Великобритания - тема 54 Есенно Зимна

• 54 877
  • 737
  •   1
Отговори
# 195
  • UK
Labello, не говорим само за високи позиции, а за ниско платена работа различна от чистач. Работила съм административна работа за минимална заплата и са коментирали пред мен колко много повече съм щяла да изкарвам като чистач ( и Мърморанка не е чистачка Wink )newsm78 В една група скоро, някой пита за сайт за работа примерно, иска работа различна от чистач, не е обвързан с деца, говори английски, веднага се нахвърлиха на момичето за коя се мислела, тук като чистач се започвало  newsm78 Е, защо така на нож?! Кой каквото иска това да си работи, срамна работа няма! Но това налагане на мнение, че първата ти работа трябва да е в почистването и ако ти не искаш те обявяват за примадона, не мога да го разбера  Rolling Eyes
Merry четейки последните редове, точно и аз за този пост в групата се сетих. Имам чувството, че в тази група 99% от жените това работят и все се заканвам да се отпиша оттам, но после пък се появява нещо полезно. Майка ми винаги ми казваше, че от всекого може да се научи по нещо, та засега се придържам към тази максима  Peace
Цветак казваш ти, че освен чистенето и друго можем да правим, аз се замислих всъщност освен другото дали изобщо мога да чистя   Whistling Гола вода съм в тази сфера  Joy

# 196
Май и аз съм във въпросната група във фейсбук,защото и аз имам спомен точно от такава тема.Аз нямам против кой какво работи,но специално ми прави силно впечатление ужасния правопис там,дори не мога да го нарека и правопис.Това ми говори много повече за много от хората пишещи там.И аз правя грешки,но когато пишеш вместо аз-аС или вместо искам-иЗкам....вече ми идва в много,и когато чета там,все това ми се набива на очи.
По темата с чистенето,да ви кажа тръпки ме побиват,като си помисля,че е много вероятно да ми се наложи скоро да работя точно това.И аз съм с английски тип 'No London'  Laughing ,детето януари тръгва на nursery и исках да си намеря нещо за по 2-3 часа на ден и познайте какво може да е то...Не ми е толкова срамна самата работа,но сякаш имам някакъв предразсъдък.Странно ми е да вляза в някаква чужда къща и изведнъж да започна да чистя.  Laughing Ако е офис или нещо подобно ок,но в частен дом ми е някакси неловко.А и на тези години тепърва да започвам да чистя къщи...надявам се да успея да измисля нещо друго...  Embarassed Laughing

# 197
  • London
Mañana, започни да ходиш на уроци по английски. Към някои колежи има креш, където ти гледат детето в това време.
Друго- Ако си търсиш работа като чистачка, никой няма да ти предложи работа за сервитьорка например, или фризьорка, или каквото там можеш да работиш.
Успех! Peace

# 198
Bean,благодаря!Май няма да е зле междувременно да се огледам за курсове по Английски.Още с пристигането си тук се бях записала на такъв курс и бях много доволна,но след като се роди детето,зарязах всичко.

# 199
  • Манчестър
Дойде като новина през фейсбук, ще се радвам, ако е менте новина

Хич не е менте, разрових местните вестници и е на една от основните търговски и пълна с ресторанти / заведения - Deansgate. станало е в бар, където се отбивам като сме на night out, а по обезпокоителното е,че става  в 8.30 вечерта.

# 200
Аве, какво е станало?

# 201
Някакъв рокер е прекалил с дозите май..

Уф, толкова да е неприятно това търсене на работа.
Много често си мисля за думите на Ave как тъкмо като решеш, че си поуседнал някъде, нещо става и пак трябва да се обясняваш, колко си прекрасен на поредния работодател..

# 202
  • Манчестър
Аве, какво е станало?

Ами няма повече детайли в пресата.....само,че е имало стрелба в или пред The Living Room ( много популярно място на Deansgate), и пише,че то и околни заведения са затворени и cordoned off.

За мен шокиращото е,че става много рано вечерта, когато все още магазините наоколо са отворени и е пълно с хора.

# 203
  • Лондон
Кофти работа, изтрещява народа все повече Confused

Аз уважавам работата на всеки, има нужда от жени да чистят, дори като временна работа, и такива да гледат деца, въпросът е в това кой как си я върши работата... Не знам защо българките веднага се опитват да са ми приятелки, искат ми книги да четат, говорим си за децата... Това хубаво, но аз имам нужда някой да изчисти у нас, не от друго... Та така, решавайки, че сме приятелки, се сменят дни, часове в последния момент, или въобще не се идва  Confused Така каквато и работа не се върши според мен, и мениджър да си, и чистач, има някои основни неща, които трябва да се спазват... Ама хайде, да не звуча нравоучително Simple Smile

# 204
  • UK
Аз не бих си взела българка чистачка точно по тези причини, приятелствата основани само на факта, че сме на едно и също място в един и същ момент са нормални, когато си на три години.

