Юнак или мадама шава във коремчето на МАРТЕНСКАТА мама?! - тема 3

• 37 540
  • 736
  •   1
Отговори
# 615
Здравейте момичета! При мен нищо ново, затова и не се отчитам Simple Smile Коремът ми расте с дни, лесно се задъхвам и имам болки в кръста - нищо ново под слънцето Simple Smile
Последните седмици изпадам в едни дълбоки размисли къде ще раждам, при кой и дали изобщо да си избирам екип. Спряла съм се на Окръжна болница във Варна и, доколкото чувам, там всички лекари са добри, та и затова се чудя дали да избирам екип от лекари, които така или иначе не познавам, или да разчитам на случайността...
Вчера си правих аматьорска фотосесия - да имам спомен с корем. Много исках да си кача снимки във фейсбук, но от суеверие не го направих - достраша ме. Все още се чудя дали има причина да се страхувам, по принцип не съм суеверна...
Утре ще посещавам лекция за бременни в Гранд мол, организирана от магазини "И за мама". Миналата седмица също посетих една, която се проведе в Мол Варна и беше организирана от списание "9 месеца". Едната лекторка така прехвали Майчин дом, че останах в впечатление, че там родилките не чувстват никаква болка, а бебетата се раждат усмихнати...
Така, приключвам с романа! Пазете се, че пак върлуват вируси! Хубава седмица на всички! Simple Smile

# 616
  • Варна
Здравейте !
Днес бях на ФМ и видимо доволна останах.  Mr. Green Всичко с бебо е като по учебник, отговаря си  на седмиците и се развива се правилно. 22 сед. и 3 дни- 480 гр. Юнакът беше доста активен, отдавам го на това, че си пропусна днес закуската, нали трябваше да давам отново кръв и урина. Flutter
Смехуранка, когато има време може да ми добави  едно stork-boy.
Относно килограмите съм с 6 отгоре, а корема ми в зависимост от дрехите прави впечатление. По принцип нямам никакво време за разходки и е чудо, че не съм качила повече. #Crazy
На лекции все още не съм ходила, но другия месец се надявам да се поосвободя и да имам такава възможност. Simple Smile
Аз мисля да раждам в МД-Варна, там ходя на консултации при една съседка и ако всичко е наред се надявам  тя да ми води раждането. Все още не сме обсъждали раждането, но мисля, че за мен ще бъде препоръчително секцио, т.к. имам 2 коремни операции и мисля, че няма да ми позволят нормално.
Сори за фермана, чао  и хубав ден от мен !

# 617
 Djumi88 ще кажеш ли от колко часът ще се проведе срещата в Гранд Мол ,аз ходя на тези от списание 9 месеца.
Относно бебето моето в 21 седмица беше 510гр.
За раждането аз съм си избрала АГ Варна и предния път раждах там и съм много доволна,само има един проблем че докторката която ми води предното раждане вече не изражда и трябва да мисля сега дали да си избирам екип и кой да е доктора.
Аз не веднъж съм писала ,че с предната бременност качих 30 кг и от тях ми останаха 10 кг  сега много ме е страх ,защото много трудно ги свалих после.
Мен последно време ме налягат някакви мисли дали ще се справя като родител да отглеждам 2 деца с малка разлика и как да реагирам в дадени ситуации.Замислям се да си купя книга на тема психологията на отглеждане на дете Някоя от вас ако е попадала на подходяща да сподели ако може.Усещам се как повишавам тон на малката и не се харесвам така ,не знам от хормони ли е от какво е .

# 618
Привет и от мен!  Hug

Аз не съм се мерила тези дни, но съм някъде +5кг.  Корема си ми личи, зависи и от дрехите де, но като закопчая якето го опъвам и корема изпъква  Mr. Green
Не стига, че целия корем ми е в стрии, а преди забелязах и линеа негра да се появява, още е бледа, но предполагам ще потъмнее  Confused

Във ФБ мисля, че някой четеше книгата Азбука на кърменето - да попитам интересна ли е ?

# 619
  • Бургас
Здравейте мамчета ,
и аз не съм се включвала отдавна. Днес бях на преглед, всичко ни е наред за сега. На последната фетална ми казаха , че бебчето е по-малко с една седмица. Днес АГ обаче обаче нищо не каза, дано всичко е нормално. Ще си имаме и ние  stork-girl  newsm53. Момичета, предстои ми да се местя в друг град, съответно трябва да сменям и АГ-то - ново направление от личния лекар ли трябва да си взема или АГ-то ще ми го издаде? И да попитам относно болничните, тъй като още ходя на работа - първия болничен от АГ-то за колко дни се издава, може ли да е за 30 дни? Ако някой е запознат да сподели. Хубава седмица на всички Hug

# 620
с килцата съм +6
на консултацията ми направиха  забележчица че са в повече
ама как да стане като хем трябва да лежа хем да не пълнея
като за  капак започна и прословутото втвърдяване на корема - ставам като барабанче

# 621
Тед, справи ли се с разстройството?  Hug

За кг - някъде плюс 7 съм вече, но с първата бременност по това време бях повече, така че засега не се притеснявам.

