За спонтанните и мисед аборти- моята история и съвет към вас

• 324 134
  • 2 098
  •   1
Отговори
# 2 085
14 календарни точно. И аз се разправях с тях за това че пише едно, а казват друго, ама явно са си 10 работни/14 календарни. Излезнаха ли вчера?

# 2 086
Благодаря за отговорите. Не са излезли, но имаше и 2 бонус неработни дни (01.05 и 06.05) надявам се това да е причината. Според това, което казаха трябва да ги очаквам утре.

# 2 087
Излязоха най-накрая. Явно наистина си се чака 10 работни дни. Няма данни за отклонения.

# 2 088
Здравейте момичета и бъдещи мами, надявам се това което ще напиша да е точно за тук, пише Ви един мъж на едно много разстроена жена която щеше да става мама точно в края на месец октовмри. Ще бъда възможно най-кратък за да опиша това през което преминахме с нея. Бяхме одобрени със заповед от ЦАР миналата година март 2024 за ин витро процедура като избрахме тя бъде в гр. Тутракан поради добрите отзиви а и факта, че ни е близко от града в които живеем. Проблемите които налагах нещата да бъдат чрез ин витро са от моя страна, демек мъжки фактор със влошена спермограма и диагноза астенотератозооспермия. Изписаха ми Профертил таблетки, пих ги може би една година. Като имаше леко подобрение в броя, подвижността и морфологията. В последствие след одобрението ни от ЦАР и извършването на прегледа на жена ми, АГ-то установи, наличието на полип, наложи се медицинска интервенция по премахването му, и съответно болнични, почивки, възстановяване  и т.н, стана месец август 2024. След това през месец септември се разболях от пневмония и ковид, пак болници, респективно разболях и жена ми и се стигна до месец Декември 2024 когато вече уж излекувани, преболедували посетихме АГ-то за преглед на жена ми. Всичко беше наред за щастие и ни увериха, че ще стартираме ин-витрото през месец яуари 2025. Няма да навлизам в детайло защото процедурата беше успешна, само ще кажа, че оплодиха 10 яйцеклетки, едната я върнаха със свеж трансфер, а 9 замразихме за период от една година. Минахме през кръвен тест, нарастване на ЧХГ, шуре чек, и дойде момента за първия преглед след като разбрахме, че жена ми е бременна. След прегледа жена ми беше доста дръпната, АГ-то беше установил плоден сак, жълтучно мехурче, но пулса беше твърде нисък 98 за седмицата в която беше жена ми 6+3 г.с. Записахме час за следващ преглед след три седмици, като пропуснах да допълня, че от началото тя приемаше Утрогестан, Естрофем, Но Шпа, Прегнакер макс и Фраксипарин инжекции. Всеки ден сутрин пие Еутирокс заради ТСХ-то (следи си го всеки месец и при нужда ендокринолога намалява или увеличава дозата). След втория преглед нещата от към пулс и развитие на бебока вече бяха доста по ясни, пулса беше 120 удара, но откриха леко отлепване на плацентата и наличието на някакъв хематом. Към него момент АГ-то сподели, че няма мяста за притеснение. Точно тогава някъде жена ми започна всяка сутрин да повръща по два-три пъти?. Между 10-та и 11-та г.с. направихме пренатест които не показа наличие на мутации, синдроми, и ни казаха, че проблеми с бебока няма. Малко преди велик ден, в 12+3 направихме Б.Х.С. пак в Тутракан, този пътя влязох с жена ми по врема на извършване на прегледа. Чувах и виждах АГ-то как установява, двете камери на сърцето и всички важни органи, сърчицето биеше много лудо. До този момент не бяхме казвали на никого, тоест криехме от всички близки за всичко това от предпазливост и страх да не се случи нещо лошо. След прегледа АГ-то каза, изписа в допълнение на горните лекарства и Алеракт и каза, че може да се радваме тихо и да споделим само на най-близките си, както и направихме точно на великден. За съжаление тогава имахме гости и тъй като не бяхме казвали за това, че тя е бременна, племенника ни който ни дойде на гости беше със сополи и сътоветно ни зарази. Жена ми вдигна 38 температура, звъняхме и иписаха ЗИНАТ антибиотик и нещо за смучене на гърлото. След 5/6 дена мисля, че тя вече беше доста по добре. Поради тези много празници и почивни дни обаче следващия ни час за преглед беше записан за 28.05. което е точно 6 седмици след последния преглед, а това ни се стори доста като период. И с жена ми решихме да посетим АГ в нашия град за ехографски прегледа да видим само дали всичко е наред. Така на 6 май точно три седмици след Б.Х.С., михаме преглед в нашия град и всичко беше перфектно, потвърдиха ни пола, щяхме да си имаме момченце:)) Забравих да споделя, че от средата на Януари когато започнаха стимулациите до сега жена ми беше в болнични, не ходи на работа, главно лежеше на леглото, следеше какво консумира, избягваше физически труд, абе всичко каквото доктора ни каза, го правихме. И така до нощта между 21-ви и 22-ри май когато след лягане за сън, жена ми се оплака от две много отстри болки ниско долу за период от по няколко секунди, стана изпи хапче Но Шпа и заспа, събуди ме в 4 часа сутринта, като цялата и пижама беше мокра, за съжаление установихме, че това не е урина, а водите и бяха изтекли, веднага отидохме до Спешното в нашия град, приеха я в АГ отделение където и направиха преглед и тест с няква течност която веднага се боядиса и реагира и потвърдиха лошите новини а именно за спукването и изтичането на водите и. Заминахме след това веднага за Тутракан, приеха я в болницата и по информация на АГ-то след прегледа тя е навлязла в 18.г.с (пети месец)и не може да каже на какво се дължи спукването, като всичко изглеждало перфеткно и с жена ми и с бебето. Сътветно дали са и хапчета за да предизвикат раждане и на следващия ден същото е минало, изчистистили са я и вчера я изписаха,. До колкото видях изследванията на жена ми, имаше завишени левкоцити което веднага ни навежда на мисълта за наличие на инфекция. Сега ще чакаме епикриза от аборта и хистология на бебето, да видим къде е причината за случило се, за да не се повтарят или по точно да се избегнат всякакви рискове за в бъдеще. Та това е моя "кратък" разказ за това коеото ни се случи, ако Вие мили мами сте минали през подобно нещо или имате близки, познати, моля дайте съвет от какво може да се е получил този нелеп инцидент в 18 г.с.? Sad

# 2 089
  • София
JustPPL първо ужасно съжалявам за всичко през което сте минали с жена ви, сви ми се сърцето от мъка като прочетох историята ви, много съжалявам.
Аз съм преживяла спонтанен аборт на в ранна седмица 8,9г.с. и знам, че е ужасно.
Следя се в София тогава , в Токуда, но след случая се насочих към д-р Бодурска в Плевен, която пусна всички изследвания, изчистихме някои дребни проблеми и след 3 месеца забраменях, има дъщеря. Вярвам, че и на вас ще ви се случи чудото, не се отчайвайте.

# 2 090
Много съжалявам, JustPPL. Надявам се епикризата да даде яснота за случилото се. На първо място не се обвинявайте, звучи ми сякаш сте много осъзнати и сте направили всичко необходимо.
Имах 5 загуби преди да се роди моето детенце. Едва не загубих и нея в 16та седмица заради хематом и обилно кървене. Имаха съмнение за изтичане на околоплодни води и теста с лакмус също светна но се оказа фалшиво положително това. Водите си бяха добре за щастие и закрепихме нещата.
Мога да ви насоча към тази група за обмяна на опит, която помогна на мен и много от другите тук.
https://m.bg-mamma.com/?topic=1701239
Имате още снежинки и вярвам че следващия ви опит ще е успешен до финал!

# 2 091
Здравейте, момичета. От доста време следя и чета и най-накрая се престраших да пиша и за моята история. Накратко - в края на 2024г първа бременност, която се оказа кухо яйце и направих спонтанен аборт. Последваха множество прегледи при различни акушер-гинеколози, имунолози, генетици, ендокринолози. Откриха се някои проблеми, които уж излекувахме. М.03.25г. втора бременност завършила днес с думите “Съжалявам, не се чува пулс”… предстои абразио. Моля, насочете ме към добър акушер-гинеколог, който би се задълбочил и би намерил причината, защото вече съм правила доста изследвания и не знам към кого да се обърна. Може би е време да запиша час за репродуктивен специалист Sad Благодаря

# 2 092
Здравейте имам нужда от съвет откриха ми бременност на 21 юли и ми каза Д-р Гьокова в гр Плевен че съм в 5 г.с но на следващият преглед, каза че може да чуем пулс на бебчето ,но така и не чух ме и тя обясни че е възможно да е задържан аборт и тази сряда отидох и нямаше растеж и пулс, попринцип имам проблеми с цикълът отдавна предизвиквах го с дуфастон, за да не ме прескача и в срядата гинеколог, Гьокова му даде последен шанс,но нито съм прокървяла нито нищо. Дайте ми съвет, момичета, защото от мисли и неразгадани въпроси незнам какво да мисля зарадвах се мн че ще имам така чаканата рожбичка!Аз съм на 19 години. Показвам ви последния ехограф на бебчето чрез вагинален ехограф

# 2 093
  • Ст Загора
Здравко Памела , ще имаш млада си .
Аз също го изживях . В 6та имах час при аг и беше наред . Бях прокървила но беше наред уж. И час след 20 дни...
Трябваше да съм в 8+6 но беше без пулс и отговаряше на 6+1 . Дадохме шанс 4 дни нямаше развитие . И аз минизпуса лекарство за медикаментозен аборт.

# 2 094
Мили мами.. моля ако някоя от вас се е сблъсквала с нещо подобно да сподели.. Установена бременност в 5 седмица всичко беше наред имаше желтъчно мегурче и сак.. В 6+4 се видя ембиронче без отлепване и без проблеми, но нямаше пулс още в началото за всеки случай ми изписаха дуфастон и утрогестан. (Миналият понеделник беше този преглед) Съотвтно ми казаха да отида днес когсто вече ще бъда 7+4 за да чуем пулс, днес при прегледа се видя хематом и отлепване и плода отговаря на 6+4 тоест не се развива и ми казаха да изчакам до петък за да видим дали има промяна и ако няма да се предприеме съответно премахване оперативно . Отидох  на второ мнение там ми казаха същото, че и по зле (МИСЕД АБОРТ) и , че най вероятно ще прокървя ...Може ли някой от вас да сподели, ако е имала подобен случай и имала ли е щастлив край и може ли това всичко да е грешка..

# 2 095
  • Ст Загора
Щом си била и на 2ро мнение за жалост няма мн шанс .

# 2 096
Здравейте момичета. Днес е трети ден от кошмара, който преживях. 14+5 седмица бебето няма сърдечна дейност. Две седмици преди това фетална морфология всичко перфектно, органи, кръвоток, плацента, пъпна връв всичко перфектно. Пренатест отрицателн. На клексан бях за всеки случай и утургестан. Не мога да осъзная какво се случва. Никой не може да ми каже какво се е случило? Аз вече съм на години, които нямам време за повече опити. Беше трети опит с донорска яйцеклетка.

# 2 097
Здравейте момичета. Днес е трети ден от кошмара, който преживях. 14+5 седмица бебето няма сърдечна дейност. Две седмици преди това фетална морфология всичко перфектно, органи, кръвоток, плацента, пъпна връв всичко перфектно. Пренатест отрицателн. На клексан бях за всеки случай и утургестан. Не мога да осъзная какво се случва. Никой не може да ми каже какво се е случило? Аз вече съм на години, които нямам време за повече опити. Беше трети опит с донорска яйцеклетка.
Много тежък момент и наистина неочакван....седмицата си е напреднала. Много е трудно човек в такива моменти да вярва, че така е било писано. Няма ли да има шанс за повторен опит? В България ли е правена прпцедура? Наскоро срещанх една дама, която ми обясняваше за клкника за асистирана репродукция в Киев

# 2 098
  • Ст Загора
Стаси , много съжалявам!
Аз съм с няколко аборта спонтанни но в по -малка седмица. Но с мои яйцеклетки.
Иначе има различни книники има тема тук за,донирски яйцеклетки

Общи условия

Активация на акаунт