Мама глади и пере, НОЕМВРИйче скоро вкъщи ще реве - тема 9

• 41 567
  • 746
  •   1
Отговори
# 585
Животинче, супер че си успяла да родиш нормално след секцио. Как мислиш - кое раждане ти се видя по лесно. Как е Боян в момента? В окръжна ли е още или в МД?

Честито и на другите майки   bouquet

# 586
Аз купувам 56-и размер, а космонавта ми е 62. Нашите лятото бяха в САЩ и донесоха дрешки и 62-и размер. 50-и почти нямам, само комплекта за изписване и няколко бодита.
И аз нямам яке за това време, до сега карах с една дебела жилетка, но тя няма да ме спаси сега  Sad

# 587
.........от 5 мес. бях с контракции,от 7 мес. ме плашат ,че е наместен и е готов да излиза.А сега ще се моля да излиза,но в това студено време,май на никой не му се излиза на студено.

Laughing и аз се опасявам от същото, от два месеца и половина все хапчета да лежа, по малко движение и т.н., че бебка все била на старта. А, тази седмица, където трябваше едва ли не да не ставам от леглото, се скъсах от движения и клякане, ставане, навеждане, изправяне, че незнам как не излезе бебето....., така че и аз си мисля, че е напълно възможно да си изкарам до термин, дано не и повече.

За номерацията, при мен има и номер 52 up to 4.5kg., та аз съм взела основно от него, въпреки че ми се сториха големички, не точно като за новородено, та взех и няколо 50 номер за всеки случай.

# 588
  • София
Колко много радостни новини! Да са живи и здрави бебоците, Боян бързо да се оправя. Животинче, сигурно ти е много тежко, дано скоро да сте си заедно! С интерес прочетох разказа ти за раждането, аз не смеех да отида да раждам без избор на екип именно заради предишното секцио, а това за Окръжна е много хубаво. За кърменето - браво за усилията, които полагаш. Сигурно си знаеш, но да кажа за лецитина - много ми е помагал при запушвания, сега както ти се препълват гърдите може и да е от помощ. А Боян в Окръжна ли е? Ще се радвам да споделиш мнение за неонатолозите, когато имаш време и желание.

# 589
  • София
Аз съм взела 50-ти размер за изписване на бебо и сега ме притеснява, че ще му е малък. На 9.10. беше около 2900-3000, предполагам, че вече е над 3500. Утре ме приемат в болницата, а понеделник е секциото.
Честито на новите мами.  bouquet

# 590
Здравейте от дъждовен Бургас  Hug На мен днес ми е изключително скучно, но няма и как да изляза, защото вън се излива, та се чудя само както да сготвя и както да свърша. Всеки ден чистене и чакане на беба, а тя не иска и не иска да излиза, седи на топло при мама.

~Саня~ късмет в понеделник  Hug Ще чакаме от теб добрите нодини и  да ни кажеш как е минало и  как сте с бебчо  Heart Eyes

Животинче много интересен разказ, браво за нормалното раждане - ти си герой. Ако може сподели кое раждане според теб е по добре, все пак си минала през двете. Поздравления и за това че си толкова търпелива с гърдите си, наистина си герой  Hug

Аз взех 56 номер комплекта за изписването, имам си няколко бодита 56 и някои са 62, но според мен не си отговарят на номера, защото някои са ми равни 56 и 62. Зависи явно от марката и производството.

Момичета вие какво правите в това лошо време, побърквам се вече, не ме свърта на едно място  Crazy Crazy Crazy

# 591
здравейте момичета бих се радвала да ме добавите и мен  Simple Smile терминът ми е 15 ноември   :bouquet:                                            

# 592
Честита рожбичка на мама katqvip Hug Днес тя роди своето момченце на име Стефан с идеалните мерки 2900 гр. 49 см - нормално раждане ! Да ти е жив и здрав юнака, да е гордостта на мама и тати, прегръщаме ви!   newsm32 Heart Eyes

# 593
Честито на мама katqvip. Да е жив и здрав малкия Стефан! Мама бързо да се възстановява.   bouquet
Хубава новина в този мрачен и дъждовен ден.

