Великобритания - тема 54 Есенно Зимна

• 54 836
  • 737
  •   1
Отговори
# 675
  • London, UK
Здравейте, момичета и мами Simple Smile
Аз редовно ви чета, но рядко пиша, тъй като на повечето въпроси намирам отговори във вече обсъждани назад теми. Даже съм започнала да чета темите от началото, 2006-та година, за да навлезна в английския живот Simple Smile  Аз съм от почти 5 месеца тук в Лондон, като идването тук винаги ми е било нещо като мечта и тази година вече е факт. Дойдох при моя приятел - сега годеник  Heart Eyes в средата на юни и всичко почти ми харесва, но с какви трудности се сблъсках с банковите сметки, доказателство за адрес, работата...
Сега даже пак не работя и съм в процес на търсене на работа. Започнах съвсем за кратко в началото на септември в една счетоводна фирма, английска, но нещо не ми харесаха нещата там и..след първата, едва взета половин заплата, се оттеглих кротко  Simple Smile

Причината да ви пиша сега е свързана отново с въпросът ми от преди няколко дни за лекарството Бактробан. Благодаря ви на всички, които ми помогнахте и споделихте всичко, което знаете. Осигурихме рецепта от лекаря - ГП на детето в България, той казал да пробваме така с негова рецепта, защото така ставало в Германия, да видим и тук ще я признаят ли по аптеките. Мисля си, че като сме в ЕУ, би трябвало, но знам ли... Ще пробвам, пък надеждата е тази, която кара да опитваме до последно:))))

Въпросът ми е как процедирате вие, изпращали ли са ви близките от България пратки и документи - по български пощи ли или с фирми като ДХЛ и каква е цената, как е най-добре , как е по-сигурна пратката, че да не я загубим тази рецепта?..Общо взето това се чудя, чрез коя служба да ми я изпратят. Ще ми помогнете с мнения от опит и предложения Simple Smile

Хубав ден на всички

# 676
Супер интересно нещо в моето иначе така семпло ежедневие- днес получих писмо от DVLA, в плика има чек за 7 паунда, които те ми дават, т.е. не разбирам защо.. никъде не пише по каква причина, но все още си чакам UK шофьорската книжка и този чек ме изненада.. пише, че може само по банкова сметка да ми се пуснат парите с този чек, но не и да ми бъдат дадени на ръка в пощенски офис, поне на един ред с няколко думи да бяха написали защо ми дават тези 7 паунда...  newsm78 Crazy

Желая ви хубав уикенд! Simple Smile Аз днес от вкъщи към парка тръгнах, намерих го и по пътечката, по пътечката... така интересно ми става накъде отива и изведнъж се озовах на South Terminal Gatwick Simple Smile  Joy поразходих си се малко..

Съвета за библиотеката го имам предвид, чакам само книжката да дойде да имам с какво да докажа адрес. Simple Smile но... това става бавно бавно, но славно...
За къде ще доказваш адрес с книжката - пред библиотеката ли? И още един въпрос имам, ако нямам НИН номер и банкова сметка, няма как да си намеря работа, нали? Вече от няколко места ми искат и двете неща, та започнах да се отчайвам.

# 677
здравейте,имам въпрос,предстои и пътуване и раждане в Англия,там искам да се установя и регистрирам за да живея с детето.Бих желала да се регистрирам като самоосигурен self employed ,ще съм благодарна някой да ми каже колко време трябва да се самоосигурявам,за да взимам майчинство и помощи за самотна майка

така както си поставила въпроса е трудно да се отговори. Кога ще раждаш тн..?
Не знам как мислиш да живееш като самотна майка, но бенефитения туризъм го орязаха напоследък доста.
имам роднини там и заминавам със сестра ми,тя ще работи,аз съм от години  в чужбина,нямам роднини в БГ и искам да се остановя в Англия,искам да се самоосигурявам известно време,за да взимам майчинство ,ще замина след месец,а термина ми е края на Март

# 678
  • София
За изпращане на документи - вече 2 -3 пъти ползвах Български пощи. Първия път беше - препоръчано писмо, после колет. Всичко си пристигна в Манчестър без проблеми. Може да доплатят за проследяване на пратката допълнително. Но пък то е до качването и на самолета на БП. После може в сайта на  RM, но аз докато се регистрирам и пратките бяха доставени на дъщерята.

# 679
  • Лондон
Adamant, майка ми ми праща списание всеки месец и според нея малка пратка под 1 кг  с Български пощи е най-изгодно... Идват за около седмица. Не разбрах ти защо не поискаш да ти пратят лекарството, а само рецепта newsm78 Това с Бг рецепта няма да проработи, но може и да не съм права...

Ние сме добре като цяло, бориме купища задачи... Много домашни ни налегнаха след ваканцията, на всичкото отгоре и изпит за grade 1 по пиано след 2 седмици. Толкова се уморявам, че противно на навиците ми, гледам само да си легна и да спя колкото ме оставят, май остарявам  Confused

Поздравления за Ma@ за адаптацията Hug

За Halloween да кажа, че си бяхме в Бг, препоръчаха ни един детски клуб в центъра ooooh! пратих бабата, но отидох да проверя по -късно... Е нямам думи, отвън джипове и бодигардове чакат специалните деца на не знам си кой, вътре пълна анархия, децата оставени да дивеят, кое от кое по-нахални и невъзпитани, това всичко срещу скромните 25 лв... Същата вечер Аннабел ми заяви без да я питам, че "човек трябва да е луд за да иска да живее в Бг" ... Много криво ми стана, защото се опитвам всеки път да й показвам най-хубавото в бг, и сега в планината беше прекрасно, но уви, децата виждат май не само това, което искаш да им покажеш...

Довечера ще ходим на фойерверки в Ealing, че през седмицата не успяхме, надявам се да не е тотална лудница...
Пък утре ще гледаме първите мачове от финалния тенис турнир в O2, имаме билети от май месец, много исках и Гришо да участва, но не стана, може би догодина  Laughing

# 680
  • London, UK
Adamant, майка ми ми праща списание всеки месец и според нея малка пратка под 1 кг  с Български пощи е най-изгодно... Идват за около седмица. Не разбрах ти защо не поискаш да ти пратят лекарството, а само рецепта newsm78 Това с Бг рецепта няма да проработи, но може и да не съм права...

Tzvetak, благодаря за споделения опит, и аз Български пощи ще използвам май, притеснявах се да не отнема повече време, но една седмица или около е добре.
Схемата е малко по - сложна, затова искам рецептата Simple Smile Работата е там, че лекарството е необходимо за детето на сестра ми, които са там, в Бг, а там за момента имат проблеми с доставката му в България и навсякъде количествата са изчерпани. Тук го има, та идеята е да го закупя тук и да им го изпратя, защото се води, че няма заместител и само това лекарство помага за  проблемите на племенника ми.  Само дето тук го продават с рецепта Simple Smile Затова ще пробвам с рецепта от бг лекар.

БЛАГОДАРЯ ви още веднъж и приятен уикенд на всички Hug

# 681
Adamant, май и ние в UK нямаме  Bactroban ( имам спомен, че го замествахме напоследък с Naseptin , което не е същото , но е мазило за нос ).

причината е, че патентът му изтече и сега всеки може да го произвежда на забележително по-ниска цена . Вече има кожен mupirocin при нас, сигурно скоро ще дойде и носния мехлем.

Рецепта извън UK ....законово е възможно, но в реалност ( - )  100% шанс, ако ме разбираш....

По- реална възможност е да се вземе носен секрет и с една микробиология да се види чувствителност към антибиотик. На тази основа да се направи носно мехлемче в България ( изисква грамотност на лекаря ). Друг вариант е носен специалист в Бг, те си циркулират едни комбинирани рецепти, пак за приготвяне, на площад Славейков аптека Колимечкова, а и много други ще ви ги приготвят  Hug

# 682
  • До хладилника, който обичам
И още един въпрос имам, ако нямам НИН номер и банкова сметка, няма как да си намеря работа, нали? Вече от няколко места ми искат и двете неща, та започнах да се отчайвам.

Не е нужно да имаш NIn, за да работиш, но наистина има работодатели, които го търсят. Можеш да ги питаш дали биха приели доказателство, че чакаш НИн.
Много работодатели искат банкова сметка, по която да превеждат заплати. Не е нужно обаче това да е лична банкова сметка - повечето работодатели ще приемат нечия банкова сметка, например на мъжа ти, на приятел, и си остава вече твой ангажимент този човек да ти предава парите. Някои работодатели са съгласни да превеждат заплати не по банков път, а с чек, от което се губи определена неголяма сума всеки път за изтегляне на парите с чек.

# 683
  • Bristol
Цвета, интересен е начина, по който децата растящи тук виждат България. За тях някои неща са странни и неразбираеми, а на нас не са ни правили впечатление Crazy

# 684
amamamama, шофьорската книжка е като документ за самоличност и на много места служи за доказване на адрес, за мен е много по-лесно да използвам ШК, отколкото разни писма за сметки и т.н., защото реално нашите сметки са включени в наема и такива писма нямам, НИН още чакам да пристигне, така че... а и за регистрация при джи пи пак искат да докажеш адрес- пак с шофьорска книжка е най-лесно.. така че.. като я взема ще си улесня живота, включително ще успея най-накрая да си отворя банкова сметка Simple Smile)

# 685
  • София
Фирмата ми ми предлага работа в Кралството.Офиси имаме в Саутхямптън и Портсмут.Ако може някой да ми помогне кой град да избера .Нивото на работата ми е едно и също,просто не познавам тези градове колко са големи и в кой би било по-добре да се живее и работи.Имам и дете ,което ще пътува с мен.Мерси предварително.  bouquet

# 686
  • Bristol
Те двата града са много близо един до друг и са на едно ниво, лично мнение. Освен да разгледаш цени на имотите и училищата за детето и по това да избираш. Въпреки че се съмнявам голяма разлика да има в наемите. В темата имаме живеещи в Портсмут, за Саутхамптън не съм сигурна. Дано се включат с лични впечатления за живота там, не само като туристи, чули недочули, като мен  Laughing

# 687
  • София
Благодаря ти за коментара.Да забавачница за малкия,че сме малки за училище.Надявам се да ми дадат съвет и мнение и други.Мерси  bouquet

# 688
  • На острова
Tzvetak, и ние утре сме на тениса в О2. И моят мъж така се надяваше да гледаме Гришо, но.. Както казваш - next time  Simple Smile

Последна редакция: сб, 08 ное 2014, 22:31 от ~Миа~

# 689
  • UK
Tzvetak, и не утре сме на тениса в О2. И моят мъж така се надяваше да гледаме Гришо, но.. Както казваш - next time  Simple Smile
Ние щяхме да взимаме билети и накрая Grinning от мотаене и ние некст тайм. Завиждам благородно Crazy
Аз днес съм много доволна - открихме на около миля от нас една ферма, от която си купихме страхотни сезонни зеленчуци, много по-евтини и качествени от в супермаркета. Как не съм знаела досега...
Иначе първият работен ден мина много добре. Commute-a също не ми се вижда проблем, аз в София пътувах повече.

Общи условия

Активация на акаунт