Мама глади и пере, НОЕМВРИйче скоро вкъщи ще реве - тема 9

• 41 581
  • 746
  •   1
Отговори
# 600
Честита Йоанна на мама kokoshinkata, дошла е на бял свет днес с идеални манекенски мерки 2940 гр. и е 50см. , да и е жива и здрава

# 601
Честито радост на мама kokochinkata.Нека да е жива и здрава принцесата.

# 602
Честито бебче на мама kokochinkata! Да расте здраво и щастливо!

# 603
Добро утро!
И тук честито на мама kokoshinkata! Да й е жива и здрава бебка, много да ги радва и да расте много щастлива!  newsm44 newsm51

Добро утро на всички!
Тази сутрин ме събуди една ужасна крампа и не можах да заспя. Седнах да гледам отоплителни уреди в Технополис. Колебая се между маслен радиатор и конвектор. Вие с какво ще отоплявате стаята на бебето?
Ще изкажа моето мнение. Маслените радиатори са отживелица- загряват и затоплят бавно,а и харчат адски много ток. Конвекторите са доста икономични, но пак зависи от киловати и размери на стаята. Трябва да се съобразят нещата. При нас в спалнята и хола сме на климатици,а кухнята и детската са ми на конвектори и са северни стаи даже. ДОволни сме. Миналата зима си бях все у нас и си стоях в трапезарията към кухнята на включен конвектор на 22-23 градуса,а сметката за ток беше около най-много 150-160 лева. Успех в избора Peace

П.П. Да добавя, че е по-добре,ако се спреш на конвектор да не е на степени,а с избор на определени градуси. По-икономични са от тези на степените,а и са по-удобни.

# 604
Честита принцеса на мама кокошинка Simple Smile Да расте здравичка и щастлива и да е гордостта на мама и тати!

Честит имен ден на всички именнички :*  Бъдете здравички и ви желая по едно прекрасно бебче на финала да гушкате Hug

# 605
Добро утро, коремчета!
Да са живи и здрави новите попълнения и много радост да носят на мама и тати, а те да растат щастливи и усмихнати деца!!!

Аз искам да попитам дали е възможно да се присъединя към фейсбук групата?

Весела неделя на всички и честит празник на празнуващите!

# 606
добро утро и от мен!

Честито на мама кокошинката! Да е здрава малката кукла и мама бързо да се възстановява!!!

Благодаря на мамите споделили мнение за шишетата.

Честито и на всички именници днес!!!

При мен нищо ново, от онзи ден съм вече в 9-ти месец и си чакам датата за секциото. Дано и бебо да изчака и да не решава да тръгва по-рано, че други задачки имаме с тати Simple Smile Покупките ги оправихме горе долу, само остава да се наканя да почна да пера и гладя, че и в това време съхненето ще е малко по-трудно. И някой дреболии останаха за купуване- козметика, шишета, биби, ама има време. Доста ми тежи бебко вече, особено като почна да се обръщам от едната на другата страна в леглото, направо има моменти дето едва дишам, ама така ще е, не остана много Simple Smile

# 607
  • тук и там
Честита малка принцеса на кокошинката-да е жива и здрава и много да ги радва!Честито и на останалите мами- да са им живи и здрави бебчетата, а на тях бързо възстановяване!В последните дни не мога да насмогна да честитя ,настана истински бебевалеж  Grinning

Аз в петък бях на тонове-всичко е нормално,имам вече и контракции-подготвителни, не болезнени-на равни интервали бяха.Плацентата все още е в добро състояние,бебето не е слязло в родовия канал.Майка ми пристига следващата седмица-дано да устискам до тогава,за да не се налага да  оставяме каката при  познати посред нощтите ако се наложи .Хубав ден на всички и честит празник  на всички именници!