На нас рано-рано дойдоха да ни слагат нова врата на квартирата. Знаех че ще дойдат, но не уточниха час и цъфнаха в 8 ч.  След това трябваше да изчистя коридора + площадката на етажа, а като започнах и целия вход, че в момента няма чистачка. Като взех да мия една баба, под нас ме видя и продължи с миенето. Че и ми се накара къде съм се хванала с големия корем да мия.  Wink
Сега е време за почивка, че се уморих. Днес явно ще скучаем с детето в къщи. Лежа, малко на компютъра, малко на дивана и отново в същия ред.  Whistling

И като гледам на коя страница сме стигнали ще трябва да мислим за име на новата темичка. Че и rendence може да роди скоро. Wink

# 594
  • София
Колко много радостни новини! Да са живи и здрави бебоците, Боян бързо да се оправя. Животинче, сигурно ти е много тежко, дано скоро да сте си заедно! С интерес прочетох разказа ти за раждането, аз не смеех да отида да раждам без избор на екип именно заради предишното секцио, а това за Окръжна е много хубаво. За кърменето - браво за усилията, които полагаш. Сигурно си знаеш, но да кажа за лецитина - много ми е помагал при запушвания, сега както ти се препълват гърдите може и да е от помощ. А Боян в Окръжна ли е? Ще се радвам да споделиш мнение за неонатолозите, когато имаш време и желание.
Боян е в Окръжна, да. Много съм доволна от неонатолозите там, отношението им е супер добро и човечно, много са мили, обясняват какво - що. За рутинните грижи към здравите бебета също съм много приятно изненадана. Абсолютно се подкрепя и насърчава кърменето, обясняват всичко което ги попиташ и не само. На момичето от моята стая ѝ показваха как да го изкъпе на чешмата, как да му почисти пъпчето и всичко за което се сетят. Абе, без забележки съм.  Peace
Относно раждането... Първо да направя уговорката, че от секциото се възстанових супер бързо, раздвижиха ме след операцията на 10тия час, не съм имала кой знае какви болки или главоболие, не съм взимала и болкоуспокояващи след 2рия ден. Като се прибрах в къщи, все едно не бях оперирана. Но и седях в болницата 7 дена.
Сега, след вагиналното раждане седях 4 дена в болницата, даже няма и толкова. Докато бях там се чувствах доста добре. Боляха ме шевовете, но поносимо и само 1 път ползвах обезболяващо. Но! В болницата през повечето време все пак бях в легнало положение. Като се прибрах в къщи, положението доста се промени  Confused Къщната работа, грижите по семейството, баткото, си казват думата. Повечето време в седнало положение изостри болките при шевовете и на моменти е нетърпимо. Днес едва си намерих поза, в която да обядвам... Това е физическата част.
В емоционално отношение нещата обаче са коренно различни. Едно е лежиш почти безчувствен на масата, усещаш само едни дърпания в корема, нищо не виждаш и в един момент само чуваш изплакването на бебе. Дадоха ми да го видя, след като вече го бяха избърсали и повили. Честно казано, трябваше ми време, за да осъзная, че съм родила... Естественото раждане е друго нещо! След болките и напъните виждаш как малкото човече излиза от теб, как изплаква, как го забърсват, режат пъпната връв и в този момент съзнанието е замряло пред чудото на новия живот. Малко патетично звучи, но наистина емоцията е много голяма! Нищо общо със секциото.

Ох, отплеснах се Simple Smile

Честито на новите бебчета. Дано са здрави и щастливи!

Нашето момче днес е по-добре от вчера, но за съжаление още не може да се захрани, стомахчето му явно е доста нестабилно и му трябва още малко време.

# 595
Jivotinche, на мен предния път много ми помогнаха седящите бани със смрадлика за възстановяване от шевовете.

# 596
Момичета, благодаря ви за съветите за номерацията!
Честито бебче на katqvip! Да й е живичко и здравичко! А на нея бързо възстановяване!

Днес от обед обикаляме. Преди малко се прибрахме с мъжа ми. Мога да се похваля обаче, че взехме почти всичко необходимо. Останаха само някои по-дребни неща - козметиката, малко допълване с дрешки, космонавт и подобни.
Набавихме матрака, протектори за него, олекотени завивки, одеалца, спални комплекти, повивалник, комплекта за изписване, основни дрешки, стерилизатор, помпа, шишета, термометри, залъгалки и др. подобни. През седмицата ще добавя и малко други дрешки, ще изпера, гладенето сигурно през уикенда и да се надяваме, че горе-долу сме готови.
На всичкото отгоре успяхме да се снабдим и с някои неща по обзавеждането на новото място, на което се наложи да се пренасяме в последния момент.
Капнали сме, но свършихме много работа. Още не съм си видяла краката колко ли са отекли.

# 597
Животинче, много мил разказ  Hug Радвам се че юнака е по добре, дано скоро си е при мама и да се гушката  Hug

# 598
  • София
Животинче, благодаря за отговора! Само още няколко питания - слагаха ли ти окситоцин, с епидурална ли беше (питам заради ревизията на матката)? И ако нямаш нищо против да споделиш при кой ражда   bouquet

# 599
Добро утро на всички!
Тази сутрин ме събуди една ужасна крампа и не можах да заспя. Седнах да гледам отоплителни уреди в Технополис. Колебая се между маслен радиатор и конвектор. Вие с какво ще отоплявате стаята на бебето?

Общи условия

Активация на акаунт