Великобритания - тема 54 Есенно Зимна

• 54 864
  • 737
  •   1
Отговори
# 165
Моите деца са от тези които се адаптираха лесно, но ..... и двама са МНОГО контактни и не се притесняват, освен това в България ходеха на частни уроци и това определено им помогна. След приключването на учебната година в Бг, дойдоха веднага тук и ходиха на училище почти два месеца. След това съвсем съзнателно ги записах  на лятно училище, за да подобрят езика и да свикнат с обстановката. Аз също съм в групата на родителите доволни от английската система на обучение.

Една майка, беше споменала че детето й е на 12 години - според мен тя наистина има за какво да се притеснява. Разликата в учебния материал е голяма и особено по математика.

# 166
Май аз съм с 12 годишното дете Grinning. Горе долу съм запозната с това какво учат. Имаме щастието да сме в математическо училище и математиката най-малко ме притеснява, но другите неща определено. Моите деца също ходят интензивно на английски, казала съм на госпожата за какво се готвят, хубаво е че учителката ни по английски е невероятна и двамата учат с голям хъс, въпреки че особено на каката и идва нанагорно, но повече усилия сега, по-лесно после Laughing, надявам се.

# 167
  • Манчестър
Май аз съм с 12 годишното дете Grinning. Горе долу съм запозната с това какво учат. Имаме щастието да сме в математическо училище и математиката най-малко ме притеснява, но другите неща определено. Моите деца също ходят интензивно на английски, казала съм на госпожата за какво се готвят, хубаво е че учителката ни по английски е невероятна и двамата учат с голям хъс, въпреки че особено на каката и идва нанагорно, но повече усилия сега, по-лесно после Laughing, надявам се.

според мен ми трябвало и математиката да те притеснява защото учат различни неща и по съвсем различен начин от БГ.

# 168
Сигурно ще има нови неща, но това което учи в момента дъщерята е доста над средно статистическото училище в България. Гледала съм английски тестове и математически състезания  за нейната възраст. Има нови неща, но не са много. Може би начина на решаване и записване е различен, но това ще се напасне. Плюс това тя има афинитет към математиката и ако с нея не се справи, какво да мисля за другите неща. В момента има 10 часа седмично математика и средно по 20-30 Grinning задачи домашно на ден Grinning Пък и мъжа ми е НПМГец, няма да се дадем лесно Laughing

# 169
  • Bristol
Математиката в България е на по-високо ниво. Тук подходът и типа задачи обаче са по-различни. Но сега с промените в системата, не знам как ще се отрази на математиката. Някъде четох, че щял да отпадне тестът с калкулатор и въобще калкулатора като помощно средство.

# 170
Благодаря за споделените полезни сайтове   bouquet

Дъщеря ми почна училище в началото на юни. Имаше късмет да попадне в малко училище (само 1 клас от възрастова група), в което беше много топло посрещната. И учителите и децата се постараха да се почувства добре дошла. Сигурно, затова, ми се струва, че бързо се адаптира - сприятели се и напредва с езика. Назад е още от другите, но е въпрос на време.
Тя идва от френска образователна система, където математиката е още по-назаааад. Тук смятат до 100 в Y1, а във френското училище последно асоциираха цифра с група предмети  ooooh!
Цялата лятна ваканция решавахме от книжки, сайтове и тн. Сметало купихме, но не успяхме да наваксаме. Още всичко й е абстрактно и объркано. Един ден може да сметне, на другия, гледа все едно за пръв път го чува.
Много се чудихме какво да правим. От училището никакъв сигнал не са дали по въпроса, но ние си знаем ситуацията.
И все пак не можем да искаме чудеса от детето  Rolling Eyes Всеки ден я караме да смята по малко, да не забравя наученото, пък, като напредне с английския, ще наблегнем на математиката.
Още с пристигането, й организирахме уроци по френски, за да не си загуби нивото.
Изобщо, много искаме, дано не я ошашавим  Whistling

# 171
Математиката в България е на по-високо ниво. Тук подходът и типа задачи обаче са по-различни. Но сега с промените в системата, не знам как ще се отрази на математиката. Някъде четох, че щял да отпадне тестът с калкулатор и въобще калкулатора като помощно средство.

Колкото повече информация чета, толкова повече различни неща откривам, не само в образованието. Опитваме се да сме open-minded, иначе по-добре да не тръгваме.  Simple Smile

# 172
  • London
Бясна съм!
Писна ми родителите от класа на децата да ми казват между другото, че чистачката им била от България. Била много мила и работлива и им показвала клипчета с народна музика, която приличала на ориенталска. Баси, всички имат чистачки от България.
Стига с това чистене бе хора!
Вече не знам как да се чувствам.  Sad

# 173
  • Лондон
Напълно те разбирам, и аз имам една клиентка, която периодично ми се хвали от чистачката си.... #2gunfireама какво да направя, това сме мнозинството...  Остава да давам личен пример, че можем да правим и друго освен да чистим. Между другото, Бг чистачките не струват, по нелоялно и непрофесионално племе не съм срещала... можеш да попиташ защо ги ползват, спестяват ли hahaha

За математиката не се наемам да давам оценка къде и как, знам само, че в Year 2 в момента смятат дроби, събират и изваждат двуцифрени числа и знаят форми с  8 страни, както и 3D. Лятото Аннабел гостува на братовчедка ми, която е учителка по математика в Бг и тя се беше хванала за главата...

