Нур Феттахоолу и Енгин Йозтюрк в По пътя на живота - Hayat Yolunda

• 58 421
  • 585
  •   1
Отговори
По пътя на живота

Резюме:
Сериалът разказва за собственикът на известна клиника в Истанбул - професор Вейсел. Заради дългове, клиниката е пред фалит и има опасност да бъде закрита. Той, подкрепян от дъщеря си Йелда и измислил как да спаси клиниката. Йелда помага на баща си да събере нов екип от лекари като решава да покани на работа при тях своите приятели от университета.

В ролите:
Д-р Шафак Гюнай
Тя работи в Измир като хирург в една от местните болници. Шафак е успешна и амбицозна. Малкият й свят се състои от съпруга и Алп, който е корабособственик, дъщеричката й Еджем и нейните пациенти. Единствената й мечта е да получи званието професор и когато остават броени дни до сбъдването й, тя научава чу мъжът й я мами. В този момент, когато светът й сякаш рухва, тя получава телефонно обаждане от приятелката си от университета д-р Йелда.
Шафак е алтруист и идеалист, дисциплинирана, горда и силна жена. Тя не трепва дори когато се оказва между бившия си любим Джем и мъжа си Алп, който въпреки че й е изменил, не се отказва от нея.

Нур Феттахоолу - Филмография

Д-р Джем Корджан
Джем е истински гений в работата си, много успешен, но от студентските години е груб и рязък заради това, че самият той е преживял много трудности. Харизматичен човек е, но държи хората на разстояние  от себе си. Напуска Истанбул заради мъката, която преживява в миналото. Отива да окаже помощ на жертвите от земетресението във Ван, но после се установява там, защото недостигат лекари. Посещението на приятелката му от медицинския факултет д-р Йелда и влошеното състояние на любимата му малка пациентка променят живота му. Когато Джем научава, че ще се наложи да работи заедно с Шафак, която е изоставил преди много години, първоначално отказва работата.  Но се оказва, че привличането, което са изпитвали в миналото един към друг, все още съществува.

Енгин Йозтюрк - Филмография

Интервю с Енгин Йозтюрк пред в. Хюрриет относно сериала, дадено през м. октомври 2014 год.

Скрит текст:
Участието Ви във „Великолепният век“ приключи,  а сега идва ред на нов сериал -  „По пътя на живота“. Какво бихте ни казали за новия си проект?

Мога да кажа, че това е един много вълнуващ проект. Снимките започнаха миналия месец. Първият фрагман излезе едва преди дни.  Дотогава на мен ми беше много интересно, вълнувах се как ще изглежда. А сега се вълнувам каква ще бъде първата серия. Така ще е докато не я видя готова.

Какви бяха впечатленията ви след като гледахте фрагмана?

Чудесни. Попитах приятелите си дали са го харесали и те ми отговориха, че много им е харесал.

Как попаднахте в този проект? Какво Ви привлече към него?

Много ми хареса персонажа, който ще пресъздавам - Джем. Хареса ми неговата история. След края на „Великолепният век“ аз прочетох около десет сценария. Този ми хареса най-много от всичките.

С какво Ви впечатли Джем, какъв е той?

Самият аз все още се запознавам с него. Джем е персонаж, какъвто отдавна искам да изиграя. Подготвях се дълго за ролята. Затова сега, по време на снимките, аз вече го познавам много по-добре. Човек след като преживее голяма болка, сякаш попада в бездна. А след това лека полека се опитва да изплува отново на повърхността.  Джем намира свой начин да изплува. Вместо да се потопи в алкохол или да извърши самоубийство, той се отдава на това да спасява хората, да бъде близо до тези, които имат нужда от него. По този начин героят оцелява.

Тоест, той има силен характер?

Той е силен и има късмет. Затова успява да оцелее.

Джем е лекар. Каква е неговата специалност?

Той е кардиохирург. Професионалист, който много обича работата си.

Това е трудна професия. Вие запознахте ли се предварително с тази професия заради ролята?

Аз посещавах болници и наблюдавах. Гледах клипове в интернет как протичат операциите на сърцето, четях различна литература.

Казахте, че много харесвате Джем. Притежава ли той някакви черти на характера, по които си приличате?

Джем много обича децата. Аз също ги обичам много.  По това си приличаме.

Струва ми се, че Джем ще има любовни отношения с Шафак, чиято роля се изпълнява от Нур Феттахоолу.

