Великобритания - тема 54 Есенно Зимна

• 54 812
  • 737
  •   1
Отговори
# 690
  • UK
Аз живях една година в Саутхамптън, а сега съм в Портсмут, Портсмут ми харесва повече, но Саутхамптън е малко по голям - повече магазини и тн, но пък е скучен и сив. В Портсмут можеш да ходиш насам натам без да използваш транспорт, в Саутхамптън ще е необходим.

# 691
  • София
Да благодаря ви и аз клоня към Портсмут,а и не мига да шофирам и това май ще е проблем.

# 692
  • UK
За десет паунда отиване и връщане си в Саутхамптън за 35 минути, ако поискаш. За пазар, примерно. Има си всичко тук, просто градът е по малък. Тук има и много българи, не знам в Саутхамптън колко са, понеже там работех в една къща и излизах рядко, а тук работя в голям магазин и ги срещам непрекъснато. За мен да мога да ходя пеша е голям плюс, а и влака минава през целия град и има три спирки, за 2-3 паунда можеш да стигнеш от единия до другия край на града за пет минути. Влак минава и през Саутхамптън, но на доста места не можеш да стигнеш с него, и пак трябва автобуси, а те са си скъпи.

# 693
  • София
Да благодаря,много сте мила и изчерпателна.Наемите как вървят горе долу?

# 694
  • UK
Не мога да ги сравня, честно казано, не съм живяла под наем в Саутхамптън. Тук има страшно много стаи под наем и цели къщи, но предполагам, че и там е така, и двата са с огромен брой студенти. Приятеля ми живее в самостоятелен апартамент в хубав квартал в Портсмут, хол, спалня, кухня и баня за 600 паунда на месец със сметките. Аз живея в кошмарна стая от къща със съквартиранти за 220 на месец.

А, и такситата тук са много евтини, а там са скъпи.

# 695
  • UK
Уау, МГМ за какви наеми говори - тук при нас са просто ужасни кожодери! За 600 паунда в Лондон можеш да наемеш стая... ooooh!

# 696
И мен ме впечатлиха наемите Simple Smile

# 697
  • На острова
Знам и за по-скъпи стаи... Лудница направо.

Ljoli, би ли споделила за фермата, къде се намира? Знам, че има доста из Лондон, трябва да се разтърся около нас.

Искам и да поръчвам мляко в бутилки да ми носят, аз не консумирам, ама за малкия.

# 698
  • UK
Има по скъпи, разбира се. Снощи гледахме с него студио в Гънуорф Кийс, което е тукашния еквивалент на Бевърли хилс, страхотен напълно ремонтиран апартамент за 650 паунда наем, сметките отделно. Чисто нов, понеже Гънуорф Кийс е правен преди 2-3 години. Това беше едно от най скъпите студиа в сайта нормално за студио наема е към 550 паунда, сметките отделно. Не знам колко е наема на по прилична стая от моята, моята е буквално най евтиното, което може да се намери, но пък получавам това, за което си плащам, все пак. Навсякъде има табели "стаи под наем". В Портсмут искаш да живееш в Саутсий, не от другата страна на релсите. Тук е по добре, там е доста по зле. В Саутхамтън хубав квартал е Шърли, но не всички части - Шърли около Шърли Хай Стрийт, където са магазините, но както казах, не знам какви са наемите. Шърли е и сравнително близо до центъра, автобуса струва от 1.70 до 2 паунда на посока до там. Може и да ходиш, но ще ти отнеме примерно час, а и не е направено удобно за ходене.

# 699
  • Bristol
За немите можете да се ориентирате от http://www.rightmove.co.uk/property-to-rent.html

# 700
  • UK
Знам и за по-скъпи стаи... Лудница направо.

Ljoli, би ли споделила за фермата, къде се намира? Знам, че има доста из Лондон, трябва да се разтърся около нас.

Искам и да поръчвам мляко в бутилки да ми носят, аз не консумирам, ама за малкия.
Става дума за Есекс, югоизточно от Лондон - едва ли ще ти е удобно, ако живееш в Лондон, а в тази ферма няма крави, мисля.

# 701
Хей момичета, една хубава новина от мен- пристигна ми вчера шофьорската книжка..  Mr. Green празнувах направо... толкова историческо ми се стори, че стана... 1 месец.. но стана най-важното!

Чета ви, чета.. и ви се радвам! При мен няма нищо кой знае колко интересно..  Crazy

# 702
Имам следния въпрос - на кой номер да звъним за НИН номер, след като сме в Wales, виждам един на сайта на GOV.UK - 0345 600 0643, но не знам дали има специален номер за Job center в Neath, казаха ни че там ще трябва да отидем на интервю.
Честито за книжката, представям си колко си я чакала Simple Smile

# 703
  • London
здравейте,имам въпрос,предстои и пътуване и раждане в Англия,там искам да се установя и регистрирам за да живея с детето.Бих желала да се регистрирам като самоосигурен self employed ,ще съм благодарна някой да ми каже колко време трябва да се самоосигурявам,за да взимам майчинство и помощи за самотна майка

така както си поставила въпроса е трудно да се отговори. Кога ще раждаш тн..?
Не знам как мислиш да живееш като самотна майка, но бенефитения туризъм го орязаха напоследък доста.
имам роднини там и заминавам със сестра ми,тя ще работи,аз съм от години  в чужбина,нямам роднини в БГ и искам да се остановя в Англия,искам да се самоосигурявам известно време,за да взимам майчинство ,ще замина след месец,а термина ми е края на Март
За да получаваш майчински трябва да си работила 26 Седмици преди датата на термина ти.
Това практически не можеш да го постигнеш.

# 704
  • Манчестър
здравейте,имам въпрос,предстои и пътуване и раждане в Англия,там искам да се установя и регистрирам за да живея с детето.Бих желала да се регистрирам като самоосигурен self employed ,ще съм благодарна някой да ми каже колко време трябва да се самоосигурявам,за да взимам майчинство и помощи за самотна майка

така както си поставила въпроса е трудно да се отговори. Кога ще раждаш тн..?
Не знам как мислиш да живееш като самотна майка, но бенефитения туризъм го орязаха напоследък доста.
имам роднини там и заминавам със сестра ми,тя ще работи,аз съм от години  в чужбина,нямам роднини в БГ и искам да се остановя в Англия,искам да се самоосигурявам известно време,за да взимам майчинство ,ще замина след месец,а термина ми е края на Март
За да получаваш майчински трябва да си работила 26 Седмици преди датата на термина ти.
Това практически не можеш да го постигнеш.

Точно така......тези 26 седмици са в рамките на 66 седмици преди термина. Също не е достатъчно да се осигуряваш, трябва да докажеш и доход.

Общи условия

Активация на акаунт