Юнак или мадама шава във коремчето на МАРТЕНСКАТА мама?! - тема 3

• 37 577
  • 736
  •   1
Отговори
# 540
Здравейте
Дидка, добре дошла   bouquet

Момичета, имам един въпрос, трябва ли предварително да започна да мажа и зърната или след раждането се мажат?

Аз си ги мажа,тъй като кожата на зърната ми е суха явно и леко се бели.На лекциите в Бургас ми казаха,че не е проблем Simple Smile
Аз за сега мажа гърдите от крема за стрийте, и то рядко, самите зърна не.
Моите не се белят, не е суха кожата,  но мислех, че има предварителна подготовка Simple Smile
Благодаря за отговора  bouquet

# 541
Аз пък нещо друго да питам - правили ли сте изследване за листерия? Лекарите ви на какво мнение са, ако някой го е коментирал - прави ли се профилактично или само ако има някакви предпоставки (симптоми).

Признавам си веднага как се вкарах в този филм - от самото начало на Б страшно ми се ядат салати, съответно съм изяла килограми зеле, зелена салата, домати, всичко...Разбира се като си ги правя вкъщи ги мия старателно (макар че зелето ми е трудно, като са набръчкани листата  newsm78), но все пак се е случвало да си поръчвам и в заведения. И ме е обзела параноя..., като за капак чета, че можела да си протича безсимптомно болестта. Ще питам АГ в понеделник, но се чудех каква е практиката на повечето лекари.

Ще ме прощавате за ведртата тема, ама наистина много съм се шашнала днес  Tired

# 542
Ice cream ако са раздразнени, изсъхнали, зачервени, няма причина да не ги мажеш и омазняваш. Ако питаш за мазане с цел  "загрубяване"  и по-лесно кърмене, това си е  някаква градска легенда.  Не е нужна никаква предварителна грижа за успешно кърмене , по-скоро би навредило.  Peace

# 543
Аз мисля, че зърната не трябва да се мажат. Знам, че и за кремовете против стрии препоръчват да се мажат само гърдите без зърната, за да не се изнежва кожата, а и за вероятността от контракции също.
Някои дори ги търкат с хавлиени кърпи, за да загрубяват, но на мен ми се струва прекалено. А вече след раждането мажат ли се превантивно или само ако се разранят ? Тук иначе четох добри отзиви за крема Лансинох  Peace
А ползвали ли сте силиконови протектори за зърна ?     

# 544
JT, аз не съм пускала това изследване, лекаря не е коментирал за него, само токсикоплазма, рубеола и цитомегаловирус са ми пускали, това влиза в пакета ми за ЖК.
Можеш да си го пуснеш за твое спокойствие, аз също много салати хапвам, най вече зеле и зелена салата, но не се бях сещала за листерия.
Сещах се само за салмонела и за нея внимавам много (не съм пускала и нея).

ShySun, точно за това "загрубяване" имах предвид, но не се сетих как точно се казваше  Simple Smile
Sweet, аз с крема за стрий мажа само гърдите, без зърната  Peace
Не правя нещо преди да питам и разбера, сега вече съм на ясно и ще знам благодарение на вас   bouquet

# 545
Sweetɣ след раждането, първите 2 седмици мажех превантивно по 2-3 пъти на ден точно от този крем.  http://befit.bg/eshop/%D0%9B%D0%90%D0%9D%D0%A1%D0%98%D0%9D%D0%9E … -10-%D0%93.430000   
   Останах мноого доволна, негов плюс е , че е абсолютно безобиден за бебето, не е нужно да се измива преди кърмене , освен това е много икономичен. Супер гъст е и се слага количество колкото зърно леща.  Peace  Благодарение на него съм имала наченки на рагади само 1-2 пъти. Препоръчвам го с две ръце!

# 546
JT, за листерията според мен е най-добре да си говориш с АГ. Преди янкокло месеца се бях вкарала в подобен филм заради 2 парченца не добре изпечена луканка в сандвич, но докато направя изследването, четох много и се отказах. Бях попаднала на мнение във форум на лаборант, който обясняваше, че съвсем не е толкова често заразяването, колкото се пише и т.н. Разбира се, за успокоение е най-добре да се направи, около 25 лв, струва.

# 547
JT, за листерията според мен е най-добре да си говориш с АГ. Преди янкокло месеца се бях вкарала в подобен филм заради 2 парченца не добре изпечена луканка в сандвич, но докато направя изследването, четох много и се отказах. Бях попаднала на мнение във форум на лаборант, който обясняваше, че съвсем не е толкова често заразяването, колкото се пише и т.н. Разбира се, за успокоение е най-добре да се направи, около 25 лв, струва.

Благодаря за мнението! А знаеш ли къде се прави? Аз търсих в Цибалаб, но не намерих...

# 548
И аз се бях питала същото, някой ми беше дал този линк към Националния център по заразни и паразитни болести:
http://www.ncipd.org/UserFiles/File/documenti/ZAPOVED_PLATENI_US … 0.2012%281%29.pdf

# 549
Здравейте момичета!  Hug Hug Hug

Доста късно се включвам, ама все не ми остава време за писане! Иначе чета редовно Simple Smile

Добре дошли на новите мамета и лека бременност им желая   bouquet  bouquet  bouquet

Всички, който изявиха желание да ги впиша и да добавя инфо за пола на първа страничка да знаете че не съм ви забравила, просто време не ми стига да седна пред компа. Обещавам тея дни да се коригирам, а междувременно, ако има и други желаещи - да заявят и ги лепвам и тях на стената  Party Party Party

Гледам, че подготовката на зърната обсъждате, та ще се включа с това, което съм чула от лекциите. Принципно може да се мажат и по отрано, но само в случаите когато нямате контракции и подобни проблеми. Най-често обаче препоръчват две седмици преди термина да започне мазането с подходящи кремове и съответно масажи на гърдите и зърната.

Колкото до изследванията за листерия, и през ум не ми беше минавало. А никак не е лошо да се пусне за всеки случай едно. То ако се замислим обаче колко още изследвания бихме могли да пуснем.....  Shocked

За изписването и гостито след това не съм мислила още, но честно да си призная едва ли ще ми е до партита  ден - два след раждането. Първо мисля да се адаптираме няколко дни и тогава да поканим близките. (естествено бабите са изключение в случая, просто защото няма земна сила, която да ги спре да дойдат още първия ден)  Crazy

Sweetɣ, това предложение за анкетата звучи страхотно! Сега няма за кога май да пускам такава, но с новата тема директно ще задам въпроса за пола - кой какво бебче чака Simple Smile

Иначе да се отчета и аз. Назначиха ми утрогестан и магнезии заради скъсяване на шииката и понеделник ще ходя на контролен да видим какво е положението. Отделно ми боцкат д-то с витамин Б12 Sad Ама какво да се прави - за бебо съм готова на всичко Simple Smile
Иначе мъника е страшно активен по цял ден, вече ми деформира и корема когато се завърта Simple Smile А татко му се радва като малко дете когато го види и усети Simple Smile Толкова мило ми ставаааа  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
Напоследък обаче вечерните (обичайни) киселини, взеха много да се засилват  и на всичкото отгоре се появяват още в ранен следобяд Sad
Вие как се справяте с киселините?

Хайде лека вечер от мен и сладки сънища  newsm46

# 550
Здравейте, да се отчета и аз - този път чакаме момченце:) Вдругиден съм на втората фетална морфология и много се вълнувам - ще искам да ми запишат и диск с прегледа:)

Що се отнася до темата за зърната на гърдите - на мен също ми обясняваха първия път, че трябвало да ги загрубявам с влажна хавлиена кърпа, за да не ми се разраняват после при кърмене. Нищо не съм правила преди раждането - не съм мазала с нищо, а също така и аз разбрах, че стимулирането на зърната по някакъв начин по време на бременността може да доведе до контракции. След като започнах да кърмя, мажех с един течен ланолин на Nuby, от който останах супер доволна и този път мисля пак да ползвам него:)

# 551
Здравейте момичета!  Hug Hug Hug

Доста късно се включвам, ама все не ми остава време за писане! Иначе чета редовно Simple Smile

Добре дошли на новите мамета и лека бременност им желая   bouquet  bouquet  bouquet

Всички, който изявиха желание да ги впиша и да добавя инфо за пола на първа страничка да знаете че не съм ви забравила, просто време не ми стига да седна пред компа. Обещавам тея дни да се коригирам, а междувременно, ако има и други желаещи - да заявят и ги лепвам и тях на стената  Party Party Party

Гледам, че подготовката на зърната обсъждате, та ще се включа с това, което съм чула от лекциите. Принципно може да се мажат и по отрано, но само в случаите когато нямате контракции и подобни проблеми. Най-често обаче препоръчват две седмици преди термина да започне мазането с подходящи кремове и съответно масажи на гърдите и зърната.

