеки случай, тук поне можеш да си изискваш такива неща.Но поне АП можеш да приемаш там. Следи ТСХ-то че то при бременост рязко скача, моето беше над 3 на 2 черти и много много бързо да се похвалиш с тупкащо сърчице.  Hug

Ако имаш нужда от подкрепа можеш да се приъединиш в нашата групичка : http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=793683.630;topicrefid=20

# 4
И аз да се включа със съвет да се направи изследването за кариотипа...Аоа там всичко излезе ок, тогава да се продължи с други изследвания.

# 5
А всъщност какво може да ми покаже кариотипа? В смисъл, да речем излезе,  че има някакъв проблем - после какво? Има ли какво да се направи, някакво лечение..?  Как се процедира при проблеми в кариотип?

# 6
  • София
нищо не може да се направи, ако е при мъжа е по-добре, има шанс по лесно да се нацели правилна комбинация, ако е при жената пак има шанс да се нацели правилна комбинация но шанса е по-малък но не е невъзможно, или ин витро с ПИД което е безумно скъпо... не го мисли преди да сте го направили теста, пробвайте си  Hug Peace

# 7
Аз съм с патологичен кариотип. Само от две на всеки 16 яйцеклетки могат да се развият здрави ембриони...Представи си какъв ни е шанса...Генетичните отклонения не се лекуват-търсят се други начини-ние например сме се насочили към инвитро с донорска яйцеклетка!

# 8
zdraveite i az imam tozi problem za treti put mi se slyci moze li niakoi da mi kaze kakvo da napravia kak da razbera ot kakvo stava i v men li e problema.ako moze niakoi da mi pomogne .

# 9
  • София
zdraveite i az imam tozi problem za treti put mi se slyci moze li niakoi da mi kaze kakvo da napravia kak da razbera ot kakvo stava i v men li e problema.ako moze niakoi da mi pomogne .

Моля пиши на кирилица!

Съжлявам за преживяното, 3 пъти си е много, лекарите какво ти казват?

Можеш да пишеш в тази тема :

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=804632.0;topicrefid=20

Полезни изследвания след неуспешна бременност

След неуспешна бременност, много от нас решават да направят изследвания за диагностициране на евентуален проблем и предотвратяването му в бъдеще. Ето кои изследвания са били от полза на много от нас:
- Щитовидна жлеза (ТСХ, Ф3, Ф4, антитела)
- Кариотипен анализ на двамата родители
- Имунологични изследвания (НК клетки, Крос Мач тест)
- Анти-фосфолипиден синдром
- Изследвания за тромбофилии
- Хламидия
- Уреаплазма
- Микоплазма
- Кръвна захар и инсулинова резистентност
-Спермограма, разширена по Крюгер, SDI тест

# 10
Много благодаря за отговора! Тук ми изписаха единствено по-висока доза фолиева киселина. Иначе лятото ходих при Начев и той ми изписа тироксина, сега се надявам че вече нещата ще се получат и ще завършат успешно. Инсулин също ми пускаха - ок е. Антифосфолипидни също са ок. Единствено кариотип нямам направен, но тук на частно е около £1000, а за да ми го пуснат по здравна каса, трябват поне 3 аборта...
Много успех и на теб, хубаво е че те следят изкъсо!  А ти защо вливаш хепарин, имаш ли проблеми със съсирването или е за всеки случай?
А за фактор 5 на Лайден и други подобни мутации изследваха ли те?
Ние сме с нормален кариотип, но аз имам фактор 5.
За 1000 паунда ще си дойдеш до България и ще получиш повече внимание и изследвания. При сегашния напредък на медицината да се чакат 3 аборта ми се струва доста жестоко от страна на лекарите.

# 11
Изследваха ме за тромбофилии, а този фактор 5 е част от тях, нали ..?
Вярно е,че за тези пари ще се прибера в БГ и ще изследвам всичко, но ми се иска и някакси да имам вяра и на докторите тук, така или иначе те ще следят бременността, не мога всеки път да се връщам до БГ за всичко...но да речем ако не се получат нещата скоро, ще трябва и това да направя. В момента свалям ТСХ чре телефони консултации с доктори в БГ, надявам се само там да е проблема...

Общи условия

Активация на акаунт