На майка ти гаджетата...

• 81 318
  • 358
  •   1
Отговори
# 315
Аз много исках да се омъжа в червена рокля, обаче съпружието се заинати - първият път трябвало да е бяла. 
Иначе моята беше бутикова, от дизайнер, специално за мен, платена от родителите ми.
За всеки официален повод след това съм с червена рокля, но още ме е яд за сватбата......

# 316
Може свекървата да е нямала много пари. Неуважително е според мен, при вече купена рокля, да се взема друга под наем. Тъй че проблемите са били вече програмирани. Аз съм се женила два пъти, сватба не съм правила, само граждански брак и ресторант с най- близките, роклите съм си ги купувала сама. Дъщерята като прави сватба аз й платих роклята, сватовете платиха костюма на зетя, сърдите е нямало.

# 317
Два пъти се жених, два пъти бях булка за първи път чувам свекървата да избира рокля.
Вторият път и аз с рокля под наем бях...
Да дам сума пари да ми виси в гардероба няма как се случи.
И сега ще ми трябва ултра мега гига официална рокля за една сватба, на която ще съм гост и се чудя къде дават тоалети под наем.
Питам ако някой знае за София.

# 318
  • France
Всяка рокля си има история, емоции, не мисля, че трябва да ти бъде избрана и наложена. Това взима част от удоволствието.

# 319
  • Paris, France
Аз много исках да се омъжа в червена рокля, обаче съпружието се заинати - първият път трябвало да е бяла. 

А не можеше ли да имаш втора рокля за ресторанта?

Белите рокли са новост и се налагат масово чак след края на втората световна. Баба ми се е оженила в рокля с цвят на старо злато и в такъв цвят се ожених и аз.

Като чета за вашите свекърви, явно моята е душичка. Казаха ни да си избираме каквото искаме и връчиха картата. Сутринта свеки ме изненада с разкошен букет, точно какъвто го исках. В суматохата забравихме да поръчаме букет.

Някой писа, че не познавал половината гости. Нормално. Сватбите са идеално място за нови запознанства 🥳.

# 320
  • София
Като ви чета, ми се доиска сватба.
Даже рокля си избрах Blush

# 321
Невена, сватбата беше през бурните 90 години на миналия век в България и достатъчно революционно беше, че е вечерна, така че минах само с една бяла рокля 😀
За сватбата на сина (дай Боже да има такава) ще съм с червена рокля, свека-пожар ще съм 🥳

# 322
Моите родители са правили сватба в началото на 80-те. Свекървата дала пари на майка ми да си купи “модна” рокля от големия град. Казала и снимки във фото ще направите, като от журнал. Според майка ми макар и да не го показвала баба някак не се примирила с мисълта, че от големия град се е омъжила на село и е останала да живее там.
Майка ми добре се е постарала да е шик Simple Smile То са едни капели, едни воали…

# 323
  • Street of Dreams
Майка ми не можеше да преживее, че си е дала булчинската рокля на чичо ми, да става кукер... Била е шита от нейната майка, памучен сатен - жакард, с воали.

Имам една зелена нейна рокля от 70-те. Все се каня да я облека и да изляза така. И все не събирам смелост.

# 324
Аз не си представям някой да ми избира рокля, но на нашата сватба свекървата каза - купи си каквото искаш, аз плащам, няма проблем. Майка ми и тя така инструктура зета. И накрая никой нищо не даде 😂 Те си ни дадоха подаръци хората, тоалетите са ги забравили в суматохата, ама на мен и без това щеше да ми е странно аха 30-годишна някой да ми дава пари за рокля.

А скоро майка ми разказва за тяхната сватба - избрала си модел рокля пр журнал, за която трябвали 20!! метра плат 🤣 Свекърът се запънал и тя какво, какво - отишла да плаче на татко си да ѝ я купи 😃 Много весело го разказа, накрая имало хепи енд, шивачката измислила как да мине без половин топ плат и пак да докара модела от списанието.

# 325
То хубаво свекървата да плати роклята, ама като не й се дават пари? Добре, че моята нищо не даде, та проблеми нямах с избирането. 😄
А, иначе зет си го облече 3 месеца преди това. Такава била традицията 😂

# 326
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
То хубаво свекървата да плати роклята, ама като не й се дават пари? Добре, че моята нищо не даде, та проблеми нямах с избирането. 😄

Зет като мед. Wink Нормално да го глези, ще вземе да върне щерката.

# 327

Зет като мед. Wink Нормално да го глези, ще вземе да върне щерката.

Мдамм, все пак беше и бременна, много й беше важно на свеки да я ожени веднага, да не вземе нещо да се разкиснат нещата. Даде си всичките пари за тяхната сватба, а за нашата дойде като гостенка 2 месеца по-късно. Добре, че е вече бивша, макар, че не беше лоша свекърва.
( крайна незаинтересованост към нашето семейство, което ме устройваше напълно.)
А за нейните любовни истории ако взема да разправям.... ама ще вземе да се познае. Две знам, но са като за филм.

# 328
Ех, ainmo, как да заспя сега ... след това интро. Давай поне едната история.

# 329
  • Варна
Ainmo, и аз се нареждам с Eliffда чакам да разкажеш.
Аз не знам историите на семейството и като чета сега съжалявам, че не съм питала или не помня. Но ще се постараем с ММ нашата история да я знаят наследниците. Те негови са де, общи нямаме ама да се помни ...
Прекрасни истории споделяте, чета и се радвам от сърце, че ги знаете Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт