Шафак е алтруист и идеалист, дисциплинирана, горда и силна жена. Тя не трепва дори когато се оказва между бившия си любим Джем и мъжа си Алп, който въпреки че й е изменил, не се отказва от нея.
Джем е истински гений в работата си, много успешен, но от студентските години е груб и рязък заради това, че самият той е преживял много трудности. Харизматичен човек е, но държи хората на разстояние от себе си. Напуска Истанбул заради мъката, която преживява в миналото. Отива да окаже помощ на жертвите от земетресението във Ван, но после се установява там, защото недостигат лекари. Посещението на приятелката му от медицинския факултет д-р Йелда и влошеното състояние на любимата му малка пациентка променят живота му. Когато Джем научава, че ще се наложи да работи заедно с Шафак, която е изоставил преди много години, първоначално отказва работата. Но се оказва, че привличането, което са изпитвали в миналото един към друг, все още съществува.
Мога да кажа, че това е един много вълнуващ проект. Снимките започнаха миналия месец. Първият фрагман излезе едва преди дни. Дотогава на мен ми беше много интересно, вълнувах се как ще изглежда. А сега се вълнувам каква ще бъде първата серия. Така ще е докато не я видя готова.
Какви бяха впечатленията ви след като гледахте фрагмана?
Чудесни. Попитах приятелите си дали са го харесали и те ми отговориха, че много им е харесал.
Как попаднахте в този проект? Какво Ви привлече към него?
Много ми хареса персонажа, който ще пресъздавам - Джем. Хареса ми неговата история. След края на „Великолепният век“ аз прочетох около десет сценария. Този ми хареса най-много от всичките.
С какво Ви впечатли Джем, какъв е той?
Самият аз все още се запознавам с него. Джем е персонаж, какъвто отдавна искам да изиграя. Подготвях се дълго за ролята. Затова сега, по време на снимките, аз вече го познавам много по-добре. Човек след като преживее голяма болка, сякаш попада в бездна. А след това лека полека се опитва да изплува отново на повърхността. Джем намира свой начин да изплува. Вместо да се потопи в алкохол или да извърши самоубийство, той се отдава на това да спасява хората, да бъде близо до тези, които имат нужда от него. По този начин героят оцелява.
Тоест, той има силен характер?
Той е силен и има късмет. Затова успява да оцелее.
Джем е лекар. Каква е неговата специалност?
Той е кардиохирург. Професионалист, който много обича работата си.
Това е трудна професия. Вие запознахте ли се предварително с тази професия заради ролята?
Аз посещавах болници и наблюдавах. Гледах клипове в интернет как протичат операциите на сърцето, четях различна литература.
Казахте, че много харесвате Джем. Притежава ли той някакви черти на характера, по които си приличате?
Джем много обича децата. Аз също ги обичам много. По това си приличаме.
Струва ми се, че Джем ще има любовни отношения с Шафак, чиято роля се изпълнява от Нур Феттахоолу.
В миналото Джем и Шафак са имали връзка, но после са се оженили за други и са им се родили деца. По време на автомобилна катастрофа неговото дете загива. След това той се развежда с жена си и заминава за Ван.
Снимахте и във Ван. Как протекоха снимките там?
По време на заснемането на сцените във Ван, един дубльор с каска караше мотоциклета вместо мен. Но после решиха, че аз трябва го направя. След края на снимките целия екип каза: „Добре, че дойдохме тук и можахме да видим това със собствените си очи.“ Всичко беше прекрасно. Ще ви дам един съвет: Непременно посетете на това място.
Ние разбрахме защо Джем е заминал за Ван, но защо ще се върне обратно в Истанбул?
Поради няколко причини. Първата е неговият учител Вейсел, който се намира в трудна ситуация. Втората е молбата на неговата стара приятелка Йелда. Освен това Джем няма намерение да остане за постоянно да живее във Ван. Той просто чака да се появи причина, която да го накара да се върне обратно в Истанбул.
Вие вече сте снимали заедно с Нур Феттахоолу във „Великолепният век“. Но какви са отношенията Ви със останалите актьори . Свикнахте ли вече един с друг?
С Ипек и Бурак се познаваме отдавна. А с останалите много бързо се сприятелихме.
Какво е да работиш с такъв велик актьор, какъвто е Едиз Хун?
Ние имахме много съвместни сцени и да играя редом до него за мен е истинско удоволствие. Всички ние знаем какво означава за турската кинематография батко Едиз. Когато още бях ученик и се връщах у дома след уроците, аз хапвах доматена паста и гледах неговите филми. Наистина смятам, че е голям късмет да снимам с него в един проект.
„Великолепният век“ скоро приключи. Преди него участвахте в сериала “Каква е вината на Фатмагюл“. Сериалите бяха един след друг. Не сте ли мислили да си починете малко?
За да поискам да почивам, аз първо трябва да се уморя. Но това така и не се случи /смее се/. Но, може би след този проект ще направя пауза.
Считат Ви за един от най-красивите актьори. Как мислите, в тази сфера красотата плюс ли е или минус?
Не знам дали трябва да ви вярвам, кълна се, че досега никога не съм се смятал за красив. Красотата никога не е имала някакво значение за мен. Но, ако трябва да отговоря на въпроса дали тя е плюс или минус, по-скоро смятам че тя е плюс. Защото хората искат да виждат красиви лица.
Отправяли ли са Ви предложения за участие в игрални филми?
Получавал съм предложения, но аз съм доста взискателен към филмите. Бих се снимал само в такъв филм, какъвто и аз самият бих гледал.
Има ли някоя роля, която бихте искали да изиграете?
В настоящият момент няма такава роля, която непременно бих искал да изиграя.
А какво мислите за театъра?
Може би през този сезон, но това зависи от снимките на сериала. Ако работим по 4-5 дни от седмицата, то ще мога да играя и в театъра.
Искали ли сте някога да се занимавате с нещо различно от актьорството. Имате ли планове в тази посока?
Други планове засега нямам. За щастие, аз много обичам актьорската работа. Щастлив съм, че това е професията ми. Това е и моето училище в живота. Не знам докога ще е така. Неотдавна аз разговарях с батко Едиз и го попитах: През 90-те години беше бумът на еротичните филми. Ти тогава с какво се занимаваше? А той ми отговори, че тогава е отишъл да учи зад граница. Ако за пазарът на филми дойде такова време, тогава с актьорството ще бъде свършено.
Във „Великолепният век“ заради ролята Вие си пуснахте брада. В този сериал също сте с брада. Не сте ли мислили да я махнете за новата роля?
Когато съм без брада, аз изглеждам по-млад. Затова не я махнах напълно, просто я намалих. Сега си пускам косата да расте. Ще видим какво ще стане.
Да поговорим за любовта. Какво е за Вас любовта?
Любовта в този твърде материален свят е нещо изключително важно, което не може да се купи с пари.
В последно време се публикуват много информации за отношенията Ви с Джейлан Чапа. Има ли жена в живота Ви?
В момента нямам приятелка. Всъщност, аз не обичам да говоря за личния си живот. А относно информациите, които публикуват, не искам нищо да казвам, защото аз не ги приемам сериозно.
Превод: *Дъга
Продуцент: E.Ayse Durmaz
Режисьор: Feride Kaytan
Сценарий: Nuran Evren
Страница на сериала в сайта на Канал Д

Очаквам с нетърпение старта на сериала.
та си премълчах...