Мама глади и пере, НОЕМВРИйче скоро вкъщи ще реве - тема 9

• 41 577
  • 746
  •   1
Отговори
# 630
Здравейте момичета!

Честити бебчета на всички мами  smile3504 passifier  ylinfant newsm32, виждам, че доста сме напреднали вече с бройката:)

Пожелавам им да са здрави, да папкат добре и да спинкат повечко:)

На животинче пожелавам скоро да си се приберат вкъщи и нещата да си дойдат на място  Hug

Исках да попитам тук за памперсите, какъв размер купувате, от най-малките за бебета 3-5кг или следващия номер (2 мисля, че беше)? Имам спомен, че малките май бяха много малки  newsm78

Лекарства и аз предварително няма да купувам, а капки за колики не съм ползвала никога. Тази помпичка за нос ме заинтригува, обаче, и сигурно ще се сдобия поне с нея:)

Хубав ден на всички!

# 631
  • София
За памперсите - на Боян взимаме 1ца, но бебето, което беше в моята стая в болнинцата се роди 4кг и на 3тия ден 1цата вече му бяха малки. Моят съвет е да вземете 1-2 пакета от малките, и вече в последствие да прецените кои ще са ви по-добре.

На животинче пожелавам скоро да си се приберат вкъщи и нещата да си дойдат на място  Hug
Дано!  Praynig

# 632
Цикатрикс му викат на белега Simple Smile По принцип за практиката в чужбина не се смята за рано, за България ме гледат като луда в повечето случаи, а на моя доктор не му направи кой знае какво впечатление, каза че е гранично времето, но нищо не ни пречи да опитаме, а ако се наложи секцио винаги може да се прибегне до него. Но се взима предвид че предния път стигнах до почти пълно разкритие, че бебето не е много голямо, че е правилно застанало за сега и още доста фактори.

# 633
Здравейте момичета, да се отчета.
Днес бяхме на доктор, малката е качила само 100гр. за една седмица и е 2,600.
Стои си в стартова позиция, доктора ми продължи хапчетата и тази седмица, от другата вече ги спирам и каза, когато иска да излиза.
Пусна ми изследвания за хемоглобин и CRP, което не ми ясно какво е, за първи път ще правя това изслеване. Водите ми намаляват значително, корема ми бил само бебето, плацентата и тя си остарява все повече и повече.
След като му казах, че вчера не съм я усещала бебка, ме пратиха на тонове, след като свършихме, нямах възможност да говоря лично с него, защото вече имаше друга бременна, но момичето от рецепция влезе да пита за резултата, казал е, че принципно всичко било в норма, но бебето боло малко стресирано, та утре сутрин да отида пак за тонове!!! Ако всичко е ок, редно ли е да ходя утре пак ....... чудя се аз, но утре ще разбера като говоря с него. Ами това е от мен за сега  Simple Smile

# 634
Аз взех един голям пакет 3-6 кг, на Pampers Premium Care - размер 2 Mini се води и към него мокри кърпички Pampers Sensitive. Надявам се да е добре размерът, ако не ще вземем по-малкия. Дано и като марка му е добре, че на курса за бременни ни казаха, че бебетата различно понасяли различните видове памперси и ако се появяла алергия (дано няма такова нещо), можело да се наложи да се сменят няколко марки.

# 635
...След като му казах, че вчера не съм я усещала бебка, ме пратиха на тонове, след като свършихме, нямах възможност да говоря лично с него, защото вече имаше друга бременна, но момичето от рецепция влезе да пита за резултата, казал е, че принципно всичко било в норма, но бебето боло малко стресирано, та утре сутрин да отида пак за тонове!!! Ако всичко е ок, редно ли е да ходя утре пак ....... чудя се аз, но утре ще разбера като говоря с него. Ами това е от мен за сега  Simple Smile
Щом докторът е казал и утре да идеш пак да погледне бебето, не трябва и грам да се замисляш и да го послушаш. Щом водите ти са намалели, а и бебето е малко стресирано, задължително трябва да се следи отблизо процеса. Много е възможно док да поиска и да те вкара в болницата за наблюдение - за да те следят изкъсо и ако бебето продължи да се стресира, да ти предизвикат раждането Peace

Няма да се притесняваш, това си е стандартна процедура и е похвално, че лекарят ти не те претупва, а те следи изкъсо. Масово докторите в края на бремеността неглежират пациентките си  и го карат 5 за 4. Sad

