Юнак или мадама шава във коремчето на МАРТЕНСКАТА мама?! - тема 3

• 37 566
  • 736
  •   1
Отговори
# 120
denisimo и аз съм в сряда от 18:15 ч. ,може и да се засечем ,аз реших по рано защото бебето върви с 1 седмица и половина напред ,надявам се да не съм сбъркала.
За мамите който се притесняват  БХС ,да мислят положително и нещата  ще се наредят знам колко ви е трудно момичета , знам че ви се плаче ,аз също съм минала през това с предната бременност само че моя БХС беше завишен заради НТ ,която беше 3,2 доста над нормата ,родих жива и здрава дъщеричка ,която днеска е много непослушна и палава Laughing.Пожелавам на вас всичките един хубав и здрав пухкав финал накрая newsm30

# 121
Здравейте отново,

как ми се иска да минава по-бързо времето... благодаря ви за споделените мнения и съвети. Сега съм на лека диета (картофи, ориз, ябълки) след ядене на какво ли не преди няколко дни. Не съм мислела, че ще се лишавам от разни неща по време на бременност, имам апетит за всичко, но после червата...гррр... #Crazy

Знаете ли защо някои препоръчват ФМ в 16-17г.с и после в 20-22? След като минах първата в 12г.с. на фиша, който ми дадоха пишеше, че препоръчват в 16-17г.с. също. Като чета май никой друг не прави тогава?  Thinking

# 122
Това, което ти си минала в 12г.с. е БХС и сега предполагам препоръчват втория, който се прави в 16-17седмица. Той принципно се прави рядко, защото дава повече фалшиви резултати и лекарите го препоръчват ако при първия е имало някакви съмнения. 

# 123
Sweety, мерси за информацията. При първия БХС нещата бяха нормални. Сега ако отида в 16г.с. ще ме гледат ли на ултразвук? За мен това е важното... или да пропусна ходенето на 4Д и да си отида при лекаря от ЖК?
Вие правихте ли втория БХС?

# 124
Zoline, аз правих в началото на 13-та седмица БХС - кръвен тест и ранна ФМ - ехографски замервания на назална кост, нухална транслуденция и т.н.
Нямаше нищо притеснително, но ми препоръчаха в 17-18 седмица да направя още една ФМ, за да се огледат пак маркерите за тризомии (синдром на Дау, Патау и т.н.)

Не мисля, че пускат 2-ри път кръвен тест за БХС.

# 125
Zoline да и преди 2-рия се прави ехографски преглед и втрия скрининг дава до 65% достоверност  за синдрома на Даун и  Едуард ,но при него се включва дефект на невралната тръба и коремната стена ,което не се прави през първият БХС ,освен това накрая дава интегриран риск от двата БХС.Аз този път съм правила само първият (11г.с-13+6 г.с) вторият (16г.с -18г.с) не съм ,но предният път го правих.Просто докторката този път реши ,че няма смисъл,на база на прегледа който направи преди това.

# 126
Zoline, аз правих в началото на 13-та седмица БХС - кръвен тест и ранна ФМ - ехографски замервания на назална кост, нухална транслуденция и т.н.
Нямаше нищо притеснително, но ми препоръчаха в 17-18 седмица да направя още една ФМ, за да се огледат пак маркерите за тризомии (синдром на Дау, Патау и т.н.)

Не мисля, че пускат 2-ри път кръвен тест за БХС.
За втори БХС, пускат задължително втори кръвен тест! Виж по долу на линка!
http://genetika.maichindom.com/за-пациенти/биохимичен-скрининг/

# 127
Благодаря ви за пълната информация. Стана ми ясно Simple Smile
Ще си запазя часа все пак за втория БХС; мисля, че ще съм по-спокойна.

# 128
Здравейте мамчета, да се разпиша в новата тема и аз!
На болните мамчета бързо оздравяване, хубави резултати желая на всички.За втора фм съм се записала за 20 седмица, но преди това съм на преглед и се надявам да разберем пол
Иии нещо полезно надявам се, между 21-23 ноември в интер експо център ще се проведе бебемания, която смятам да посетя и дапооплакна очи, да понабавя адреси на големи магазипи, че ни чака голям пазар  Joy
Хубав ден

# 129
И аз сега прочетох за Бебемания 2014. Вие преди ходили ли сте?  Интересно ли е?

# 130
здравейте, момичета, страхотно време и обещават още да е така  Heart Eyes
Кои марки представят, българиски ли са, дрехи ли е или всичко за бебето на тази Бебемания  newsm78

# 131
http://iec.bg/bg/event/126/bebemaniya-2014
Simi, на линка може да откриеш повече информация, има снимки от миналата година. Не представят само български марки.
Ако някой е ходил предишни години, моля да сподели мнение. Аз мисля да отидем, но има още много време да си правя планове. Но се чудех струва ли, защото не сме от София. Но мисля, че след като има представители на различни фирми би било по-полезно от посещаването на обикновен бебешки хипермаркет или не?

# 132
Благодаря, Sweetɣ   bouquet

# 133
Здравейте мами ☺
Днес бяхме на преглед и ни казаха пол, с розови гащи ще сме  Hug
 Бебка е добре, но на мен ми изписаха Магне Б6 с контракции съм Sad

# 134
Здравейте мами ☺
Днес бяхме на преглед и ни казаха пол, с розови гащи ще сме  Hug
 Бебка е добре, но на мен ми изписаха Магне Б6 с контракции съм Sad
Мила не се притеснявай, аз пия магнезий от 12 г.с, заради болезнени контракции, но след много но шпа и магнезий (Нутри маг)  сега съм ОК, само от време на време ме боли!

Общи условия

Активация на акаунт