Един въпрос сега стои - момче или момиче през АПРИЛ очакваш ти?

• 30 018
  • 789
  •   1
Отговори
# 720
СМЕХОРАНИ,как стана тая работа?! ooooh!дано всичко се размине без сериозни последствия Praynigсамо спокойствие и не се паникьосвай.като можеш,пиши как си.

# 721
  • София
Смехорани  Praynig Praynig Praynig Praynig дано да е всичко наред. Момичета не игнорирайте никакви неща свързани с бременноста, менструални болки и втръдняване на корема не е ок, това си е контракции, не се притеснявайте да търсите лекари.

Аз не съм спирала кафето. Едно сутрин нес с мляко ми идва супер, кръвното ми е ниско и миналата седмица 2 дни без кафе и имах ужасно главоболие.

Безсънието ще отмине, аз да чукна на дърво от две седмици си поспивам вече. Обаче тия мокри сънища мира не ми дават  hahaha снощи пак  hahaha

Кога почва 5-я месец? Пак има различни твърдения по нета. Много ме обърква  newsm78

Аз вчера усетих два силни ритника, май бебо се обърна, сега си остава гъделичкане, чакам още сигнали от извънземното  Joy

# 722
  • Варна
 Благодаря момичета   bouquet Гледам да не сядосвам много, ама пусто  не ми се получава. В стария клас имахме проблеми и затова детето ми много държеше да се премести. Сам избра училището, защото обича да се занимава с рисуване и приложни изкуства, но пък мама държи и на останалите предмети  Mr. Green /хуманитарна гимназия е училището/. Някка си реших, че все пак там попадат деца с висок успех и преминали изпит, знаещи какво искат - явно греша. Както и да е, надявам се случката да не се повтаря и да няма повече инциденти.

Смехорани -  дано всичко е наред Praynig Пиши като се върнеш от доки.
 maceto85   - от 14 до 17 седмица включително е 4 месец, от 18 си в 5ти  Peace
 Някой ме беше питал дали в момента пия нещо за контракциите -реално в момента когато съм под напрежение, имам повече движение и от сорта, превантивно започвам да пия но-шпа 3*1 и гледам да си почивам повече. Ако зачестят си позволявам да глътна още едно хапченце и задължително лягам /излягам се на стол в офиса докато отминат. В четвъртък съм на лекар, така че ще му споделя и ако трябва ще започна и други лекарства.
 Хихих, подхванали сте мокрите сънища гледам  Mr. Green Мокри нямам сигурно защото секса ми е достатъчен  Blush Пък и покрай работата и големите хлапета, като стигна до леглото вече съм каталясала. Напоследък рядко сънувам изобщо  Tired

# 723
Дано всичко е наред с момичетата, които имат притесния, стискам им и аз палци. Относно резултатите от БХС - аз си го правих в МБАЛ "Св. Марина"- Варна - генетичната лаборатория и слава богу резултатите ми са добри /вчера си ги изтеглих от интернет/ и то при моята напреднала възраст 35 години. За безсънието - и аз като повечето от вас продължавам да си страдам от него, кафе пия със сметана или с мляко по едно на ден и то от скоро. Бях решила изобщо да не пия, но кръвното ми е ниско и доста често взе да ме боли глава от това. Така, че по-добре едно кафе отколкото хапчета за глава по две на ден.
В общи линии не трябва да сме крайни - нито кафе да пием, нито глътка алкохол или никакви хапчета. Има случаи, в които се правят изключения, а и е необходимо понякога.

# 724
  • Sofia
Смехорани, arlena стискам палци и аз за вас Praynig
Смехорани, наистина дано всичко отмине бързо и не е нищо сериозно  Praynig
maceto85 и при мен мокрите сънища не спират  Laughing ние все още се въздържаме, но на следващия преглед вече ще питам доктора  Wink
При мен не е толкова безсъние, колкото често събуждане и пак заспиване, по-скоро имам неспокоен сън и много сънувам, какви ли не глупости  ooooh!
Кафето го спрях, но от скоро започна отново да ми се пие и си правя мляко с малко кафе  Laughing
Аз не съм се похвалила, но миналата седмица бях на ФМ и всичко мина както трябва, докторът каза, че бебчо е супер. НТ е 1,2 мм. Иначе чакам резултати от БХС.
На всички разбрали пола, честито.  Hug При мен не се видя  Simple Smile
Поздравления и на мамите, усетили ритничета, сигурно усещането е страхотно.   bouquet

# 725
maceto85, виж ми линийката в подписа  Simple Smile с нея няма нужда да пресмятам кога ще вляза в пети месец, показва ми всякаква информация.
Не го усещам бебо много често и направо се побърквам от притеснение. Направо ви се чудя как имате вече толкова чести усещания.  Sad
Момичета, ще ви се карам. Но-шпа не е вредно и наистина прави много повече от колкото само да успокоява болката. На мен са ми казвали, че не трябва да имам никакви болки, при усещането на каквато и да е задължително но-шпа. Не знам какво ви притеснява в това хапче, че не искате да го пиете. Смехорани, пиши какво става, силно стиснати палци.

# 726
  • София
Synni__  е то твоята линийка е като моята показва седмиците, аз питам от коя седмица се брои 5-я месец, че има вечен спор и по разни сайтове кога почва определен месец.Доста се чудехме така за 4-я кога почва, ти късно се присъедини.  За бебо че не го усещаш не се притеснявай, все пак това ти е първа бременност, на мен ми се вода 3-та но първа успешна до тук ( дано и до край  Praynig) и съм със задна плацента и почти седмица напред от теб.

