На майка ти гаджетата...

• 81 182
  • 358
  •   1
Отговори
# 300
  • France
Този "обичай" за пръв път го чувам. Няма логика, защото до сватбата снаха и свекърва са си никакви. Но снахата има майка и приятелки.  Защо трябва да опре до свекървата?

# 301
Защото вероятно свекървата се е натиснала.

# 302
  • Далечният изток
Този "обичай" за пръв път го чувам. Няма логика, защото до сватбата снаха и свекърва са си никакви. Но снахата има майка и приятелки.  Защо трябва да опре до свекървата?
Такава беше традицията - свекървата купува роклята. Затова бях принудена да я избирам с нея. Това се случва в далечната 1995 година. Сама си купих воала, на което тя сумтя и се сърди 1 месец Simple Smile Добре, че тази глупост е вече отживелица.

# 303
Обичаят е бил тъстовете обличат младежа, свекърите - булката, но това е много отдавна,  и при мен не е било, та не знам как и къде се е запазил.
Поне не помня нашите да са обличали мъжа ми, може той да е платил моето облекло.
Но да платиш  и  да избираш лично е различно нещо.Още по-различно е да си наложиш вкуса.
Сега се сетих ,кръстницата ми плати  воала, поне за него съм сигурна ,че то тогава  все ми е било тая.И свекърва ми  я мрази , етърва и  е ,на двама братя жени са, та поръча да избирам скъпи неща, "оная" да плаща.Ами не, което ми падна приемливо взех,не съм обикаляла света да търся, това помня.Тя с нас бе, кръстницата.
Това са дивотии, вече не е  така отдавна, ама знае  ли човек къде се пазят , най-вече в чи сърце.

# 304
  • София
Моя приятелка се венча преди 3 години, след 15 години съжителство и 2 деца.
Свекърва й избра роклята. Тежка... неудобна... Ма като се заинати.

# 305
  • France
За пръв път чувам, наистина. При моите родители със сигурност не е било така. Вижда ми се тотален нонсенс.

# 306
Е това след 15 години и две деца да се оставиш на свекървата за роклята съвсем не го разбирам Simple Smile Да си млада булка, да искаш да се представиш - как да е Simple Smile

# 307
  • Сливен
През 1994 година и аз заедно със свекърва ми избирахме рокля, но тя ми показваше кои рокли да меря, естествено по-евтините. Купихме  една, но хич не ми беше на сърце. Няколко дни след това умувах и си взех една много красива под наем. И тогава настана бъркотия...
Разкажи, моляяяя

# 308
Омъжих се през 1997г ,тогава така беше-тъстовете обличат младоженеца,свекърите булката.НО пак си е до хора и до манталитет.Моята рокля я избра съпругът ми,заедно с кума.В Русе имаше два магазина,заведе ме,показами я,харесах я и толкова.На мен така не ми се занимаваше с разни рокли-мокли и прочие.Просто си исках купона,брака с любимия,все тая ми беше с бяла или зелена рокля ще съм.

# 309
Добре, че тази глупост е вече отживелица.

Ами, отживелица. Някои още си държат на традициите.
То щото голям зор да дадеш пари на младите и да ги оставиш сами да си избират тоалетите.

# 310
  • France
Е това след 15 години и две деца да се оставиш на свекървата за роклята съвсем не го разбирам Simple Smile Да си млада булка, да искаш да се представиш - как да е Simple Smile
Може да носиш натруфената сметанова торта в гражданското и после за вечерта да я смениш с по-изчистена.

# 311
Ха-ха-ха!
Сега ми е смешно, но тогава ми се ревеше. Къде ми е бил акъла, аз си работех и можех сама да си поема тези разходи. Моите родители дадоха пари да купим всичко необходимо за мъжа ми /за него ние двамата сами си обикаляхме и решавахме, даже с остатъка той си купи и хубав часовник/. Обаче за мен нещата не се случиха така - свекърва ми обикаля с мен и пита това искам ли, онова искам ли. Свекърите хем стиснати, хем искаха голяма сватба. Там беше друга простотия - 1/3 от гостите ги видях за първи и единствен път, даже и не ги запомних.
За роклята драмата продължи - как така с рокля под наем, та какво ще кажат хората, ще обидим свекървата ... Баща ми се ядоса, но каза да сведа глава, че още в началото не са хубави тези неща /и затова му се бях ядосала, защото той по принцип не отстъпва лесно, но нали сме били от женската страна/.
Както и да е, той брака е в миналото, но аз съм решила за себе си въобще да не се меся на моите деца, защото дай Боже един ден ще бъда и свекърва, и тъща.

# 312
  • Майничка
Моята свекърва също се беше засилила да ми купува рокля. Хич не й беше на сърце задачата, ама пусти обичай... видимо й олекна, когато (любезно) й отказах. Тя иначе е кипра жена, обича да се нагласи, да се наконти, а аз съм пълен чвор. Модните стилове са старателно избягвана и от двете ни тема за разговор. 25 години си трая пред нея, че сватбената рокля е била под наем. Поне й напълних душата с рокля-сметанова торта, " като от журнал".😁

# 313
  • София
Хм. Не знаех, че има такава традиция. Моята сватбена рокля я купих с майка ми и свекърва ми, защото аз исках да съм и с двете. Пазя чудесен спомен от този ден. И двете бяха много развълнувани и много се радваха, пък аз капризничех, нареждах, детска ми работа. В крайна сметка ги послушах и избрах рокля, каквато никога не съм си мислела, че ще избера - нито беше ослепително бяла, нито бухнала като торта, нито имаше шлейф, който да се влачи три метра след мен. Просто нежна и елегантна рокля, която подхождаше много повече на миньонче като мен, отколкото кринолините, дантелите и тоновете тюл, към които първоначално се бях насочила.
Много мило ми стана, че си спомних този ден, благодаря! Темата е прекрасна! ❤️

# 314
Първия път си избрах роклята с приятелки и сестра ми, беше по поръчка. Всички бяха омъжени освен мен и голям зор да ми дадат акъл Simple Smile Втория път отидох в едно ателие и ми я ушиха, като избрахме двете с шивачката модела. И двата пъти няма традиции при мен явно Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт