Мама глади и пере, НОЕМВРИйче скоро вкъщи ще реве - тема 9

• 41 582
  • 746
  •   1
Отговори
# 570
Ехееей, няколко часа ме няма и колко бебета са се родили... да са живи и здрави и бързо възстановяване на мамите.
Аз днес успях да свърша много добра работа- купих шишета, прословутата клапа на помпата за кърма, козметика за бебчо, памперси и малко дрешки и пеленки.

# 571
Толкова хубави новини днес!!!  Heart Eyes
Честито на всички мамчета!  bouquet
Да са живи и здрави малките съкровища и много да ги радват!

# 572
Честито на новите мами. Да са живи и здрави бебчетата, мамите бързо да се възстановяват.  bouquet

Теодора Станква разкажи за раждането ако имаш време и желание. Какви перипетии сте преживели?

# 573
  • София
Ехаа, колко много бебета! Да са живи и здрави всички мъници и семействата им! 

Teodora Stankova,  Hug Разкажи, ако ти се говори за вас, понякога говоренето много помага.

v_spasova, мерси за препоръките за цеденето! С баткото също имахме перипетии с болести и болници, пак се цедях по цели дни, но за съжаление работите не потръгнаха добре с кърменето. Сега бях много амбицирана да се кърмим с Боян, даже през 6те часа, през които бяхме заедно нещата вървяха супер добре, той засука от раз, коластрата тръгна и всичко беше ок. След като се видя, че не е съвсем ок се хванах и изчетох всичко от библиотеката на кърмаческия за цеденето и съхранението на кърма. Цедя по 8 пъти на ден, задължително един път през нощта (снощи ставах в 4ч  ooooh!), днес вече гърдите са ми на камък и хем гледам да цедя редовно, хем да не предизвикам някоя хиперлактация... абе по-голямата част от деня ми минава покрай гърдите и цеденето.

Слагам скрит текст разказа за раждането, понеже стана малко дълго.
Скрит текст:
В неделя(19/10/2014) сутринта ми падна тапата. Веднага ми мина през акъла, че работата не е читава и се хванах да си събера багажа. Предния път така ми падна тапата сутринта и вечерта ми изтекоха водите.
Събрах багажа, изкъпах се, измих си косата, тоалет… както си му е редът  Вечерта дойде и нищо. Легнах си спокойна и се надявах да имам още няколко дни.
В 3ч през нощта се събудих, ходеше ми се до тоалетна. Станах е в тоя момент потече! Shit! Бегом към банята, уверих се че са водите наистина, сложих една превръзка и събудих мъжа ми. Заведохме детето при съседите и в 4ч бяхме в болницата.
Междувременно се оказа, че лекарят, който бях избрала не е в града. (Никой не очаква да тръгна да раждам 4 седмици по-рано). Разбрахме се да отивам и ако нещата не се развиват много бързо, на сутринта ще се разберем какво ще правим.
Отидохме в болницата (Окръжна болница Св. Анна), приеха ме, почнахме да пишем документи, обясних ситуацията с доктора и така. Имаше още едно момиче, беше дошла 10 мин преди мен пак с изтекли води. След час някъде вече бяхме в предродилна зала, пъшкайки. Тя повече, аз по-малко. Имах нерегулярни контракции, понякога през 10 мин, понякога през 3-4. Другата жена роди в 9:15, а аз лежах и чатех с мъжа ми между контракциите.
Докторът ми се обади към 9:30 да види как е положението, каза, че до 2 часа ще е при мен. През това време ме разпитваха как е минало първото раждане, защо е било секцио, какво го е наложило и т.н. Обясниха ми, че сега нищо не налага секцио и ако искам мога да се пробвам да родя естествено. Много хора се изредиха да ми го обяснят!
Два часа по-късно, докторът дойде. И ме попита как искам да родя – секцио или естествено. Изборът бил изцяло мой и каквото кажа, така ще е. Ако избера естествено и нещата не потръгнат добре, винаги можем да преминем към операция. Мислих, мислих, (а те-останалите лекари и акушерки, се постараха да ми покажат достатъчно ясно какво е тяхното мнение) и накрая реших, че така или иначе се мъча с контракции от почти 8 часа, поне да не е било напразно.
От там нататък е ясно – упойка, разкритие, напъни и в 16:28 на 20/10/2014г. се роди Боян!

# 574
  • София
След като се оказа, че с бебока ще сме разделени известно време, аз писах на лични на Aila за съвети за цеденето. Т.е. може и на някоя ла-лече мама да пишеш... Въпреки че според мен си се ориентирала правилно какво да се прави.
Аз лично се цедях на всеки 3 часа, по 8 пъти на ден т.е. колкото и ти. Ама направих хиперлактация, имах и запушвания с Т.  Но се нормализираха нещата, особено след като малкото засука.