Иначе в тези седмици не можете вече само на Но шпа да разчитате, трябва си и магнезий, аз съм на 2x2 на ден, превантивно. Пия Но шпа когато много ми се подува корема от газове, то помага и затова Но Шпа, божее аз колко съм изпила за тия 4 месеци, Но Шпа, Дуфастон, Метформин, Неофолик, Аспирин, Фракспипарин, малко парцетомол, Биозин, Магнерот  #Crazy

# 727
  • София
maceto85    За мен най-лесния метод е да си броя, че влизам в следващия месец от датата на термин - например моя термин е на 2 Април и на 2 Ноември ставам на 4 пълни ще вляза в 5 месец и така до края. Така няма какво да мисля да смятам седмици Simple Smile а и е логично и като си сметна до края точно си ми излизат - 2 март ставам на 8 пълни и влизам в 9 месец  Peace
Смехорани, пиши после и стискам палци всичко да е наред  Shocked

# 728
maceto85, e не е само седмиците, нали виждаш деветте квадратчета  Simple Smile Когато вляза в пети, кръгчето, което в момента е на 4-то квадратче се измества на 5-то. Първа успешна от три бременностти  Shocked Малеее, представям си колко много си преживяла и ти. Е, и аз пих много лекарства в началото заради ин-витрото, но вече съм спряла всичко. Най-противно ми беше с фраксипарина. Това че не усещам бебето не ми дава мира. Ти си седмица напред, но сигурно и преди една седмица си го усещала. Постоянно си натискам корема да усетя нещо и много рядко се случва. Мъжа ми вече не може да ме понася  Mr. Green
Плацентата има ли значение за усещането?

# 729
Оооо, и аз не съм от стриктно ограничаващите се - като ми се пие нещо, пия. Позволявам си и чаша бира или вино дори.  Whistling
И моите резултати излязоха, с нисък риск са, ама аз и не съм се притеснявала особено. На обяд ще ходя до доки за болничен, че от днес вече трябваше да съм на работа пък и да ги погледне.  Peace
Много е трудно и за мен да не се натоварвам като трябва да разнасям една 14-килограмова лудетина.  hahaha Вчера ме наболяваше малко корема, но над пъпа, така че нищо не пих, днес вече съм ок. До сега само фолиевата съм пила.
Иначе пък съм много доволна - подстригах се /доста, поне 10 санта офъках, фризьорката ми каза, че съм много смела  hahaha/, боядисах се ... нов човек!  Whistling Обаче косата ми продължава много да пада и тя каза, че точно сега не е нормално. Взех да пробвам едни ампули, че да видим ...
Арлена, Смехорани, дано тук приключат всичките ви притеснения и всичко да е наред!  Praynig
Съни, има значение, да - ако е предна се усеща по-трудно бебешора. Моята и двата пъти е такава.  Rolling Eyes

# 730
  • София
maceto85, e не е само седмиците, нали виждаш деветте квадратчета  Simple Smile Когато вляза в пети, кръгчето, което в момента е на 4-то квадратче се измества на 5-то. Първа успешна от три бременностти  Shocked Малеее, представям си колко много си преживяла и ти. Е, и аз пих много лекарства в началото заради ин-витрото, но вече съм спряла всичко. Най-противно ми беше с фраксипарина. Това че не усещам бебето не ми дава мира. Ти си седмица напред, но сигурно и преди една седмица си го усещала. Постоянно си натискам корема да усетя нещо и много рядко се случва. Мъжа ми вече не може да ме понася  Mr. Green
Плацентата има ли значение за усещането?

ааа ясно не бях забелязала с квадратчетата Simple Smile Еми да то все още стреса си продължава мъжа ми най-много го отнася, то не беше рев то не беше крещене ама става по-лесно с всеки преглед. Миналата седмица не го усещах толкова активно, само едно трептене и аз натисках и подбутвах само, като го видях при док колко много шава а аз нищо не усещам се успокоих.

Плацентата да има голямо значение, ако е предна представи си че бебето рита във възглавница и до края може малко да го усещаш, твоята каква е ?

# 731
Не знаех, че плацентата има такова значение за усещането. Аз до сега не бях обръщала внимание каква е  Embarassed само бегло ми се струва, че са ми казвали, че е предна и сега като ви чета се разтършувах да намеря къде я пише. И наистина пише - предна висока. Малееееее и сега ще полудея, ако и в пети месец рядко усещам бебо. Каква е разликата между предна и задна? И каква плацента е по-добре да имаш  Rolling Eyes

# 732
  • София
Не знаех, че плацентата има такова значение за усещането. Аз до сега не бях обръщала внимание каква е  Embarassed само бегло ми се струва, че са ми казвали, че е предна и сега като ви чета се разтършувах да намеря къде я пише. И наистина пише - предна висока. Малееееее и сега ще полудея, ако и в пети месец рядко усещам бебо. Каква е разликата между предна и задна? И каква плацента е по-добре да имаш  Rolling Eyes

предна или задна няма значение, хубаво е да е висока, а при теб е такава, така че си екстра. Ма аз затова ти казах да си вземеш доплер че това е побъркване, не вреди изпобщо, то не е  УЗ а се слуша как на бебето му тупти сърчицето и как шава  Rolling Eyes

# 733
Не, не се усеща рядко, а просто по-късно. Няма как да го усещаш рядко или малко до края - като стане по-голямо няма начин да не го усетиш като ритне, плацентата няма как да попречи.  Peace

# 734
Ей момичета, добре, че ви има  Hug толкова много знам за проблемното забременяване, а толкова малко-за бременността.
Смехоранииииииииииии ??????

Общи условия

Активация на акаунт