Най-после да си купя свестни препарати за чистене-8

• 100 141
  • 769
  •   1
Отговори
# 540
Момичета помагайте.Купихме си апарамент в който холът и коридора са с мрамор. И не е чистено отдавна имало е квартиранти.Та въпросът ми е с какво да го чистя,до сега не бях се сблъсквала с мрамор?
Виж какво открих http://borivan.com/services/pochistvane-na-estesveni-nastilki/ma … ne-na-mramor.html
 http://www.tashev-galving.com/430996-20-1/0/%D0%9F%D1%80%D0%B5%D … D0%BD%D0%B8%D1%82

# 541
  • София
С какво чистите петна от дрехи (памук, цвят: мръсно бяло) - вече един път изпрано?

Също и от мастило (минало през няколко пранета, цветен панталон)

Последна редакция: пн, 08 юни 2015, 09:13 от Starrydream

# 542
Пробвай със Спот например. Препарати за петна някакви.

# 543
Мрамора, ако е здрав, се полира. Има специални машини за целта. След това се запечатва и всичко е ок.

# 544
МОмичета, помагайте  Praynig Пералнята ми упорито взе да намирисва на тиня и след пране по дрехите виждам някакви точици от гадни черни тинести остатъци...  Sick Два пъти я чистих с препарата за перални на Лидл, никога не затварям люка след пране, за да има вентилация и да се проветрява, обаче полза няма никаква и вече в чудо се виждам...  #Crazy Помня, че мноооого назад из темите беше коментирано това, та моля дайте съвет какво да правя, моля  newsm78

# 545
  • Русе
МОмичета, помагайте  Praynig Пералнята ми упорито взе да намирисва на тиня и след пране по дрехите виждам някакви точици от гадни черни тинести остатъци...  Sick Два пъти я чистих с препарата за перални на Лидл, никога не затварям люка след пране, за да има вентилация и да се проветрява, обаче полза няма никаква и вече в чудо се виждам...  #Crazy Помня, че мноооого назад из темите беше коментирано това, та моля дайте съвет какво да правя, моля  newsm78
Празен цикъл с прах за бяло пране на 90 градуса Peace
И избягвай пране на ниски градуси с течни препарати!

# 546
Чистила ли си филтъра?

# 547
Чистила ли си филтъра?

Да, и филтъра чистих, нищо нямаше в него...

МОмичета, помагайте  Praynig Пералнята ми упорито взе да намирисва на тиня и след пране по дрехите виждам някакви точици от гадни черни тинести остатъци...  Sick Два пъти я чистих с препарата за перални на Лидл, никога не затварям люка след пране, за да има вентилация и да се проветрява, обаче полза няма никаква и вече в чудо се виждам...  #Crazy Помня, че мноооого назад из темите беше коментирано това, та моля дайте съвет какво да правя, моля  newsm78
Вики, пера предимно на 60 и на 40 градуса....  Rolling Eyes

# 548
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Вземи един от тези препарати.Винаги съм оставала доволна от тях.
Не пропускай предварително да минеш с кърпа и препарат гуменото уплътнение и по ръбове, вътре и т.н. преди да пуснеш почистването.  Peace
Щях да пробвам този на Лидл, но добре че не съм взела, явно не става.

# 549
Има препарат за почистване на мрамор и естествени камъни на Мистър Пропър.

# 550
Вземи един от тези препарати.Винаги съм оставала доволна от тях.
Не пропускай предварително да минеш с кърпа и препарат гуменото уплътнение и по ръбове, вътре и т.н. преди да пуснеш почистването.  Peace
Щях да пробвам този на Лидл, но добре че не съм взела, явно не става.

Благодаря, ще пробвам и тези, дано се справят с тая гадост  ooooh!

# 551
  • София
Преди време във форума за перилните препарати дискутирахме, че всъщност тези препарати за почистване на пералня са ефективни за почистване предимно на котлен камък.
Иначе за тези тинести миризми наистина е най-ефективно това, което е писала Вики: с 1/2 доза прах за бяло пране пускане празна пералня на 90 градуса. Високата температура и избелителите в праха избиват бактериите и гъбичките.

# 552
Относно пералнята  аз мия и чекмеджето за праха и омекотителя , там също се събира много смрад от неразтворени прах и омекотител ... изваждам го / малко трудно при мен /  навътре и под него има чернилка  Naughty

# 553
Която чернилка навътре няма как да се изчисти.....

# 554
  • София
Как най-лесно мога да дезинфекцирам баня, без търкане, понеже е за временно позлване... мислех с разтвор на белина да напръскам стените, а пода ще го изчеткам.
Преди това може и с р-р на натриева основа (сода каустик) за измиване + маркуч с вода  Laughing

В смисъл?  Rolling Eyes

Скоро ще взимаме пералня втора употреба - с гореспоменатите техники/препарати ли е най-добре да се измие?

Пробвай със Спот например. Препарати за петна някакви.
С Мегльото го потърках 1мин и после в пералнята - почти изчезна, но цвета леко се промени на това място, за цветни дрехи не е опция!

Общи условия

Активация на акаунт