# 575
Момичета светнете ме по въпроса какво бельо да си взема за след секциото. Мисля че първия ден не се слага бельо но там ще съм 5 дена..следващите дни ще трябва да слагам нещо..Днес бяхме на доктор.всичко е наред и това беше последната ни среща преди секциото. Видях се и с анестезиолога,оправихме документите и сега ще чакаме планираната дата.... и започвам да се притеснявам

# 576
Дриймс най-удачно е бельото да е памучно,за да може кожата да не се запарва.
Аз днес бях на среща с малки мъж.Доки каза,че няма индикации за раждане.Най-вероятно ще изкарам до термин.От 5 мес. бях с контракции,от 7 мес. ме плашат ,че е наместен и е готов да излиза.А сега ще се моля да излиза,но в това студено време,май на никой не му се излиза на студено.

# 577

А по-дълбоки или плитки трябва да са.или с моето си бельо да бъда? Някъде бях чела че трябва да са тип "бабешки"

# 578

А по-дълбоки или плитки трябва да са.или с моето си бельо да бъда? Някъде бях чела че трябва да са тип "бабешки"
Има и по-дълбоки,дишащи,специално за след секцио.Да може да не се запарва раната.Те са дълбоки,хем придържат корема.Има и еднократни бикини за след раждане.Можеш и с твое бельо,стига да ти е удобно и да не ти стяга.Да не се протърква някъде,защото е много некомфортно.

# 579
Здравейте, момичета!

Скоро не съм писала, но ви чета. Оказа се, че през другата седмица най-неочаквано се налага да се преместим в друго жилище и трябва да съвместим покупките и приготовленията за бебчо с преместването...  #Crazy

Sissy88, честит рожден ден и на двамата! Бъдете живи и здрави и скоро да си имате едно хубаво бебче!

xris80, благодаря ти за информацията за цените в "Торакс" и за магазините.

jivotinche, да ти е жив и здрав и Боян! Дано се възстанови бързо!

MissBlue, относно шишета - смятам да взема стъклени с каучукови биберони на НУК - май последно на тази марка се спрях за шишета, залъгалки, помпа и стерилизатор.
Някоя мама да знае относно марката НУК - дали помпата за кърма се побира в ел. стерилизатор?

cvetka-koketka, внимавай повече! Всичко ще е наред!

baseemi, Teodora Stankova, mi6ellll, bibsy2014 , petia_n_todorova, Nikita_123, честити бебчета! Да ви са живи и здрави!

И аз почти не спя през нощта - въртя се, ставам до тоалетна, болят ме мускулите, кръстът и гърбът, а и бебчо тогава се активизира. Доспивам си сутрин до към 11 ч.
В края на 36-та седмица съм. И на мен ми се върна малко гаденето и повръщането от първите месеци. От утре до края на другата седмица се каня да стегна всичко - багажа за болницата, нещата за бебчо... Не съм купила всичко, какво остава за пране и гладене. Съвсем окъснях, а сега и това преместване само липсваше... Надявам се да се справим навреме. Терминът ми е на 23.11, дано бебчо си постои още малко на топличко.

# 580
Дриймс, аз си купих от Хиполенд бельо за родилки. В кутийки са по два чифта, дишащи, цената е 7 лв. и не са еднократни.

# 581
Момичета, какви номера дрешки взимате?
Четох, че от едната номерация (50-56-62) най-добре било да се вземе 56, защото 50 било сравнително малко, а 62 идвало голямо и било за 2-3 месец.
А другата номерация била 22-24-26, т.е. тук на 56 отговаря 24... newsm78
А за космонавт най-добре било 62-68...

Последна редакция: сб, 25 окт 2014, 11:03 от viara_vh

# 582
Момичета, какви номера дрешки взимате?
Четох, че от едната номерация (50-56-62) най-добре било да се вземе 56, защото 50 било сравнително малко, а 62 идвало голямо и било за 2-3 месец.
А другата номерация била 22-24-26, т.е. тук на 56 отговаря 24... newsm78
А за космонавт най-добре било 62-68...
Да така е 22,24, 26 е БГ номерацията и отговаря другата с 50 Simple Smile а за космонавт, аз поръчах един  на чико 62 и е огрооомееен и ще го връщам. Най - добре наживо да ги видиш тези по- големите номера според мен.

# 583
Най-добре е да вземеш 56-62 или 24-26 и то без да прекаляваш с количеството. Имай на предвид, че после ще и подаряват още.
Аз този път съм купила само колекта за изписване, че имам от баткото и племеницата доста неща.
За бельото - смятам да си ползвам моето, което си нося. Аз по принцип си ходя с бикини и боксерки, а си има няколко броя които са ми удобни по време на цикъл. Ще си купя и няколко нови да имам ако нещ стане за изхвърляне.
Цяла бременност нямах гадене или киселини, а се появиха накрая. Сега и с това студено време се чудя какво яке да облека. Пък и ММ е слабичък та не мога да ползвам неговите. Ще трябва да издържа още поне 2-3 седмици.

# 584
Само ще споделя как растеше синът ми първите 3 месеца, пък вие си преценете размера. Роден е 51 см., на 1 месец е бил 57 см., на 2 месеца 59 см., а на 3 вече е бил 64 см. Аз лично съм купувала 0-3 месеца или 56-62

Общи условия

Активация на акаунт