Чета, че има майчета, на които още не им личат коремчетата. Я да си признаят - момиченца ли чакат? Аз напълно и за втори път потвърждавам теорията, че на бременните с момчета коремите им растат отрано  Grinning

И да се оплача, че имам една гадна суха кашлица  Sad Ще си търся рецептата за един сироп от бира, лимон и небет шекер, ноооо ..... приемам и други предложения  Grinning

# 622
Хайде и аз да се отчета, че наистина май повечко чета отколкото пиша  Laughing
С килограмите незнам какво стана но както не бях качила много така за последния месец съм +4 и както беше писала една мама по-нагоре, сериозно се притеснявам да не е всеки месец така,, че незнам докъде ще му излезе края.Общо от началото съм +6.Коремчето е мнооого видимо, даже мислех да питам с каква обиколката сте, но то е безмислено, тъй като всеки стартира с различни размери, но да отбележа , че от последната жк съм + 5см.
Замислям се за колан за бременни, но ще се консултирам първо с лекаря.
Хубав следобяд момичета

# 623
Буболина, от личния лекар трябва да си вземеш направление за смяна на АГ - имаме право на една смяна до 33г.с.
Първия болничен е 14дни, а следващите вече са по 30, като се издават от комисия, а не само от един лекар  Peace

# 624
Тед, справи ли се с разстройството?  Hug

За кг - някъде плюс 7 съм вече, но с първата бременност по това време бях повече, така че засега не се притеснявам.

Чета, че има майчета, на които още не им личат коремчетата. Я да си признаят - момиченца ли чакат? Аз напълно и за втори път потвърждавам теорията, че на бременните с момчета коремите им растат отрано  Grinning

И да се оплача, че имам една гадна суха кашлица  Sad Ще си търся рецептата за един сироп от бира, лимон и небет шекер, ноооо ..... приемам и други предложения  Grinning

оказа се че върлува вирусче
една нощ ме държа - изтощи ме
на следващия ден само вода и бейкролс
в момента и  детето  ми се тръшна

а за кашлицата - от миналата година  правя страхотен лек  по рецепта на Ванга
издълбавам черна ряпа и правя съвсем малка дупчица най отдолу
пълня я с мед и след часове   започва да се отделя сок в минимални количества
ряпата е в   подходяща чашка да се оттича сока
три репи три трябват за три поредни дни

# 625
Здравейте момичета,
Аз с кг съм + 7. С първата бременност в 7-ми месец още не ми личеше, беше зимно бебе и си ходех с едно спортно яке докрая, сега обаче е друго. Вчера си гледах снимки от сватбата ( бях в средата на 8 м.) ами корема още от сега ми е такъв, започвам да се плаша как ще изкарам още 3-4 месеца #Crazy.
Мен също ме мъчи една кашлица предимно вечер и през нощта, но засега съм на чайчета с много лимони и мед.
Този месец доки която ми следи ЖК малко ме попретупа  Thinking, та се замислям за едно 4Д.
Моя младеж е доста активен и бих казала е доста якичък. С бъдещия батко такива ритници усещах в по-късните месеци, а той се роди 4.050 кг не беше никак малък.
 Hug  Hug  Hug
Хубава вечер и успешна седмица изпълнена само с хубави новини

# 626
Аз вече съм +10, с първата си бременност до тук бях 14 /качих 20/, а с втората до 7мия бях качила 4 Simple Smile
сега се движа нещо средно, здраве да е, ще ги свалим
корема ми е колкото 9тия месец с малката, почти толкова съм и на кг Simple Smile)))

# 627
krisi_1315 и аз съм като теб, корема ми е същия като в 8-ми месец предишната бременност. Този път предчувствам , че няма да се размина с 3 стрии с такъв размер корем.

Бяхме за уикенда извън града и успях да разпусна и да сменя малко настроението. Мога да се похваля и с нова придобивка - нова количка.  Laughing   Хванаха ме лудите и реших, че ще сменям моите , та..  сега съм с  TFK Buggster S.

Моята кашлица навърши вече месец и половина, изпих един антибиотик за нея и все още кашлям. Ще приема, че е  алергична и спирам да правя каквото и да било за нея, писна ми. Че и от този антибиотик си докарах един бонус  Embarassed и сега използвам друг антибиотик за него. Сряда съм на консултация и ще мога да се отчета с растеж.  Peace

# 628
Бях на преглед и аз сега - отидох за болничен,то пък беше моя доктор,та ме и прегледа
Качи ме и на кантара , аз бързо свалих ботушите ,макар че той ми каза,че няма нужда,а аз се смея и му казвам - Както съм си и хапнала ,а сега и с ботуши,страшно ще стане.  Mr. Green

Момиченце си е още  Grinning , 530 гр в 23г.с.  Heart Eyes

# 629
Буболина днес си взех първия болничен и е за 30 дни за 14 не съм взимала

Общи условия

Активация на акаунт