В миналото Джем и Шафак са имали връзка, но после са се оженили за други и са им се родили деца. По време на автомобилна катастрофа неговото дете загива. След това той се развежда с жена си и заминава за Ван.

Снимахте и във Ван. Как протекоха снимките там?

По време на заснемането на сцените във Ван, един дубльор с каска караше мотоциклета вместо мен. Но после решиха, че аз трябва го направя. След края на снимките целия екип каза: „Добре, че дойдохме тук и можахме да видим това със собствените си очи.“  Всичко беше прекрасно. Ще ви дам един съвет: Непременно посетете на това място.

Ние разбрахме защо Джем е заминал за Ван, но защо ще се върне обратно в Истанбул?

Поради няколко причини. Първата е неговият учител Вейсел, който се намира в трудна ситуация. Втората е молбата на неговата стара приятелка Йелда. Освен това Джем няма намерение да остане за постоянно да живее във Ван. Той просто чака да се появи причина, която да го накара да се върне обратно в Истанбул.

Вие вече сте снимали заедно с Нур Феттахоолу във „Великолепният век“. Но какви са отношенията Ви със останалите актьори . Свикнахте ли вече един с друг?

С Ипек и Бурак се познаваме отдавна. А с останалите много бързо се сприятелихме.

Какво е да работиш с такъв велик актьор, какъвто е  Едиз Хун?

Ние имахме много съвместни сцени и да играя редом до него за мен е истинско удоволствие. Всички ние знаем какво означава за турската кинематография батко Едиз. Когато още бях ученик и се връщах у дома след уроците, аз хапвах доматена паста и гледах неговите филми. Наистина смятам, че е голям късмет да снимам с него в един проект.

„Великолепният век“ скоро приключи.  Преди него участвахте в сериала “Каква е вината на Фатмагюл“. Сериалите бяха един след друг. Не сте ли мислили да си починете малко?

За да поискам да почивам, аз първо трябва да се уморя. Но това така и не се случи /смее се/. Но, може би след този проект ще направя пауза.

Считат Ви за един от най-красивите актьори. Как мислите, в тази сфера красотата плюс ли е или минус?

Не знам дали трябва да ви вярвам, кълна се, че досега никога не съм се смятал за красив. Красотата никога не е имала някакво значение за мен. Но, ако трябва да отговоря на въпроса дали тя е плюс или минус, по-скоро смятам че тя е плюс. Защото хората искат да виждат красиви лица.

Отправяли ли са Ви предложения за участие в игрални филми?

Получавал съм предложения, но аз съм доста взискателен към филмите.  Бих се снимал само в такъв филм, какъвто и аз самият бих гледал.

Има ли някоя роля, която бихте искали да изиграете?

В настоящият момент няма такава роля, която непременно бих искал да изиграя.

А какво мислите за театъра?

Може би през този сезон, но това зависи от снимките на сериала. Ако работим по 4-5 дни от седмицата, то ще мога да играя и в театъра.

Искали ли сте някога да се занимавате с нещо различно от актьорството. Имате ли планове в тази посока?

Други планове засега нямам. За щастие, аз много обичам актьорската работа. Щастлив съм, че това е професията ми. Това е и моето училище в живота. Не знам докога ще е така. Неотдавна аз разговарях с батко Едиз и го попитах: През 90-те години беше бумът на еротичните филми. Ти тогава с какво се занимаваше? А той ми отговори, че тогава е отишъл да учи зад граница. Ако за пазарът на филми дойде такова време, тогава с актьорството ще бъде свършено.

Във „Великолепният век“ заради ролята Вие си пуснахте брада. В този сериал също сте с брада. Не сте ли мислили да я махнете за новата роля?

Когато съм без брада, аз изглеждам по-млад. Затова не я махнах напълно, просто я намалих. Сега си пускам косата да расте. Ще видим какво ще стане.

Да поговорим за любовта. Какво е за Вас любовта?

Любовта в този твърде материален свят е нещо изключително важно, което не може да се купи с пари.

В последно време се публикуват много информации за отношенията Ви с Джейлан Чапа. Има ли жена в живота Ви?

В момента нямам приятелка. Всъщност, аз не обичам да говоря за личния си живот. А относно информациите, които публикуват, не искам нищо да казвам, защото аз не ги приемам сериозно.
Превод: *Дъга

Д-р Йелда Тунджай/Ипек Карапънар
Единствената дъщеря на собственика на клиниката - учителя Вейсел. Обожава своя баща и решава да тръгне по неговия път и да стане лекар. Винаги е мечтала да стане майка, да има свое семейство, но във връзките с мъжете все не й върви. Тя е весела, емоционална и обича живота. Влюбена  е бившия приятел на Шафак - Джем и това я поставя в затруднено положение.