# 174
  • London
Между другото, Бг чистачките не струват, по нелоялно и непрофесионално племе не съм срещала... можеш да попиташ защо ги ползват, спестяват ли hahaha

Ако беше за заяждане да съм ги оправила. Днешната е много мила жена. Не мисля че искаше да ме обиди по някакъв начин.
Просто на мен ми става неудобно как единственото, с което ни свързват като кажеш от къде си, е чистачката им. Това адски ме подтиска.

# 175
  • До хладилника, който обичам
То си е за подтискане. И всички в българските групи в Англия се окуражават, че има къщи за чистене, винаги има какво да прави човек (което е така), но също си мисля, че така хората сами се спъват и нямат стимул да правят други, различни неща и да излязат от средата.

# 176
  • Bristol
За математиката не се наемам да давам оценка къде и как, знам само, че в Year 2 в момента смятат дроби, събират и изваждат двуцифрени числа и знаят форми с  8 страни, както и 3D. Лятото Аннабел гостува на братовчедка ми, която е учителка по математика в Бг и тя се беше хванала за главата...
Пропуснала съм да отбележа, че това се отнася за по-големите деца. От там идва разминаването. Математиката винаги ми е била слабост и до ден днешен, за нещастие на децата ми  Laughing Тук от 4 годишни започват да се занимават с математика, в България 6-7 годишни, но количеството материал, който се преподава в България за една учебна година е много повече. Съответно в началото 6-7 годишните в България са изостанали в сравнение с наборите си тук, но за около 3 учебни години успяват не само да компенсират, но и в определени области да задминат децата учещи в Англия, 10-11 годишни. Тогава тук учат теория на вероятностите и доста практични словесни задачи, които в българската система липсват, а българчетата наблягат на решаване на сложни уравнения с неизвестно и лонг дивижънс. Много мога още да обяснявам, но не искам да ви досадя, а и както казах, от тази година тук има промени, така че моята информация вече не е актуална  Rolling Eyes

Това с чистачките и мен ме убива. Всеки новодошъл да става чистач или строител. Няма значение, че владееш английска на високи ниво, имаш опит по някаква професия в България, която е търсена и тук, трябва от чистач или строител да започнеш, други опции не се дават. И се присмиват, ако кажат че търсят нещо различно  Confused

Последна редакция: пт, 10 окт 2014, 20:24 от Merry

# 177
  • UK
Няма нищо лошо да си чистачка, но да е за малко. Да посвикнеш с новото място, да можеш да се ориентираш... Не всеки може да си позволи да не прави нищо месеци наред докато си търси нещо по добро. Категорично не разбирам обаче сравнително млади хора, с добро владеене на езика, които правят това с години. Ако има желание за промяна - начини има, и работа има. Въпреки че сигурно тези жени взимат повече пари отколкото взимам аз, като се замисля Simple Smile

Много много се радвам на всеки хубав коментар, който получавам, много ви благодаря Simple Smile

А тази чистачка, за която са говорили майките, сигурно е една и съща жена, така най лесно се намира работа, с препоръки между приятелки/колежки/майки чакащи децата след училище.

# 178
Възхищавам се на всички, които са си намерили работа на висока позиция Simple Smile Поздравления за успеха!
Но не забравяйте, че не всеки има равен старт с вас, нито пък шансовете, които сте имали вие.
Както казва МГМ, като за начало е ок може би, но не и за цял живот.. И все пак- ако вие сте амбициозни не си мислете, че и другите хора са като вас. Познавам такива, които абсолютно ги удовлетворява цял живот да нямат никакъв особен прогрес и пак да са си хепи Simple Smile звучи ви ненормално нали  hahaha И на мене... ама.. различни хора Simple Smile

Аз в БГ имах работа на която всички възклицаваха, възхищаваха се, особено когато ме пратиха на командировка на екзотично и интересно топло място посред зима.. обаче сега не ми се работи същото, защото не живея за на хората възклицанията... защото не те преживяват стреса, който аз изпитвам и не те не могат да спят... Така че сега не държа да съм на супер фенси позиция.. а просто да се чувствам щастлива и удовлетворена от живота си, макар и не на някоя УАУ позиция  Crazy Joy Въобще не ме вълнува мнението на хората, защото в моите обувки само аз стъпвам.. не друг.

# 179
  • Bristol
Labello, не говорим само за високи позиции, а за ниско платена работа различна от чистач. Работила съм административна работа за минимална заплата и са коментирали пред мен колко много повече съм щяла да изкарвам като чистач ( и Мърморанка не е чистачка Wink )newsm78 В една група скоро, някой пита за сайт за работа примерно, иска работа различна от чистач, не е обвързан с деца, говори английски, веднага се нахвърлиха на момичето за коя се мислела, тук като чистач се започвало  newsm78 Е, защо така на нож?! Кой каквото иска това да си работи, срамна работа няма! Но това налагане на мнение, че първата ти работа трябва да е в почистването и ако ти не искаш те обявяват за примадона, не мога да го разбера  Rolling Eyes

Последна редакция: пт, 10 окт 2014, 21:53 от Merry

Общи условия

Активация на акаунт