За спонтанните и мисед аборти- моята история и съвет към вас

• 332 286
  • 2 126
  •   1
Отговори
# 675
  • София
Здравейте момичета,два дена ме избиват горещи вълни -връщам се от бърза помощ нямам температура ,някой знае ли на какво може да се дължи ooooh!
Хормони,мен например ме втрисаше!

# 676
оооо Господи въобще не се сетих,помислих си все ужасни неща,но не се сетих за това.Имах чувството ,че  чак кожата ми гори и точната дума е ме тресе Shocked Но нямам температура и кръвно и пулс са нормални

# 677
Здравейте,
Надявам се, че си спомняте моятата история. С два мисед аборта съм в рамките на 1 година. След втория, който беше през октомври 2015 г. си пуснах всички необходими изследвания. Преди месец получих резултатите, всичко е наред. И така проф. Кременски каза, че изключваме най-честите причини за абортите и не ми беше назначено никакво лечение.
Преди две седмици научих, че отново съм бременна.
В първия миг много се зарадвах, до днес и сега умирам от страх да не ми се случи пак. Знам, че не трябва да го мисля, но страхът е огромен.
Не знам какво да правя и не знам как ще минат дните ми с този страх.
Не живея в България и тук дори на преглед не мога да отида когато си поискам и това допълнително ме подтиска.
А между вас има ли, такава която е износила успешно без лечение?  

Последна редакция: пт, 19 фев 2016, 20:26 от tommi

# 678
  • На остров
Томи радвам се за вас  Hug Честито и лека и безпроблемна !
Запиши си час за частна практика видеозон като стигнеш 8 или 9 седмица ще те вземат.
До тук износвам живот и здраве напълно нормална бременност без никакво лечение.  Бъди спокойна и всичко ще е наред  Simple Smile

# 679
Много ти благодаря за подкрепата "Две в едно".
Силно се надявам, този път бременността ми да стигне до финал и да си гушна бебчето Praynig

# 680
Здравейте мили момичета,

Реших да си изплача и моята болка, защото знам, че само тук ще намеря разбиране и подкрепа!

Накратко имам син на 7 и половина години и последвали три мисед-а и много болка и разочарование, знаете как е. След всеки положителен тест много радост и надежда и след това... сълзи и празнота!

Надълго през 2008г., след лека и безпроблемна бременност се роди моето момче. След около година и половина решихме, че е време да стане батко и започнахме да правим опити за второ детенце. След около половин година неуспех ми откриха раничка на шийката на матката и последва конизация, през 2010г. . След нея всички изследвания и прегледи бяха наред и подновихме бебеправенето. Ноември 2011 г. забременях, бях безкрайно щастлива, в 6 г.с. се видя плод даже и сърдечен ритъм. Но тогава започнаха болки ниско долу. Докторката каза контракции, даде ми лекарства и ми каза да лежа. Но развитието на бебчо спря в 8 г.с., нямаше вече пулс, изчакахме, но... последва аборт и така. Тогава докторката ми каза че са изследвали самия плод и нямало никакви аномалии, направих си изследване за цитомегаловирус и за инфекциозна мононуклеоза и двата отрицателни. Понеже имаме котки на двора аз си пуснах тестове за токсоплазмоза и те бяха отрицателни. И така две години по късно, ноември 2013 пак положителен тест. Вече не смеех да се зарадвам, имах си едно наум. Веднага си записах час, имах и болки ниско долу, пак видях трептящата точка, пак лекарства и лежане, но всичко пак приключи в 8 г.с.
Докторите казаха "Случва се!" До но аз не исках да седя така, исках да разбера защо се случва. Направихме генетични тестове в "Надежда" и от там НИЩО. "Всичко ви е наред!" Така казаха. Смених пак доктора. Направиха ми тест за тромбофилия и от там излезе че имам проблем. Започнах да пия аспирин. Ноември 2015г. пак положителен тест, веднага на преглед, след кръвен тест се ми назначиха Фраксипарин, продължих с аспирин-а и вече вярвах, че този път всичко ще е наред. Нямах никакви болки, биех си инжекциите пиех си хапчетата и направо вече почти можех да се зарадвам. На връх нова година обаче получих зацапване и болка в корема. На първия работен ден сутринта бях вече в кабинета на докторката ми и ... света отново се срути. Пак в 8 г.с. е приключило всичко.
 Не пиша за емоциите, те са неописуеми.

Не знам къде да отида. Трябва ми доктор, който да погледне цялостната картина, ако трябва всички изследвания отначало да се направят, но да открия проблема. Някак си не ми се иска да се отказвам. Може би да пробвам още веднъж, но не искам да изживявам този кошмар отново.

Препоръчайте ми доктор, моля! В София.

П.С. Също така и след двата предишни мисед съм си правила и изследвания на щитовидната жлеза. И те са ми в нормата.

# 681
И при мен е подобна историята, но аз нямам дете. С три аборта в ранните седмици съм. Бих ти препоръчала да пуснете спермограма, при нас там излезе проблем. И една имунология може да пуснеш. Аз съм в клиника Малинов. Може да опиташ там или в Надежда или Щерев..и трите имат специалисти.

# 682
При наличие на едно дете в семейството си правете крос мач тест с таткото . Когато не се открие друг проблем от генетичните и имунологичните не рядко се случва да се получи несъвместимост с бащата като резултат от първата бременност . При мен  се случи и след два спонтанни аборта ( след първото раждане )  ми откриха положителен крос мач ( имунолога в Надежда). Два пъти вливки  на Октагам в първите два месеца и си износих моето момченце без проблем до края .

# 683
Трябва консултация с репродуктивен имунолог, който да препоръча изследвания.

Един от специалистите, с когото се консултирах навремето, ми обясни нещата горе-долу така: бебето е чужд организъм (с чужди гени). За да попречи на майчиния организъм да го разпознае като такъв и атакува, природата е измислила редица защитни механизми, които да гарантират запазването и развитието на бременността. При някои жени обаче тези защитни механизми са компрометирани поради различни причини, поради което се налага да се "излъже" имунната система, за да не унищожи развиващия се ембрион. Тъй като възможните фактори (НК клетки, най-различни антитела и т.н.) и тяхното действие не са напълно проучени и изследванията биха били твърде скъпи и непълни, на мен профилактично ми изписаха ниски дози преднизолон, който да неутрализира евентуалното влияние на имунологични фактори, опитващи се да унищожат развиващия се ембрион. Отделно бях на инжекции за разреждане на кръвта (заради тромбофилията).   
За протокола, не страдам нито от автоимунни, нито от други заболявания, преднизолонът беше просто с профилактична цел и с оглед на предишните ми спонтанни аборти.
Това беше преди 6 г. Ако днес медицината може да предложи по-точни изследвания и по-добра терапия, редно е да се възползваш от тези достижения.
За съжаление, повтарящите се аборти слагат своя отпечатък върху имунната система на жената и това постепенно се прибавя към първоначалния проблем.

Добра идея е да се приема Омега 3 преди започването на инжекциите фраксипарин/клексан. Рибеното масло леко разрежда кръвта, има противовъзпалително действие и успокоява имунната система.

# 684
Моят репродуктивен специалист ми казва да ги пия дори и по време на трансфер.

# 685
Благодаря на всички за отговорите!  bouquet  Hug

Имам час при имунолог и се надявам, че нещата ще тръгнат в правилната посока!

Правили сме си и крос-мач, и там всичко е наред.

# 686
За колко време става този крос-мач, какво пише в резултата?

# 687
  • Варна
zaichenceto_bialo,
просто като идея, пусни си изследване за листериоза. Имам две познати с поредица ранни аборти, все в едни и същи седмици, правени сума ти изследвания без да се открие причина, накрая и при двете се оказа, че са се заразили с това. След лечение с АБ и последвали контроли и двете имат успешни бременности.

# 688
Здравейте, момичета!
На 37 години съм, почти 38, първа бременност - безпроблемно забременяване, 8 г.с., три прегледа в рамките на седмица и диагноза мисед... Плодът отговаря на 6 г.с., без сърдечна дейност. След празниците ме чака абразио... А аз даже се бях записала в темата за октомврийките и чаках нашето бебче, представях си го, вярвах, че всичко ще бъде наред.
Сега ми е тъжно, гадно и умирам от страх. Лекарката каза, че след три цикъла след аборта може пак да започнем с опитите. Не знам обаче как ще се справя със страха, че това ще се повтори.
Дано всичко с аборта мине нормално, без усложнения и по-бързо преодолея този момент Cry

# 689
  • София
Еххх karmelita78 , съжалявам за случилото се!Бъди силна и дано всичко мине леко и бързо.И следващия път безпроблемна бременност ти пожелавам!

Общи условия

Активация на акаунт