Мама глади и пере, НОЕМВРИйче скоро вкъщи ще реве - тема 9

• 41 562
  • 746
  •   1
Отговори
# 615
Благодаря на мамите, споделили мнение за отоплителен уред за стаята на бебето!
Ще разгледаме днес и ще решаваме на място. Наистина много ни похвалиха конвекторите на "Адакс". Ще го мислим...  newsm78

Днес докупихме дрешките, набавихме и козметиката. Останаха някои съвсем дребни неща, които се вземат бързо.

Искам да ви питам, тъй като правих комбиниран списък от няколко - относно аптечката на бебето. Смятам да питам предварително и педиатърката в болницата, където ще раждам.
Значи, взех аспиратор за носле и ми остават: физиологичен разтвор, капки против колики, лепенки за пъпче, етилов спирт 70% и 90% за пъпчето, антибиотична пудра за пъпчето, капкомери и риванол. Вие ще взимате ли такива неща, към какви точно сте се насочили, има ли нещо специфично за тях?
Благодаря ви предварително!  Simple Smile
Аз на мн места четох, че антибиотична пудра не е необходима, ако няма проблем с пъпчето, спирт е достатъчен. Чудя се още отсега дали да взимам капки срещу колики, в крайна сметка, бързо мога да пратя ММ да купи ако се наложи Simple Smile а риванола за какво ще се ползва?

# 616
Риванола аз го ползвах,когато ни изписаха слагах памучета напоени на гърдичките.Вързвах с една мъжка кърпа,че бяха подути.Това се получава от хормоните на майката,които се предават.За 2-3 дни спаднаха.

# 617
аз риванол съм ползвала само за пишката на баткото, ако леко се зачерви или подуе правя компрес с риванол, за друго не ми се е налагало. А всъщност и за след ваксините, когато се подуи крачето и стане твърдо пак правя компрес с риванол

# 618
  Честито на всичко мами . гушнали своите бебчета ! Да са здрави и послушни бебоци !  bouquet

Аз също давам глас за радиаторите Адакс . Продавали сме ги , никога не сме имали рекламации. Единствено сушат въздуха , но така е със всеки уред на ток . Спасението е овлажнител на въздуха .

Физиологичен разтвор за малко бебе не съм ползвала .... и сега го ограничавам ,  защото водата отива и в ушлетата . Ползваме обаче физиологична помпичка за издърпване на секрета . Единият накрайник в нослето , другит с дълго маркуче мама дърпа с устата , като преди това се навлажнява накрайника . Секрета излиза без проблем  Peace

# 619
Благодаря ви момичета!
Ханна Влад, точно такова нещо си взех вчера, от магазина ми го препоръчаха пред другия аспиратор. На марка Jane - мек аспиратор за нос с тръбичка и два сменяеми накрайника.

# 620
За аспиратор с две ръце съм за "Бейби вак", за баткото бях взела от тези дето дърпаш с уста и беше гиляма мъка. Обаче аз за пръв път го ползвах, когато беше на 3 месеца, преди това не ми се наложи.
Иначе за аптечката за бебето-мисля да не купувам нищо предварително. Предният път ЛЛ дойде вечерта и каза какво да купим и мм отиде и веднага ги взе. За мен няма смисъл предварително да се купуват, особено капките за колики.

# 621
И аз съм за бейби вака този със смученето направо ми разказваше играта, пораснаха ми ушите от смукане. Бейби вак си е чиста работа, бързо и много лесно.

# 622
Къде се продава този Бейби Вак? Има ли го в аптеките, или в бебешки магазин да го търся?

# 623
И аз съм за бейби вака този със смученето направо ми разказваше играта, пораснаха ми ушите от смукане. Бейби вак си е чиста работа, бързо и много лесно.

Joy Joy Joy

# 624
Има го в аптеките.

# 625
Честито на всички мами, да са ви живи  и здрави бебчетата   bouquet 
Еlis кажи моля те от къде взе резервната част за помпата, че съм се замислила ако има силиконов накрайник  да  си го сменя.

Габи, имаше някаква рецепта с ряпа. Потърси. Но ако кашляш отдавна иди да те чуят, че има много гаден вирус който има усложнения
Бях забравила за тази рецепта, благодаря. Днес или утре ще отида до лекарката да ме чуе, в зависимост от часовете, че не ми се чака с всички болни няколко часа.

# 626
  • София
Габи, имаше някаква рецепта с ряпа. Потърси. Но ако кашляш отдавна иди да те чуят, че има много гаден вирус който има усложнения
Една черна ряпа се издълбава - да стане на кладенче и се слага една лъжица мед вътре. След около час ряпата е пуснала сок, меда се е втечнил и това сокче се пие.
Аз вече съм се заредила с ряпа - през зимата гледам да имам поне по 2-3 в хладилника за децата. Много облекчава кашлицата им.

# 627
  • София
Честита принцеса на kokoshinkata! Да е здрава и игрива!

Животинче, благодаря за отговора! Само още няколко питания - слагаха ли ти окситоцин, с епидурална ли беше (питам заради ревизията на матката)? И ако нямаш нищо против да споделиш при кой ражда   bouquet
Сложиха ми окситоцин, да, но останах с впечатление, че ако не искаш, няма да ти сложат. На другото момиче не и слагаха. С епидурална бях, да, може ли да обясниш за ревизията на матката, че не съм наясно? За докторът ще ти пиша на лични.

# 628
Най ме е страх от ревизията на матката честно казано

С епидурална бях, да, може ли да обясниш за ревизията на матката, че не съм наясно?

Предполагам въпросът е дали са те приспали за да направят ревизия или са използвали действието на епидуралната упойка. А иначе ревизията се прави след вагинално раждане след секцио, с ръка се проверява отвътре белегът от секциото, дали не се е отворил някъде и какво му е състоянието.

# 629
  • София
Не са ме приспивали после, само ми сложиха още малко упойка, защото при шиенето ме болеше. А ревизията ми я правиха преди да ме шият, така като го обясни се сетих за какво става дума, докторът използва тогава някакъв термин, за белега явно, но на мен толкова ми се спеше вече, че даже не попитах какво е това...
rendence, при теб не е ли рано за нормално раждане? При мен все пак са минали 5г и половина, което не е малко време...

Общи условия

Активация на акаунт