Проф. Вейсел Тунджай/Едиз Хун
Собственик на клиниката. Пациентите го уважават, а лекарите го смятат за свой учител. Опитва се да разреши възникналите финансови проблеми в клиниката и нейното спасение е за него въпрос на живот и смърт. С помощта на дъщеря си Йелда събира екип от способни млади лекари, за които той става и учител и баща и целта им е да възродят клиниката.

Д-р Мелис Сака/Синем Йозтюрк
Бивша асистентка на д-р Шафак, но след като се разкрива,че е имала тайна връзка със съпруга й Алп, всичко се променя. Мелис е много привлекателна, но също така амбициозна, властна,  арогантна и безсърдечна жена. Винаги постига това, което  желае, без значение какво ще причини на околните. На отношенията си с Алп гледа като на най-големия шанс в живота си. И затова е готова да направи всичко, за да не го загуби.

Д-р Селим Саваш/Бурак Ямантюрк
Нехайният и симпатичен студент от медицинския факултет Селим вече е станал сериозен. Той е богат и успешен неврохирург. Въпреки, че е имал много връзки  с жени досега, те винаги са били кратки. Той нито веднъж досега не се е влюбвал.  Работи в престижна клиника. Няма пациент,  когото да не е излекувал и затова е изключително самоуверен. Взема участие в телевизионни предавания, живее в скъпа вила и кара луксозни коли. Всичко се изменя обаче след смъртта на един от пациентите му, много известен бизнесмен.

Д-р Тайфун Кузу/Йълдърай Шахинлер
Енергичен, не може да стои на едно място. Непрекъснато казва каквото мисли със своя особен акцент и е постоянен източник на веселие в  клиниката. Той е от Карадениз. Заради фамилията си, той получава прозвището Кузу, тоест агне. Преди време е изоставил лекарската професия, за да се отдаде на бизнес в сферата на строителството и да спечели много пари. За щастие  той се среща с д-р Вейсел на един конгрес и разбира, че той все още е собственик на клиниката и това променя живота му. Той е весел и дружелюбен, отказва всички предложения за женитба, които отправя към него майка му. Но се влюбва от пръв поглед в Йелда.

Сеза Тюрк/Джейда Тепелилер
По семейни причини тя не може да отиде да учи в медицинския факултет и да стане лекар и учи за медицинска сестра. Въпреки финансовите си проблеми, тя завършва училище с отличие. Започва работа в клиниката на д-р Вейсел, но все още мечтае да стане лекар. Красива, вярна, но и ранима. Живее  в беден квартал заедно с брат си и сестра си. Голямата й мечта е сестра й, която е инвалид да проходи.

Алп Гюнай/Илкер Инаноолу
Много богат бизнесмен от Измир. Съпруг на Шафак. Вярва, че всичко може да се реши с пари и за да получи своето, човек може да прибегне до всичко. Има връзка с асистентката на съпругата си.  Старае се да скрие това от нея.  Но, всичко излиза наяве при една катастрофа и му се налага да направи избор. Дъщеря им Еджем е голямата му слабост и любов.  Въпреки, че мами жена си, той не иска да се лиши от нищо и затова измисля план. Така Алп и Мелис също влизат в живота на клиниката.

Продукция: D Yapim
Продуцент: E.Ayse Durmaz
Режисьор: Feride Kaytan
Сценарий: Nuran Evren

Премиера - 8 Октомври (сряда) от 20:00ч.

Страница на сериала в сайта на Канал Д

Приятни минути в темата!

Последна редакция: пн, 06 окт 2014, 16:53 от BaMbIto

# 1
Пу първа  hahaha

Ипек я знам от "Момичето с червения шал" и мисля, че там добре се справи с ролята си на Асийе. А колкото до последната клюка около личния й живот четох, че се е разделила с дългогодишния си приятел - актьора Енгин Алтан Дюзятан Laughing

# 2
Много благодаря за тази тема. Сериала ми се струва, че ще бъде много интересен и затова лично аз ще го гледам.

# 3
Здравейте и добре дошли!
Аз също смятам, че сериала ще е интересен. Ще го гледам онлайн. За сега рускините са обещали превод така че поне на руски език ще можем да го гледаме.
неЖност, на мен пък Нур ми е любимка. Гледала съм я в ЗП и във ВВ. Ще се запозная сега и с Ипек, но щом казаш, че е добра ще ти се доверя  Hug

