Добре дошли в ЛЮЛИН! Тема 27

• 79 484
  • 739
  •   1
Отговори
# 555
И аз съм за  41 СДЯ Ябълкова градина, малкото ми дете сега е там, а преди него голямото. Много съм доволна Simple Smile

# 556
# 557
Много се радвам за хубавите отзиви за 41 СДЯ - девойката ни я приеха там, та на есен с песен ще тръгва, както се казва.  Grinning С баткото ми беше много притеснено, че не е готов, и му спестих яслата, направо тръгна на градина миналата есен (в Благоевград, за сега сме там, но юли се прибираме в София). Той е по-труден и още не е свикнал с градината съвсем, боледуваше много, сега не е приет никъде в люлинските градини и съм в чуденка какво ще правим...  Но тя е доста по-общителна и оправна, и се надявам, че бързо ще свикне.

# 558
Здравейте, момичета, преди доста време се коментираха детските градини в квартала, интересува ме имали сред вас такива с по-пресни впечатления от 47 ОДЗ Незабравка. И кое от двете е по-добрия избор според вас - 47ОДЗ или 57 ЦДГ Хосе Марти?

# 559
  • София
Моят син беше в 57 цдг и бях много доволна! За 47 одз съм чувала също много добри отзиви.

# 560
 "С баткото ми беше много притеснено, че не е готов, и му спестих яслата, направо тръгна на градина миналата есен (в Благоевград, за сега сме там, но юли се прибираме в София). Той е по-труден и още не е свикнал с градината съвсем, боледуваше много, сега не е приет никъде в люлинските градини и съм в чуденка какво ще правим.."

Вили Дим на колко години е баткото, ако е за предучилищна мисля, че ще ви приемат навсякъде.

# 561
Не, на 4 години е Simple Smile за градина си е още.

# 562
здравейте дами , син ми е ппиет на ясла в Люлин 3 Българче от септември ще е на 1,6г искам да попитам 1во за отзиви за яслата . и 2ро има ли как да си пази мястото до навършване на 2г без да ми спира майчинството тъй като съм фиктивно в фирмата на мъжа ми. Искренно благодаря !!!

# 563
  • София
bubka, в момента в който детето тръгне на ясла, трябва да подадеш заявление и започваш да получаваш само половината майчинство. Ако се договориш с учителките детето да тръгне вместо през септември през октомври или ноември можеш да си задържиш пълното майчинство още месец-два, но не рискувай повече, защото може да ви отнемат мястото в яслата

# 564
Бънни благодаря ти от сърце !!!! Тези дни ще попитам в яслата какво ще кажат по въпроса   bouquet  bouquet  bouquet

# 565
buni, не съм 100% сигурна, но май можеше детето 1 месец да отсъства по домашни причини, и 1 месец с бележка от педиатъра. За след това не знам.

А това заявление не се ли подава когато детето бъде записано на ясла, не когато тръгне?  newsm78

# 566
До предучилищна възраст няма ограничения за броя на отсъствията на детето, ако са извинени (с мед. бележка или по домашни причини). Знам го от първа ръка  - майка ми е директор на ОДЗ. Ако се надвиши над два месеца се правят нови изследвания. От време на време пускат проверки дали няма записани, а изобщо не посещавали и тогава учителките звънят да проверят какво става и каква е причината да не се идва на градина. По медицински причини никой няма право да ви държи сметка колко отсъства детето.

# 567
До предучилищна възраст няма ограничения за броя на отсъствията на детето, ако са извинени (с мед. бележка или по домашни причини). Знам го от първа ръка  - майка ми е директор на ОДЗ. Ако се надвиши над два месеца се правят нови изследвания. От време на време пускат проверки дали няма записани, а изобщо не посещавали и тогава учителките звънят да проверят какво става и каква е причината да не се идва на градина. По медицински причини никой няма право да ви държи сметка колко отсъства детето.

С мед. бележка няма ограничения за отсъствия, обаче по домашни причини може да отсъстваш до 30 дни в една учебна година. Поне това важи за нашата градина (Ябълкова градина)

# 568
Ni_kito точно така е, не съм се изразила правилно.

# 569
  • София
Майчинството се спира с почването на яслата. Есента. Говорете с директорката за новото правило с 90-те дни отлагане (след което губите мястото).

Общи условия

Активация на акаунт