# 608
kokochinkata, честито бебче Йоанна!  ylinfant Леко  възстановяване на теб, бързо да се прибирате вкъщи. Желая ти да Йоанна да бъде спокойно бебе и да се кърмите без проблем.  Hug
Честит празник на именниците!  bouquet
Ние ще греем стаята на бебка с конвекторна печка, много сме доволни от няколко години се топлим с нея, в хола имаме камина, ще видим как  е с печката и камината, надявам се да можем да поддържаме температура. До сега не ни се е налагало цял ден да е топло и то в целия апартамент.
Аз все още съм болна, от 4 дни не съм си показвала носа навън, а вече седмица съм със проклетия синузит, който е малко по- добре, но започнах да кашлям и чак гърдите ме болят. Добре, че  поне нямам температура. Ако знаете някой домашен лек за кашлица, иначе съм на хомеопатия и промивки с физиологичен разствор и прополис в  носа.

# 609
Вяра и аз вчера задавах същия въпрос:) мисля да вземем конвекторна, гледам че има за околко 120-130 лв 2000 вата, горе долу за 15-16 кв спалня. Надявам се, че ще е достатъчно, но ще послушам Ани и ще вземем с градуси и ако има и таймер да се пуска през определено време, че не ми се плащат космични сметки за ток... а и не искам вътре да става прекалено топло, така че се надявам да е достатъчно, а вече за къпане и обличане, вероятно ще го правим в хола където е най-топло или поне ще включваме духалката в банята за 10 мин(банята ни е малка) колко да изкъпем бебка:)

# 610
Честито на всички мами, да са ви живи  и здрави бебчетата   bouquet 
Еlis кажи моля те от къде взе резервната част за помпата, че съм се замислила ако има силиконов накрайник  да  си го сменя.

Габи, имаше някаква рецепта с ряпа. Потърси. Но ако кашляш отдавна иди да те чуят, че има много гаден вирус който има усложнения

# 611
Здравейте.
Честито на новите мами!
И ние сме оборудвани с конвекторни печки. Много сме говолни от Адакс, понеже сме с френски прозорци и имаме под всички, за да правят т.нар "топлинна завеса". Ако имате вариант ги сложете под прозорец.
Иначе имаме и климатици и парно, което е локално за блока, но с конвекторните печки най-малко се изсушава възхуда.
Laseine, накрайника го взех от авентис на бул. " симеоновско шосе", струва 16лв.

# 612
  • Cambridge, UK
Здравейте момичета,
В петък бях на тонове и доки ме изненада, че съм с 4см разкритие. Като и казах че отивам с колата да си взема тапетите помисли че си правя майтап Grinning
Вчера лепиха тапети, днес сложиха ламинат, след  малко изпращам мъжът ми до ikea за спалня, чистачката днес ще почисти и утре давам зелена светлина на бебето, ако иска да излиза.

Честито на всички!

# 613
Благодаря на мамите, споделили мнение за отоплителен уред за стаята на бебето!
Ще разгледаме днес и ще решаваме на място. Наистина много ни похвалиха конвекторите на "Адакс". Ще го мислим...  newsm78

Днес докупихме дрешките, набавихме и козметиката. Останаха някои съвсем дребни неща, които се вземат бързо.

Искам да ви питам, тъй като правих комбиниран списък от няколко - относно аптечката на бебето. Смятам да питам предварително и педиатърката в болницата, където ще раждам.
Значи, взех аспиратор за носле и ми остават: физиологичен разтвор, капки против колики, лепенки за пъпче, етилов спирт 70% и 90% за пъпчето, антибиотична пудра за пъпчето, капкомери и риванол. Вие ще взимате ли такива неща, към какви точно сте се насочили, има ли нещо специфично за тях?
Благодаря ви предварително!  Simple Smile

# 614
изчакай с капките против колики те са 100 вида, така или иначе ако имате колки ще смениш поне 3-4 вида. Физиологичен разтвор за новороденото не съм ползвала, сега ползвам, има много удобни в пласмасови ампулки по 2 мл., мисля че ще ти е най-удобен. лепенки за пъпче се слагат по натам и то само при нужда, антибиотичната пудра напоследък я отричат, но ако ще взимаш питай педиатъра на първото посещение каква препоръчва, риванол за началото няма да ти трябва. Общо взето всичко от изброените неща можеш да вземеш след като дойде педиатъра във вас и ще ти обясни всичко. За начало само Спирта с едно капкомерче да капваш около пъпчето ти трябва и нещо друго

Общи условия

Активация на акаунт