# 4
Бамби благодаря за темата  Hug Hugи аз нещо се впечатлих поне от анонса ти за серияла,а Нур я харесвам като присъствие на екрана Hug Hug
неЖност Hug Hugизвини ме,че те поправям,но тази артистка Ипек Карапънар ,не е играла в "Момичето с червения шал"
ето и филмографията
http://tr.wikipedia.org/wiki/%C4%B0pek_Karap%C4%B1nar
 там наистина играе бившата приятелка на Енгин Алтан Дюзуатан-Йозге Озпиринч

а като сме на жълта вълна... Crazy Crazy Hug Hug
  Йозгето сега е с Бурак Ямантюрк-д-р Селим Саваш Grinning Grinning

ами пак има някаква връзка със серияла Hug Hug

Успех на темата

# 5
 ето тяхна снимка от промото на канал Д

и от сета им

# 6
  • ... да усещаш мириса на море ...

# 7
Снимки със сцени от първи епизод:

# 8
# 9
Бамби благодаря за темата  Hug Hugи аз нещо се впечатлих поне от анонса ти за серияла,а Нур я харесвам като присъствие на екрана Hug Hug
неЖност Hug Hugизвини ме,че те поправям,но тази артистка Ипек Карапънар ,не е играла в "Момичето с червения шал"
ето и филмографията
http://tr.wikipedia.org/wiki/%C4%B0pek_Karap%C4%B1nar
 там наистина играе бившата приятелка на Енгин Алтан Дюзуатан-Йозге Озпиринч

а като сме на жълта вълна... Crazy Crazy Hug Hug
  Йозгето сега е с Бурак Ямантюрк-д-р Селим Саваш Grinning Grinning

ами пак има някаква връзка със серияла Hug Hug

Успех на темата

mariola_sha
, няма проблем, че си ме поправила  Laughing Така става като пиша посред нощите  Laughing Всъщност се сетих от къде я знам Ипек - "Малки тайни"  Peace
Но наистина Ипек и Йозге си приличат  Mr. Green ( поне за мен по никое време ).

# 10
От това което видях до момента си правя изводите, че съпругът на Шафак има любовница, която май е колежка на жена му - Мелис. Поне аз на нея я оприличавам. Става катастрофа, след което Алп е приет в болницата на Шафак заедно с новата му любов. Героинята на Нур разбира за връзката им, но въпреки това, тя оперира изгората на съпруга си и я спасява. Поне това разбирам от фрагмана. Явно е добродушна и истински професионалист.

Прекрасни очи!

В интервюто си Енгин е споменал, че в миналото героят му - Джем (радвам се, че не е отново Селим  hahaha ) е имал връзка с Шафак. След раздялата и със съпруга и вероятно ще видим възкръсване на тази любов. Те не желаят да работят в екип, това се вижда от фрагмана. Явно раздялата им е била неприятна и за двете страни. Йозтюрк споменава още заснемането на сцени с мотор. Тези снимки вероятно са от въпросните сцени.

Дали историята ще е такава, само можем да гадаем.  newsm78 Очаквам с нетърпение старта на сериала.

# 11
неЖност Heart Eyes Hug Hugаз пък не можех да се сетя за заглавието на "Малки тайни" Sadта си премълчах...
 благодарности за фрагмана...ами то това да не е някаква смесица от америЧките докторски филми,но по босфорски модел  Wink Wink Wink Heart Eyes
  Нур е много хубава...и определено ще му дам шанс,а и мъжкия каст  Wink Wink Wink ми харесва...

# 12
  Бамби а доктор Селим май ще се заиграе с мед.сестрата  newsm78 newsm78 newsm78

# 13
# 14
неЖност Heart Eyes Hug Hugаз пък не можех да се сетя за заглавието на "Малки тайни" Sadта си премълчах...
 благодарности за фрагмана...ами то това да не е някаква смесица от америЧките докторски филми,но по босфорски модел  Wink Wink Wink Heart Eyes
  Нур е много хубава...и определено ще му дам шанс,а и мъжкия каст  Wink Wink Wink ми харесва...
Наистина Нур е много хубава. А за мъжкият състав - на мен лично ми харесва. Имам познати лица.

Общи условия

Активация на акаунт