Коледа само изглежда далече. Новия списък подготвяй ти вече! - 17 тема

• 28 556
  • 745
  •   1
Отговори
# 540
  • София
Елинка, сега видях, че и в другата тема споделяш за "Вакантен пост" - радвам се, че ти е била интересна книгата  Peace!
Нарчо, със здраве да си носиш новите дрехи, якето и шалчето са много сладки  Flutter.

Преди много често правех шоколадовият сладкиш с майонеза, но във формата за мъфини - става супер! Ето и рецептата:
Скрит текст:
Шоколадов сладкиш с майонеза

Нужните продукти са:

1 майонеза
1 ч.ч. вода
2 ч.ч. брашно
5 с.л. натурално какао
1 и 1/2 ч.ч. захар
1 пак бакпулвер
ванилия (по желание)

За глазурата - шоколад и масло в съотношение 2:1. Аз използвах 200 г. шоколадов кувертюр със 100 г. масло.

В купа разбъркайте сухите съставки и добавете към тях майонезата и водата. Не е нужно да ползвате миксер, разбъркват се много лесно и с вилица.
Изсипете в намаслена и посипана с брашно форма (аз ползвах силиконова кръгла форма диаметър 27 см., така че изсипах сместа директно в нея)
Печете 25 мин в загрята на 180 г С фурна. Пробвайте с клечка, но имайте предвид, че сладкишът трябва да остане сочен.
Забележка - ако решите да правите малки кексчета, времето за печене се редуцира на 15 - 20 мин., а температурата - на 160г С.

За да приготвите глазурата, най-напред разтопете на водна баня или в МВ шоколада и след това добавете маслото. Разбъркайте добре, до получаването на гладка смес.

След изпичане, извадете сладкишът да изстине. Поставете в чиния за сервиране и покрийте с глазурата.

# 541
  • на североизток от Рая
 Вени, здравей!  Hug
 Още миналата година синът ми преписа рецепта за шоколадов сладкиш с майонеза от нета и поиска да му го направя. До ден днешен не съм го направила.  Blush Скоро детето пак ми напомни. Мисля си, че ще е солен заради майонезата. Има ли соленичък вкус, или напълно се губи от другите съставки вкусът на майонеза.

# 542
  • София
О, не, никакъв солен вкус няма, Нели! Всъщност майонезата представлява яйца и олио  Wink. Само гледай да не купиш от тази, дето е с лимон, че и такава има  hahaha.
Сладкишът се приготвя изключително лесно! Аз съм пишман-домакиня и на мен ми дай елементарни неща  Mr. Green. Преди време трябваше за училището на моя син да приготвя нещо и тогава го направих във формата за мъфини. Пожъна голям успех.
Да кажа за глазурата - ако ме мързи да топя шоколад, просто купувам течен и мажа отгоре; понякога поръсвам с орехи и става разкошно. Също така, ако случайно сладкишът се напука отгоре при печене или при прехвърляне, то с глазурата буквално замазваш положението и никакви гафове не личат  Joy.
Много е лесен, опитай специално заради детето Hug!

# 543
Камиче, какви изложби ще има в Пловдив?

С кученца. Желаещите пловдивчанки да заповядат в събота и неделя в палата 8, вход за зрители - безплатен. Някъде там по канцеларията ще се моткам и аз, без книжка. Laughing

# 544
  • на североизток от Рая
 Благодаря, Вени!  Hug Ще го пробвам. Аз майонеза си правя. И няма да сложа сол и ще стане.  Simple Smile

Къде останахте, Убавици? Май и аз ще гушна книгата вече.

# 545
  • София
Къде останахте, Убавици? Май и аз ще гушна книгата вече.
Както каза Камиче, всички са се разготвили  hahaha.
Аз още снощи мариновах едни мръвки и одеве ги пекох, ама така сухи ми станаха, та чак ме хвана яд - батисах месото  Crossing Arms.

# 546
  • София
Добър вечер.

Вени, два пъти съм правила този сладкиш, хареса ми сравнително. За набързо направен е супер. Като го казах на свеки, тя направо полудя по него и ден през ден го прави  ooooh!

Деси, Вени е права, може вместо във форма за кекс да сложиш сместта във форми за мъфини.
Скрит текст:
Преди 1-2 страници дадох линк към едни ябълкови мъфини и те стават много лесно и бързо. А може и да погледнаш в подписа ми и да си харесаш нещо друго Simple Smile

# 547
  • София
.............. За набързо направен е супер.
Ей тук е ключа от бараката, абсолютно съм съгласна. Малко усилия и съвсем приличен резултат. Пък и когато има шоколад и какао - все ще се изяде.

Уф, що седя тук и давам рецепти, ми не ида да си дочета книгата  Whistling.

# 548
  • на североизток от Рая
Вени, сега погледнах рецептата, дето Тони я е писал. Абсолютно същата е като твоята. Ще го правя!  Naughty

# 549
  • ГОре на черешата...
Остават ми по-малко от 80-тина страници от Тангра-та, не мога да се откъсна, невероятна книга, потъваш в нея...утре ще пиша повече.

# 550
Аз съм си приготвила да гледам En kongelig affære(A Royal Affair) - исторически. Много горещо ми го препоръчаха, но все още не съм намерила време за него.

На мен не ми хареса особено този филм. И то въпреки че съм голям фен на Мадс Микелсен. Wink
Може би защото - както и преди съм споменавала - не ме вдъхновяват много историческите сюжети, а може би и защото някак не беше вълнуващ и стягащ гърлото както човек очаква от скандинавските филми (и обикновено не остава разочарован). Голям съм фен!  Heart Eyes

Няма да прекалявам с писане за скандинавското кино, само ще пропоръчам един малко известен филм с Мадс, който е всъщност немски - Die Tür (2009). Много готин!

# 551
Добро утро  morning

Записах сладкиша на Вени и ще го пробвам  Mr. Green

Днес уж ще се отдам на книжка, че тези дни съм прочела 10 стр.  ooooh!

# 552
  • София
О, сладкиша на Венката и аз го правя.  Wink  Понякога малко го модифицирам. Разделям сместа на две части и пека на два блата. Става по-бързо - за около 18-20 минути се изпича. След това слепвам блатовете със сладко от някакви горски плодове - малини, ягоди, а отгоре мажа с шоколадов кувертюр. Използвам един тъмен шоколад и половин млечен. Слагам съвсем малко масло. Страхотен става.  Heart Eyes

# 553
  • София
ДУ  Hug

Венка, а захар не се ли слага в този сладкиш?  newsm78

Снощи гледах 3096 дни - бррр.... потресе ме този филм  Confused
Интересен е много! Благодаря на Мери, че го препоръча   bouquet

# 554
  • София
ДУ  Hug!

Слага се, Миж, чаша и половина. Чакай да ходя да проверя какво съм копи-пейстнала снощи, че да не ме биете групово  hahaha.

Общи условия

Активация на акаунт