Великобритания - тема 54 Есенно Зимна

• 54 848
  • 737
  •   1
Отговори
# 120
Големият ми син е на 7 и живеем в Англия от около 6 месеца.
Юли месец беше 1 седмица на училище, сега септември тръгна редовно.
В България трябваше да е първи клас. Оказа се проблем, че няма училищни навици и на фона на децата тук изглежда странно. Уморява се, омръзва му, не разбира и му става скучно. Беше надраскал една тетрадка - той искал да я украси, а според учителката му я е съсипал. Опитах се да обясня че не го прави от лошотия...
Учителите са много разбрани и се опитват да му помогнат. Притесняват се само децата да не го изолират.
Намериха учител българин, който да идва да му помага известно време. Освен това всеки ден го извеждат от час и работят индивидуално с него. Ако не може да участва в урока му пускат нещо на компютър примерно да решава задачи, да оцветява или нещо такова.
Ако не могат да се справят със ситуацията пускат гугъл транслейтор и се опитват да му кажат нещо на български. Много съм впечатлена!
Аз живеех с идеята, че тук не учат сериозно и са инфантилни. Всъщност си се учи. Сега учат часовника. Таблицата за умножение от 1 до 12 по 2, 3, 5, 10.
На моето дете му е трудно. Усеща, че не го разбират и е бойкотирал английския и дори да може да каже нещо отказва да го каже. Знам, че му трябва още време и ще мине това, но си е тегаво.

# 121
  • Варна
Нашето момче в момента е първи клас. Поинтересувах се какво учат на тази възраст в Англия и се оказа, че докато нашите деца в момента пишат трета седмица ченгели, в Англия връстниците им четат, пишат, смятат с дву и три-цифрени числа, учат таблица за умножение и т.н. А аз наивно очаквах да са на сходно ниво и че са на "A, b, c....". Заблудила съм се вероятно на база на биенето в гърдите на българите как образованието ни е върха! Та сега вместо да го уча на азбуката /както възнамерявах/ направо ще го пусна на частни уроци да го научат да чете и пише, а той говоримо се справя чудесно, знае и говори свободно.

М@я, дано скоро да се почувства част от цялото нещо. По принцип съм чувала от много места, че децата бързо се адаптират, това не значи че им е лесно, но ще стане, той е ходил само месец на училище. Стискам палци всичко да се оглади скоро. Там, където живеете ако има деца, които говорят на английски може би ще му е полезно и интересно да комуникира с тях и да учи езика извън задължителността на училището. В кой район сте се установили?

k_lina, както написах по-горе, смятам да го запиша на частни уроци, за писането и четенето. Говоренето и разбирането не са му проблем. Честно казано не се притеснявам за него, въпреки че е много притеснителен и тих, дори и сега в първи клас тук беше много стресиран първите дни, но свикна и сега елате го вижте колко е наперен. Simple Smile Та и там ще се справи. Четох, че можело да ходи един от родителите на доброволни начала от време на време в училище да помага на детето си. Ако е така ще го правя с удоволствие. А вие накъде сте се насочили /град/?

# 122
Благодаря ^Ekaterina^. Знам, че ще мине.
Ние живеем в Рединг.

# 123
^Ekaterina^ и ние ще заминаваме догодина - в началото на януари. Ще живеем във Farnham, Surrey.

# 124
  • някъде в орбита...
Здравейте, дами  Hug

^Ekaterina^, denichka1990, k_lina, надявам се всичко свързано с местенето да мине леко и безпроблемно Wink

М@я, това е кофти проблем. За съжаление нямам идея как да се помогне в ситуацията  Confused  Hug

# 125
  • София
Благодаря на всички за отговорите по моята болна тема.
Всичко и е предадено тази вечер.
За мене грешките са, че замина неподготвена и установяването в Манчестър. Хубав град е/преди  30 г. имах предложение да се омъжвам там за местен/, но времето, властта, роднините ....
Съквартиранта е приятелче от деца, беше си идвал мин. година и какво я е омайвал ...  Иначе преди това е била там на гости на съученици - студенти.
benson10, има портфолио, страница в нета и много реални работи. Но просто не стига до среща с англ. салони. На 2 места даже са  и искали входна виза за да разговарят. В друг салон и казали, че не разговарят с българи.
Но аз съм търпелива - ще помагам каквото мога от тук и ще намеквам за връщане.
Успех на заминаващите, поне сте семейно и така е по-спокойно за близките тук.
Мая, ще проговори сина ти. Само имайте търпение. Аз бях по-голяма от него - в 5 кл. Заминах с родителите в чужбина. Не знаех езика и трябваше да проговоря едновременно на руски и английски.
Майка ми не ме е натискала за у-ще. Винаги казваше да съм спокойна,  да не се притеснявам. Ако трябва ще повторя годината. За ужас на другите българи, които се надпреварваха колко отлични са им децата. Ами получи се - до нова година  свободно  и говорех руски, англ/с руско произношение/ и като бонус разбирах испански. До 8 март го проговорих и него. Но при нас в у-ще децата на дипломати бяхме отделени  от русначетата. Общувахме само между себе си, изпитваха ни по-спокойно и търпеливо. Е, в края на 8 кл. бях първа по успех по езиците, поправях грешки на учителките. Не го насилвайте момчето и постепенно ще се отпусне.