Колкото до изследванията за листерия, и през ум не ми беше минавало. А никак не е лошо да се пусне за всеки случай едно. То ако се замислим обаче колко още изследвания бихме могли да пуснем.....  Shocked

За изписването и гостито след това не съм мислила още, но честно да си призная едва ли ще ми е до партита  ден - два след раждането. Първо мисля да се адаптираме няколко дни и тогава да поканим близките. (естествено бабите са изключение в случая, просто защото няма земна сила, която да ги спре да дойдат още първия ден)  Crazy

Sweetɣ, това предложение за анкетата звучи страхотно! Сега няма за кога май да пускам такава, но с новата тема директно ще задам въпроса за пола - кой какво бебче чака Simple Smile

Иначе да се отчета и аз. Назначиха ми утрогестан и магнезии заради скъсяване на шииката и понеделник ще ходя на контролен да видим какво е положението. Отделно ми боцкат д-то с витамин Б12 Sad Ама какво да се прави - за бебо съм готова на всичко Simple Smile
Иначе мъника е страшно активен по цял ден, вече ми деформира и корема когато се завърта Simple Smile А татко му се радва като малко дете когато го види и усети Simple Smile Толкова мило ми ставаааа  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
Напоследък обаче вечерните (обичайни) киселини, взеха много да се засилват  и на всичкото отгоре се появяват още в ранен следобяд Sad
Вие как се справяте с киселините?

Хайде лека вечер от мен и сладки сънища  newsm46

За киселините-една чаша топло прясно мляко,при мен действа безотказно Simple Smile

# 552
   Потушавам киселини със сурови бадеми, в повечето случаи действат. Закъсвала съм го понякога и съм  прибягвала до добрата стара сода или пък Талцид.  Peace
  Ако са постоянни киселини , препоръчват по-чести хранения в по-малки количества, спане на по-висока възглавница.
  Ама да ви кажа, тези бременни киселини не се лекуват, потушаваш на момента, пък те си спират когато си искат или просто не спират...  е.. след има няма 3-4 месеца ще спрат!

Последна редакция: пт, 07 ное 2014, 08:43 от ShySun

# 553
JT, и аз се бях стресирала на тема листерия преди няколко седмици. Споменах на АГ и той се облещи и каза "ама ти да не живееш в блата"; после каза, ако искаш пускай каквито и да е изследвания. Стори му се абсурдно това мое притеснение.
Питах в една лаборатория, правят изследването, обаче не се дава кръв, а друго, сещате се... и стори ми се дълга и широка; ама пак от време на време се сещам. Четох че в София в центъра по паразитология изследването е кръвно.
Иначе като сме подхванали темата, мисля да пусна пак за токсопласмоза, във Франция, Белгия на бременни правят това изследване всеки месец; според мен причината е в това че там ядат много продукти със сурово прясно мляко, сирената са им почи само със сурово мляко. Мисля, че при нас има по-малко опасности, особено ако внимаваме.

Smehuranka За какво се слага вит. Б12 ? Май един лекар ми беше споменал, че го изписва на бременни по една инжекция Б12 всеки месец, но не разбрах за какво; аз не съм слагала.

# 554
за Желязо Simple Smile)
аз имам котка, правихме й изследвания август за токсоплазмоза, на себе си не- при нея бяха ок нещата
тази бременност толккова изследвания ми се наложи да правя, че още едно просто не ми се мисли да правя

ние най-накрая след 3 месеца финализирахме сделката по покупка на ново жилище- двойно по-голямо от сегашното ни, че вече 5 човека ... сега обаче почвам да се пека на бавен огън- мастори, поръчки, мебели ...

Общи условия

Активация на акаунт