А сега какво? :(

• 11 978
  • 65
  •   1
Отговори
# 60
Самият факт, че пишете в нашенски форум означава, че нещо от тек ви липсва на новото място.
Не съм напълно съгласна, понеже за мен това не важи.

Пиша във форума, защото искам да предам опита си, да помогна на другите. Не се вълнувам от българските знаменитости, нито от българските филми, нито от места за почивка в България. Следя българските новини, за да мога да отговарям адекватно на майка ми, когато коментира един или друг факт от българската действителност.

На новото място не ми липсва нищо. Бих желала майка ми и сестра ми да са по-близо, но и с двете поддържам близка връзка, така че не ми липсват.

От българските ми приятели ми само двама още не са емигрирали. Всички други са от години зад граница. И с всички тях поддържам редовна връзка.

# 61
Аз пък следя български новини, защото се интересувам искрено за родината си. Не мисля, че има значение колко ми е добре тук или дали ми липсва нещо, в крайна сметка родината ми винаги ще е България, не мога да си представя да не ме интересува изобщо или само, за да мога да поддържам разговори с роднини, а и ако това стане не мисля, че ще се гордея от факта.

# 62
Jennie. стихотворението е С-У-П-Е-Р! "Братската сърдечност", с която у нас се подава манерката и начинът, по който у нашенско се хвърлят "фраковете" направо ме разбиха, направо с глас ме разсмя  Laughing много беше весело, независимо дали последната част е вярна или не. И аз като Skeeter мисля, че различните "светове" си имат своите плюсове, а ако някой е намерил мястото, което му пасва на 100%, толкова по-добре за него, щастливец!

А има и хора, които навсякъде са от все от нещо недоволни, все нещо им лисва, все нещо им е криво.

# 63
Аз пък следя български новини, защото се интересувам искрено за родината си. Не мисля, че има значение колко ми е добре тук или дали ми липсва нещо, в крайна сметка родината ми винаги ще е България, не мога да си представя да не ме интересува изобщо или само, за да мога да поддържам разговори с роднини, а и ако това стане не мисля, че ще се гордея от факта.

Къде съм казала, че не ме интересува? Интересни са ми българските новини. Но ако ги пропусна, не ми липсват. Има разлика.

Не виждам причини да се мерим или да ме осъждаш за начина, по който възприемам света и мястото си в него.

# 64
Не те осъждам, а си изказвам мнението като изрично съм написала, че АЗ мисля това, АЗ правя онова.
И да добавя - една от причините АЗ да пиша по форуми е, за да си изказвам мнението. И отново - АЗ не харесвам, когато хора, живеещи в чужбина, си забравят родината или повърхностно се интересуват от нея, защото където са се установили им е супер (по принцип и не визирам твоя случай, но и той попада частично в тази графа). Мое лично мнение, ти като си на друго мнение спокойно можеш да ме игнорираш.

# 65
Фея, не се сърди, но си мисля, че ти сама влагаш повече, отколкото е нужно лично отношение.  Simple Smile

Темата е вечна и ние тука няма да я изчерпим с 5 страници. А и сме я нищили години наред.
За мен лично стихотворението си важи в пълна сила, но с уточнението, че в БГ ми беше "грешната" страна още преди да премина океана. И още едно уточнение - Грешна пак не е коректно в моя случай. В БГ си ми беше добре, но нещичко не ми достигаше. Тук също ми е добре, но пак има нещица, които ми липсват!

То и щеше да е необичайно да е по друг начин. Моят личен мотор на развитие е тясно свързан с липсите.  Wink

Последна редакция: чт, 18 дек 2014, 00:13 от Jennie

Общи условия

Активация на акаунт