# 126
Aisha, много неприятно. В нашия град (той е малък около 30 000 души) има доста салони и в няколко видях дори, че търсят фризьорки. Може би е хубаво да се огледа и в по-малки градчета в околностите и да види. За моя огромна изненада за нашия малък град, на който на шега му казвам село има огромно количество салони и зъболекарски кабинети. Може би при нас е изключение, защото сме на 45 мин с влак от Лондон. Нямам представа наистина, но не е зле да се поогледа и в околностите в по-малките градчета.

# 127
  • Манчестър
Девойки

Има ли някой с ТalkTalk?

# 128
  • До хладилника, който обичам
Има ли някой с ТalkTalk?
Аз, ако мога да помогна?

# 129
  • Манчестър
Има ли някой с ТalkTalk?
Аз, ако мога да помогна?

Ще ти драсна на лична.

# 130
Здравейте майчета, и аз да се присъединя към Вас  Hug . Ние сме в БГ , омъжена за англичанин и имаме детенце на 1 годинка и 3 месеца вече. Говори английски думички вече, но разбира и български когато е при баба и дядо. Та да си дойда на темата....за съжаление , след доста умуване решихме ,че трябва да се заминава за Англия...мъжът ми получи доста интервюта  за Нотингам, Дербишир района говоря . Малко ми е притеснено цялото това местене , не мога да спя , защото аз също трябва да си търся работа ...не съм чела нищо за това кога трябва да я пращам на ясла задължителна ли е . СЕга получавам майчинство за втората година в БГ . Ще следя темата и ще се радвам ако има някоя майка да ми каже какви документи на мен като българска омъжена за англичаин ми трябват за да почна работа и въобще какво трябва да подготвя от тук , и как се регистрира дете в UK родено в БГ  от смесен брак.  bouquet

Последна редакция: чт, 09 окт 2014, 08:35 от Flowertot

# 131
Здравейте, голяма агитка на местещи се събра Grinning и не е странно. Като гледам инфантилното поведение на политиците ни след изборите, все по-голяма ще става за съжаление.

Ние сме се насочили към Лондон. Мъжът ми заминава сега, ние това или другото лято, зависи как му тръгнат нещата. Местене по средата на учебната година не мисля да правим, още повече, че голямото ми дете е на 12 и там ученето вече е доста сериозно. Когато започнахме да плануваме преместване всички ми казваха колко лесно се адаптират децата, чувала съм какво ли не за деца проговарящи езика едва ли не за месец, но май приказки всякакви, реалността според мен си е свързана с яко учене и наваксване. И двамата ходят на английски, на малкия започвам да му давам задачки от английски сайтове, поне с математиката да няма проблеми в началото. Мисля като отиде мъжът ми да ни прати и някакви учебници и така. Доста е различна системата и малките имат доста да наваксват, но ще се справят децата newsm10 Само много сила и търпение на мамите Simple Smile!

# 132
  • UK

Много кефят Chanel 4. Имат си говорителка с туретс.
Толумби това на новините ли? Още днес ще си ги пусна  Grinning Аз съм фен на BBC 1, но ще им изневеря  Joy
 A разтърсих се аз из гугъл...тя не представя новините, а някаква рубрика и то като част от някакъв експеримент, в който ще участват и други хора със speech difficulties  Peace

Последна редакция: чт, 09 окт 2014, 13:12 от svidni4ka

# 133
Мая Hug , сигурна съм, че всичко ще отшуми, но ще ви е нужно много търпение и взаимна работа. Много добре те разбирам, защото миналата година и аз изпитвах същите притеснения със сина ми, който тръгна Year1 без английски, да учихме го вкъщи, но толкова. Като започна редовно училище вкъщи му бях купила истинска дъска и навсякъде във всекидневната бях закачила буквички, таблици с цифри и азбука и той лека полека започна да свиква с новите неща. Проучих  как точно ги учат в училище , за да мога да го тренирам и вкъщи,без да го зоря много. Намерих филмчета за четене, буквички и цифри, сега сме на вълна Super WHY?, ako не го знаеш, препоръчвам ти. И каквото и да ти кажа знам, че ще се притесняваш, но както и ти си видяла, в училище са много внимателни и последователни. Благодарение на учителите си детето ми само след 4-5 месеца редовно ходене на училище проговори английски, а сега вече придоби и онзи типичен английски акцент Laughing  За тях е по-лесно, за нас е по- трудно  Hug УСПЕХ  bouquet

# 134
Здравейте!
 Може ли да ме посъветвате как да купя билет за футболен мач в Лондон за 27 декември? Знам, че мисията е почти невъзможна, но ако имате някакви предложения, моля да кажете! Много искам да зарадвам скъп за мен човек и съм готова на всичко!
Става въпрос за мача Тотнъм-Ман.Юн.
Не е чак толкова невъзможна.намираш някой с мембършип карта или сезонен билет и после www.viagogo.co.uk
Няма измами с този сайт,всички билети които се продават през него са регулирани и се изпращат от самите клубове. Мембършип картата не мисля ,че е скъпа ако трябва да си я купиш и важи до края на сезона.около 4-5 седмици почваш да гледаш сайта кога ще пуснат билетите.
Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт