За спонтанните и мисед аборти- моята история и съвет към вас

• 324 516
  • 2 098
  •   1
Отговори
# 1 740
  • София
Благодаря на всички които ми отговориха. Всичко което ми казахте беше много полезно за мен и реално добих представа какво да очаквам.
Днес бях на преглед. Беше много кратък. Док каза “Биохимична бременност. Каквото е имало да се чисти се е изчистило. Всичко е наред. Спокойно. Не го мисли. Щом е станало така е имало защо. Чакаш следващия си цикъл. И си живей живота.”

Лека и спокойна вечер на всички ❤

Последна редакция: ср, 08 мар 2023, 08:00 от ANETA B

# 1 741
  • София
За съжаление и аз се включвам тук на половина. Преди 2 седмици бях при АГ за преглед и установяване на бременност. Установи, че са 2 в отделни сакчета и двете с тупкащи сърчица, но едното беше с по голямо жълтъчно мехурче и по ниски пулсации на сърцето и вървеше с няколко дни назад - тогава бях в 6 + 4 г.с.
Въпреки всичко, каза че ще го проследим.
Вчера бях на втори преглед - 8+4 г.с. и чух най лошата вест - второто бебе няма пулс......спряло е да се развива преди около 1 седмица.
Другото е ок и си се развива добре и си отговаря на седмиците.
Света се срина за мен. Исках да се разрева, но не можех. Исках да викам, но не можех. Просто седях и лекаря ми говореше, а аз бях някъде другаде.......
Вика ми, реве ми се, но нямам сили. Все още не мога да го осъзная, но знам, че съм половин човек. Господ ми взе едното детенце и не му даде шанс........
Да имам още едно, което расте в мен, но ми е тежко ..

# 1 742
  • София
Много често има бременност с близнаци и много често едното не оцелява. Това ми е обяснено от АГ. Приемете случилото се и се фокусирайте върху здравото бебе Simple Smile

# 1 743
  • Sofia
Здравейте, при мен се установи кухо яйце. След спиране на лекарствата на 19 март започна кървене и да се изчиствам сама. Днес ми дойде цикъла или 20 дена след аборта, притеснявам се дали е нормално? Четох че е нормално да закъснее но не и да дойде толкова скоро...

# 1 744
  • София
На мен ми дойде около 28 дни след аборта, не се тревижи, нормално е според мен.

# 1 745

В коя седмица беше, когато се случи?
На 07.03 и ние загубихме детето. Бях в 25 седмица. Все още кървя. Миналата седмица бях на преглед и моята лекарка каза, че лигавицата не се е изчистила и ще кърви още, но от няколко дни е по обилно. В понеделник ще и звъня да питам какво да правя.
Не пия никакви лекарства. Тези, които ми бяха предписани след аборта свършиха. В болницата ми казаха да чакам цикъл след 40-50 дни. Но кървя вече месец и не знам дали това сега не е цикъл.

# 1 746
  • София

На 07.03 и ние загубихме детето. Бях в 25 седмица. Все още кървя. Миналата седмица бях на преглед и моята лекарка каза, че лигавицата не се е изчистила и ще кърви още, но от няколко дни е по обилно. В понеделник ще и звъня да питам какво да правя.
Не пия никакви лекарства. Тези, които ми бяха предписани след аборта свършиха. В болницата ми казаха да чакам цикъл след 40-50 дни. Но кървя вече месец и не знам дали това сега не е цикъл.
Еххххх много,много съжалявам да го прочета.Това си е голяма седмица и е ужасно,преживяла съм го,искренно съчувствам и те прегръщам!

Кюретаж имала ли си?
Ако си минала без е нормално да кървиш още,но ако си минала кюретаж,вече трябва да чакаш втори цикъл дори и не е нормално да кървиш все още.Търси второ мнение ако след кюретаж имаш още кървене.

# 1 747
  • София
Ооо много съжалявам за загубата ви.
Аз бях в 8, почти 9 седмица. Във вашия случай, мисля че трябва да се консултирате с лекар.

# 1 748

Еххххх много,много съжалявам да го прочета.Това си е голяма седмица и е ужасно,преживяла съм го,искренно съчувствам и те прегръщам!

Кюретаж имала ли си?
Ако си минала без е нормално да кървиш още,но ако си минала кюретаж,вече трябва да чакаш втори цикъл дори и не е нормално да кървиш все още.Търси второ мнение ако след кюретаж имаш още кървене.

Направиха ми абразио като и в самата болница ми казаха, че ще кърви дълго. Наблюдаващата ме гинеколожка каза същото миналата седмица. Ще и звъня, поне да не се тревожа. За цикъла ми казаха да го чакам след около 50 дни. Странна работа.

# 1 749
Здравейте, някой правил ли си е това изследване на абортивен материал в клиника Щерев?
Чудя се дали е по-обстойно от предлаганото в Геникаhttps://www.genica.bg/test/aneuploidii-abortiven-material

# 1 750
  • София

Направиха ми абразио като и в самата болница ми казаха, че ще кърви дълго. Наблюдаващата ме гинеколожка каза същото миналата седмица. Ще и звъня, поне да не се тревожа. За цикъла ми казаха да го чакам след около 50 дни. Странна работа.
На мен ми казаха кюретажа да го броя за цикъл.
Кървях около седмица ,после цикъла ми дойде след около 30-тина дни,мноооого обилен беше,явно нещо се доизчистих тогава.
Звънни на докторката да си спокойна.

# 1 751
  • София
Здравейте, някой правил ли си е това изследване на абортивен материал в клиника Щерев?
Чудя се дали е по-обстойно от предлаганото в Геникаhttps://www.genica.bg/test/aneuploidii-abortiven-material

Аз правих, но по-скъп панел.  Нямаше проблем с плода, всичко беше от вродената ми тромбовилия

# 1 752

На мен ми казаха кюретажа да го броя за цикъл.
Кървях около седмица ,после цикъла ми дойде след около 30-тина дни,мноооого обилен беше,явно нещо се доизчистих тогава.
Звънни на докторката да си спокойна.
Звъннах и вчера. Каза, че ще спре, да чакам. Нищо не иска да ми изписва за кръвоспиране. Ще чакам и това е.
😊

# 1 753
Здравейте, момичета
Не намерих друга тема, в която да споделя.
След 6 години инвитро процедури за пръв път регистрирахме бременост. В 6 г. с чухме сърчице и пулс в Турция , видяхме сак с правилна форма. Една седмица по- късно в 7 г.с + 3 дни бях на лекар в България в добра специализирана болница и лекарят там видя, че сакът е сплескан така се изрази с неправилна форма. Видяхме и ембрион, който отговаряше на седмицата си. Докторът изрази мнение, че може и да просъществува въпреки формата на сака, но може и да е обратното. Аз много се притесних. Не искам да натоварвам никого през пътя, който сме минали. Просто исках да споделите имали ли сте успешна бременост въпреки неправилната форма на сака.

Благодаря ви от сърце.

# 1 754
Здравейте,
При една от за съжаление не успешните ми бременностти имах същата констатация в началото, но се оказа, че не е проблем. Формата се оправи след седмица, две. За съжаление тогава загубих бебето в 31 г. с., но поради съвсем други причини. Според мен нямате повод за притеснение - успех ви пожелавам Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт