Коледа само изглежда далече. Новия списък подготвяй ти вече! - 17 тема

• 28 532
  • 745
  •   1
Отговори
# 450
ДД Hug
Нелка, ябълковият ти сладкиш става ли в кексова форма да го направя, с дупка или без или пък в по голям съд, кажи моля те Praynig Че не искам пак като се надуе да го стържа от печката Laughing Ама май ще взема утре да го барна, че днес правихме домашна руска салата и мисля за довечера баница да пека, така че ще ми станат много печивата Rolling Eyes

Кажете някой сполучлив кекс, ама изпитан Thinking

Отивам да чистя, вчера достатъчно почивах Rolling Eyes

# 451
  • ГОре на черешата...

Кажете някой сполучлив кекс, ама изпитан Thinking

Скрит текст:
4 яйца
1 ч.ч. захар
1/2 или по-малко ч.ч. олио
1 ч.ч. кисело мляко+1 ч.л. сода за хляб
ванилия или аромат по избор
малко какао за оцветяване на част от сместа
2 ч.ч. брашно + 1 равна ч.л. бакпулвер

Яйцата се разбиват със захарта, добавят се млякото и олиото, аромата. Внимателно на няколко пъти се разбърква брашното, пресято с бакпулвера. зсипва се почти всичката смес в намазнена и набрашнена кексова форма. Остатъкът се оцветява с какао и се сипва на тънка струйка Може да сложите и каквото желаете - често слагам стафиди, настъргани ябълки, орехи, парченца локум. Пека на 160-170 градуса до готовност. Надува се, но не се разтича от формата

# 452
  • Пловдив
Мариета жалко за тортите, виж от сладките в такъв случай ще се възползвам някой път  Wink
Благодаря и аз за рецептата за кекса, тази вечер или утре ще се възползвам.

# 453
  • София
И моята рецепта е като на Мариета, само че слагам три, а не четири яйца и сода, без бакпулвер. Да ви призная, много често сипвам всичко в купата - само киселото мляко угасям с лъжичка сода - и никога не е имало провал. Много сполучлив кекс, лесен и винаги става. Разкошен е с орехи вътре.

Нези, успяхте ли да намерите каквото търсехте за новата къщичка вчера?

Купих си нагревател за кола маска и отивам да се епилирам  Crazy.

# 454
Мариета, много ти благодаря мила newsm51
Сигурна съм че твоята рецепта ще е божествена, утре ще я направя...
Само да питам става ли за стандартна кексова форма, имам с дупка от която винаги като правя кекс и се надигне изкача и ми омазва ццялата фурна и после стържа и от дъното на печката малки кексчета Laughing Имам и кексова форма без дупка, от нея пък като ми е много сместта излиза отстрани ooooh!, пишман кексомайсторка съм Laughing и никога не ми става готин, дори и като намаля дозата де...става един като клисав вътре не е пухкав и пръхкав Sad Сега ще се мъча с този Rolling Eyes Всичко друго мога да правя, мога да меся и готвя сравнително добре, обаааче кексовете не ми стават, някой кекс ме е урочасал Laughing

# 455
  • ГОре на черешата...
Да, точно в стандартна с дупка пека. Всички продукти, особено яйцата, трябва да са със стайна температура - директно от хладилника не става. Разбивай добре яйцата със захарта и става като пухче.

# 456
  • на североизток от Рая
Нези, благодаря за линка!  Hug Сега ще разгледам какво се предлага. Аз допреди малко търсиш из нета стикери с бухалчета, но не намирам каквото искам. А и не ми се поръчва, защото те ще струват по-малко от доставката.

Гале, моят сладкиш аз го пекох в тава. Но става и във форма да се опече. Ще си прецениш като приготвиш сместта и си го сипи, където искаш. Аз като го разбих, тогава прецених коя тава е подходяща. Че нали  и дозата увеличих. Като кекса на Мариета правя, но правя и друг, много сполучлив, дори  е без мляко и набухватели  и пак бухва, защото е със 7 яйца., а те подпомагат надуването. Трицветен кекс го водят, в нета съм го намирала също.

Скарамуш, приятна разходка!  Hug

# 457
Благодаря ви момичета, прекрасни сте Heart Eyes
Сега като направя един страхотен кекс и като блесна... Crazy

# 458
  • Пловдив
Момичета разглеждам olx ателие - конкурса...леле, големи красоти и колко бухльовци харесах  ooooh! мисля да си поръчам една тениска с бухалче  Embarassed много красиви неща има наистина, аз разглеждам само дрехи и аксесоари...

# 459
И моята рецепта е като на Мариета, само че слагам три, а не четири яйца и сода, без бакпулвер. Да ви призная, много често сипвам всичко в купата - само киселото мляко угасям с лъжичка сода - и никога не е имало провал. Много сполучлив кекс, лесен и винаги става. Разкошен е с орехи вътре.

Нези, успяхте ли да намерите каквото търсехте за новата къщичка вчера?

Купих си нагревател за кола маска и отивам да се епилирам  Crazy.

Венка,имахме някои добри попадения. Peace Остават още някои дреболии,но те са най-трудни за намиране. Confused
Сега ще ме карате да правя кекс,значи Хм!  Crossing Arms Отивам,няма как,много ми се прИяде.  Wink

# 460
  • София
Венка,имахме някои добри попадения. Peace Остават още някои дреболии,но те са най-трудни за намиране. Confused
Аха, винаги е така! Отхвърляш едрите неща и после си скъсваш нервите с разни мънички детайли, без които не може. Успех!
ПП: Нези, да те подсетя за координатите на човек/фирма, който изработва сайтове, сори за нахалството, ако не ти е до това Embarassed.

Пък на мен нещо не ми работи долният реотан на фурната. Като пека месо или някакви манджи нямам проблем, но на печивата много им личи отдолу и хич не стават.

# 461
Добър ден и от мен Simple Smile
Разходих се. Пих кафе с дружки. Получих страхотна новина  Heart Eyes Напазарихме. И след като се лакирам (докато се стоплят яйцата  Mr. Green) ще правя мъфини за РД на сис утре  Two Hearts
Голямо сладкишопечене се очерта тези дни  Crazy

# 462
Пошматках се малко и се прибрах  Mr. Green
И аз се амбицирах да правя кекс!      chef
Още повече, че имам нов миксер, който от няколко месеца си стои в кутията и не зная дали изобщо работи, та да проверя докато е още гаранционен   Joy
После ще докладвам за резултата   bowuu
Дано да се яде, че....  hahaha Палачинки правя всеки уикенд, с тях нямам провал, но с кексовете ...  Blush

# 463
Аха, винаги е така! Отхвърляш едрите неща и после си скъсваш нервите с разни мънички детайли, без които не може. Успех!
ПП: Нези, да те подсетя за координатите на човек/фирма, който изработва сайтове, сори за нахалството, ако не ти е до това Embarassed.

Пък на мен нещо не ми работи долният реотан на фурната. Като пека месо или някакви манджи нямам проблем, но на печивата много им личи отдолу и хич не стават.
Вени,не съм забравила.  PeaceЧакам само сина ми да се чуе с момчето(той му е приятел) и да каже какви са му възможностите в момента. И веднага ще ти кажа.  Wink
Моя кекс вече е във фурната.   chef

# 464
  • София
Тенк ю, Нези! Ние не сме на зор и спокойно мога да почакам  Hug.

Общи условия

Активация на акаунт