# 205
  • някъде в орбита...
Като цяло нямам отношение за това от къде е чистачката, или градинаря, лекаря ми, или господина дето е дошъл да оправи ел.кабелите на жилището. Професии и произходи - бол. Но съм съгласна с МГМ - работата си е работа, и приятелството няма връзка с това. Очаквам професионално отношение, точно както клиентите го очакват от мен.

# 206
Хеллооо лейдис Wink
Днес си направих разходка до съседния град, за да не полудея цял ден вкъщи самичка.. Мисля, че не бих повторила разходка в мола през уикенда, освен ако не се налага... супер много народ, много шумно.. майки с деца... те реват, ама майките не се спират..  Crazy
Влязох в Праймарк, защото към момента май само това ми отговаря на стандарта  Joy та... взех един суичър и един клин... и през цялото време разсъждавах как ли се справят с целия този народ хората, които работят там.  newsm78 Всеки взема, хвърля, мачка, пак хвърля... всичко е един хаос.. и километрични опашки.. съчувствам им!
Пътуването с автобус някак не ми тежи тук и не ми е неприятно, както ми е ако съм в България, някак спокойно е всичко, пишат спирките.. само трябва да се оглеждам повече и всичко е окей.
Желая ви хубав уикенд!
При мен изпече слънце.. времето е просто прекрасно - вали, спира, вали, пече, вали.. и така...

# 207
  • Bristol
В Моловете е ужасно през уикендите, а да видиш по време на разпродажби и декември месец какво става  Mr. Green Ние живеем близо до голям търговски парк. Толкова много пазаруващи, че декември месец е кошмар трафика в района, ужасни задръствания стават. Дори да отида храна да си купя, мога да си отвися над час в задръстването, иначе ми е 5 мин с колата  Rolling Eyes
И аз тази седмица си напазарувах от Праймарк и си мислех за наша Мърморанка Wink Купих си риза, блузка за малката (малка, малка, но влиза перфектно в 6ти размер там) и бельо шортички за нея. Загледах се и в коледните пуловерчета  Embarassed
А аз днес съм  hang Все пак успях да изсуша първата пералня, втората полусуха я прибрах и разпределих на простора в къщи, третата е още на простора в двора  Crazy
Мъжът заведе щерката на плуване сутринта, после на урок. Спираме да я водим на уроците, просто голям отпор дава, вече два месеца ще станат. Психически не издържам и парите си даваме на вятъра  Confused Иска с приятелчетата в кварталното училище и това е! До края на месеца сме платили и ще я водим. Намерих обаче едно друго училище в района (не се предавам лесно), специализира в науки и математика. Него уж го хареса! Проблемът е, че имат качмънт район, а ние не сме в този район. Приемат 80% от района и само 20% извън района, тоест шансовете ни са мнооого малки. Имат само non verbal reasoning test и technological aptitude test. Този втория тест нямам представа какво е и дали въобще може да се подготвиш по него  newsm78

# 208
  • UK
Това с хвърлянето по земята ми правеше голямо впечатление в началото, особено като влязох за пръв път в Праймарк в Саутхамптън. Купища дрехи по земята, обувки къде ли не, чаршафи на купчинки... Кошмар. В този в Портсмут е малко по добре, но като цяло не се сещам в България някъде така да се хвърлят неща по земята... Та ме впечатли. В понеделник работих извънредна смяна на чантите, и докато мина да оставя всичко по местата му и да затворя отворените чанти, зад мен вече са ги разместили пак, ужас. Пак в понеделник след затварянето нали трябва да се подреди малко магазина, и ме пратиха да сгъвам коледните пуловери, и има един с един дебел дядо Коледа, който, като го разклатиш, и казва "Хо хо хо, мееееери Кристмас" и аз и още две момичета сгъваме въпросните пуловери, и всеки път като вдигнеш някой да го сгънеш, той почва, хо хо хо, меееери Кристмас, на три гласа, умряхме от смях. Simple Smile

# 209
  • Манчестър
МГМ, аз започнах навремето като дойдох в retail, само,че магазин за канцеларски неща и техника. Много е лесно да направиш кариера , стига да имаш желание. При нас тогава за около 3 г до 5 г ,можеше да стигнеш до store manager , които преди 15 г бяха на по 30к на година + бонус.
Мен на 6-ия месец искаха да ме повишат, но аз нямах намерение да се застоявам.

Единствено се иска да покажеш.че имаш желание да се развиваш,след 5-6 месеца можеш да говориш с line manager ти каква ти е перспективата и т.н...стой засега в Праймарк, защото,е опит на СВ, а по късно винаги можеш да се преместиш в друг магазин, по спокоен, напр. Буутс.(няма толкова неща за сгъване Grinning. Доста добре се справяш за старт, сигурна съм ,че до Великден най късно ще бъдеш повишена .

Общи условия

Активация на акаунт