А ти в коя седмица си вече? newsm78

# 636
Щом докторът е казал и утре да идеш пак да погледне бебето, не трябва и грам да се замисляш и да го послушаш. Щом водите ти са намалели, а и бебето е малко стресирано, задължително трябва да се следи отблизо процеса. Много е възможно док да поиска и да те вкара в болницата за наблюдение - за да те следят изкъсо и ако бебето продължи да се стресира, да ти предизвикат раждането Peace

Няма да се притесняваш, това си е стандартна процедура и е похвално, че лекарят ти не те претупва, а те следи изкъсо. Масово докторите в края на бремеността неглежират пациентките си  и го карат 5 за 4. Sad

А ти в коя седмица си вече? newsm78

В 37 седмица влязох, не съм предполагала, че може да ме вкара в болница, но ако се налага и бебето страда по добре да съм там и да предизвиква раждане. Утре ще кажа какво и как е.

# 637
И аз днес влязох в 37-ма седмица и ми се разказа играта - от обед гадене и повръщане. Съмнявам се, че хапнах нещо престояло и оттам ми дойде. И в началото бях чувствителна на храна, която не е приготвена същия ден. Бебчо се разхълца и размърда от напъните. Надявам се всичко да е наред ...  baby_neutral При вас как е гаденето и повръщането в 9-ти месец?
Как се разбира дали бебето е стресирано?  newsm78

Последна редакция: пн, 27 окт 2014, 15:12 от viara_vh

# 638
Честито бебче на мама laseine !!!
Ето нейният пост от фейсбук,че ме помоли да го копирам:
"Тази сутрин се роди Мартин 3250, 50 см.дочака си секциото, но от събота съм в болницата че имах контракции. Ще разказам повече, но сега ми е трудно да пиша. Успех на всички чакащи мами."
 Да й е жив и здрав!!!!  newsm30  ylinfant smile3504

# 639
Честито бебче на мама laseine !
Да й е жив и здрав Мартин, а на нея бързо възстановяване!   ylinfant  Simple Smile

# 640
  • гр. София
Честито и от мен на мама laseine, чакаме разказа за плануваното секцио, но важното е, че всичко е отлично   bouquet

viara_vh, , аз съм 37+1 днес и дотук през 9 месец нещата са горе - долу ок - имам гадене от време на време, но най - вече е след ОБИЛНО хранене или лежане не по хубав начин *примерно по гръб*.

При мен бебу не е слязъл надолу, коремът си ми е бая високо, но пък само от време на време се задъхвам или имам киселини - разбира се, има УЖАСНИ ДНИ, но пък са доста по - малко. Предполагам, защото уча усилено в момента и времето ми минава по - бързо, нещата ми се притъпяват, за което съм благодарна.

За жалост при мен НЯМА НИКАКВИ КОНТРАКЦИИ или каквито и да е други показатели за скорошно раждане - не че нямам време, но все се надявах да не чакам последния момент или недай си Боже, да пренося  #Crazy Crossing Arms Лекарят ми в Токуда казва, че тоновете са отлични, следим си ги, а аз хич и да не се готвя за скорошно раждане - имало бая време Grinning

# 641
Честито съкровище на мама laseine.Нека да расте жив,здрав и много послушен малкия Мартин.

Днес бях отново на консултация и следене на тоновете.Нямам никакви индикации за раждане.Доки,каза че има вероятност да пренося,дано не е така.Май моя юнак чака слънчево време.

# 642
Аз така се шегувам - че до Коледа ще съм си бременна  Laughing С тези нередовни контракции и тежестта вече ми се иска да родя, но когато реши детето - тогава.

# 643
laseine, честито Hug Да ти е жив и здрав малкия Мартин, на теб бързо възстановяване. От тук нататък следва най - хубавото, дано да е  ти послушен юнака и да ти дойде бързо кърмата.  bouquet

# 644
Габи, имаше някаква рецепта с ряпа. Потърси. Но ако кашляш отдавна иди да те чуят, че има много гаден вирус който има усложнения
Една черна ряпа се издълбава - да стане на кладенче и се слага една лъжица мед вътре. След около час ряпата е пуснала сок, меда се е втечнил и това сокче се пие.
Аз вече съм се заредила с ряпа - през зимата гледам да имам поне по 2-3 в хладилника за децата. Много облекчава кашлицата им.

Благодаря  bouquet Сетих се и аз за тази рецепта с помощта на laseine, чакам съпруга ми да се прибере и да ми донесе, а утре съм при лекарката да ме чуе.

Общи условия

Активация на акаунт