Великобритания - тема 54 Есенно Зимна

• 54 846
  • 737
  •   1
Отговори
# 105
  • Лондон
Pepito, да допълня само, че децата до 10 години пътуват безплатно на метро, рейс и overground , ако са придружени от възрастен с билет. Някои влакови компании искат платени билети за деца над 5 години, като нашия влак за училище Sad, за начало трябва да видиш с какво ще пътувате и да провериш на сайт на Transport for London Peace

Аз автоматични скорости не обичам, въпреки, че са точно за тукашния трафик... аз си обичам ръчните и да държа нещата под контрол Simple Smile сега карам едно голямо Волво, но на фирмен лизинг, който изтече през януари и колкото и да се ослушвах, трябваше да поръчам нова кола, Сеат Леон... Затова казвам, че ще трябва адаптация. В Бг имам едно 15 годишно Рено и като го карам, ми се струва, че съм прелетяла с машина на времето 100 години назад Laughing
Miss Fine, защо така лаконично, дай малко истории? Докога сте там, че и ние се донасяме на 18ти Thinking

# 106
  • София
В момента общините  в България вадят дубликат на удостоверението за раждане на 3 езика - английски, немски и френски. На гърба слагат правоъгълен печат, нещо като нотар. заверка. Не струва повече от 10 лв. Извадих такова на дъщерята и го изпратих.

# 107
pepito34, наскоро разбрах, тъй като и лично ме засяга, че от известно време общините издават преведени документи. По този начин не се налага да носиш даден документ за превод и легализация.
Общината в която си родена или сключила граждански брак може да ти издаде директно преведен дубликат на съответния акт за раждане или граждански брак.
Доколкото знам е сравнително нова практика и може би не всичко общини го практикуват, но е хубаво да провериш. Научих го от абсолютно сигурен източник Simple Smile

Ако успееш да вземеш документите по този начин, според мен е хубаво да го направиш. Дори и да не ти се наложи да ги използваш, все пак си подготвена за всякакви ситуации.

Поздрави Simple Smile

# 108
Aisha, докато се наканя да го напиша и си ме изпреварила  Hug

# 109
Благодаря за отзивчивостта на всички които ми писаха, само не разбрах дали е необходимо да вадим на детето нешинъл иншуърс намбър-НИН или е достатъчно само ние да имаме?

# 110
# 111
Mimito, m@a, благодаря Simple Smile
Svidni4ka, да, преди години правих един режим.. на Дюкан. Живота е шарен - вече съм вегетарианка хаха

Днес времето беше слънчево. Цял ден гледах обяви и искрено се възхитих като получих мейл за една от кандидатурите ми, че не съм одобрена, толкова учтиво и красиво го бяха написали, чак ме изкефиха. Летвата беше висока, просто реших да пусна.. Simple Smile
Не губя кураж, знам че ще успея да си намеря работа, само още малко търпение Wink)

# 112
  • София
Не се вади НИН за децата. Като станат на 16 год - виж поста под твоя.
Стана ми смешно и тъжно - вече и аз давам съвети  в темата.... А още не съм  отишла да видя Манчестър. То не, че са ме поканили.
Днес станаха 6 месеца от както изпратихме дъщерята. Не бих казала, че експеримента и е успешен.
Дано го осъзнае по-скоро.

# 113
А, защо така, какво се случва с нея, мислех, че си работи, добре е и доволна...

Много кефят Chanel 4. Имат си говорителка с туретс.

# 114
  • София
Работи 4 дни седмично в турски салон, без договор и осигуровки.  В английските не желаят дори да я видят как работи.
ТУк беше търсена, имаше си редовни клиенти, участваше в тв. предавания, реклами и филми.
Отделно, че тук всичко си има. Не е необходимо да събира пари за дом или друг имот.

# 115
Aisha, дъщеря ти ако има снимки от нейни работи, може да си направи портфолио и като ходи в салоните за работа да им го показва. Аз съм и бивша колежка и като завърших, от училищните конкурси и клиенти си бях направила и на първият салон където го показах ме наеха на място. За САЩ става на въпрос, но и аз като дъщеря ти нямах фризьорски опит в държавата. Даже нямах никакъв, а тя има доста успешна кариера от БГ.
Предполагам в ЮК, както и тук, има допълнителни класове, шоута, които в резюмето може да и помогнат а и за нея биха били полезни.
Ето какво ми излезе в гугъл:
http://www.salonexhibitions.co.uk
Само диагонално погледнах и има шоута, семинари и т.н. Струва пари, но според мен си заслужава, вкл. и за контакти.
И още:
 http://www.prohairlive.co.uk

Извинявам се, ако се обаждам където не ми е мястото. Peace

МГМ, много ти се радвам.

Последна редакция: ср, 08 окт 2014, 01:54 от benson10

# 116

Не знам причините й да изостави кариерата си в Бг, но се надявам да си струва за нея.
Предполагам, че ако й писне винаги може да се върне...

# 117
Момичета, някоя от вас топли ли се на solid fuel?  Rolling Eyes

# 118
  • Варна
Здравейте, момичета! Simple Smile

Преди няколко месеца писах в една от темите ви, но от тогава мина мноого време /и страници/. Simple Smile Благодарение на информацията от добри приятели и на вашата тема /както и групата във фейсбук/ вече се чувствам по-запозната с живота в Англия.   bouquet

Нашето заминаване е планирано за догодина - март или малко по-късно /в зависимост от това как ще се развият нещата с ангажиментите ни в България/.
Засега сме се насочили към района на Севъноукс, Тънбридж Уелс. Ако има мами в района ще се радвам да споделите впечатления! Simple Smile В момента всяка информация е безценна! Simple Smile)

Ние сме с две деца, догодина ще бъдат на 1 и 7.5 години. Занимаваме се с фотография и работата ни не изисква да пътуваме всеки ден до Лондон или да живеем в голям град. Тук също голяма част от ангажиментите ни са далече от града, в който живеем и това е нормално и не ми пречи ни най-малко.

Aisha, може би й трябва малко време да се запознае с обстановката и да събере кураж да се представи на света. Ако наистина е имала много добра кариера в своята сфера тук в България и в Англия ще успее!!! Стискам й палци и заставам много зад съветите на benson10! Трябва си време, докато пазарът те научи, но като е талантливо момичето и ако е упорита ще успее, сигурна съм! Ние например сме си предвидили доста време за маркетинг , време в което няма да имаме работа, най-малкото защото никой не ни познава. Надявам се скоро да пишеш, че има напредък! Hug

Има ли други момичета, които ще заминават догодина?  Mr. Green

# 119

Има ли други момичета, които ще заминават догодина?  Mr. Green

Ами ние правим планове, но със сигурност ще е по- късно от Вас. Сега изпращаме мъжа ми на опознавателна мисия Simple Smile. Ще ми е интересно да пишеш как се адаптира по-голямото детенце. Моя средата на следващата година ще стане на 7. Подготвяш ли го за училище по някакъв начин?

Общи условия

Активация на акаунт