Най-после да си купя свестни препарати за чистене-8

• 100 130
  • 769
  •   1
Отговори
# 555
А , малко трудничко , ама със стара четка за зъби , клечки за уши .... всякакви приспособления с които може да се бръкне.... аз разглабям и отделението за омекотителя  и бърша под чекмеджето в пералнята докато не съм го върнала .... вярно , че е играчка , ама всеки път се поизмива иначе ... ooooh!  пък и не го правя толкова често  Wink

Която чернилка навътре няма как да се изчисти.....

# 556
  • Русе
Празен цикъл с прах за бяло пране на 90 градуса Peace
И избягвай пране на ниски градуси с течни препарати!
В смисъл?  Rolling Eyes

Скоро ще взимаме пералня втора употреба - с гореспоменатите техники/препарати ли е най-добре да се измие?
В този смисъл - да переш например на 30 или 40 градуса с течен препарат. От течните препарати и омекотители, пералните са вмирисват.
Моята пералня за село също е ВУ, донесе ми я племеницата от Германия. Пусках почистващ цикъл с препарат за почистване на перални. Тя има програма самопочистване и нея пусках.

# 557
  • София
Здравейте!
Можете ли да ми препоръчате нещо безвредно за мухъл по тапети:(
Благодаря много Hug
Ще ти препоръчам този препарат, но е с доставка от Германия. Към него има и дезинфектант, който може да се ползва и за много други неща из къщата, например ако имаш куче ....там животно някакво. Така пише. Поръчах го специално за кабината на банята, защото по силикона излизаха едни малки черни точици и с нищо не се махаха. Това си е мухъл. Този препарат оправи нещата окончателно.  Ползва се и за стени, тапети....сега, колко е безвреден не знам. Има аромат, но не е така силен както Саво-то. После се отмива с вода, изплаква се.
Скрит текст:
[/spoiler]

# 558
  • оттам, откъдето започва България
Празен цикъл с прах за бяло пране на 90 градуса Peace
И избягвай пране на ниски градуси с течни препарати!
В смисъл?  Rolling Eyes

Скоро ще взимаме пералня втора употреба - с гореспоменатите техники/препарати ли е най-добре да се измие?
В този смисъл - да переш например на 30 или 40 градуса с течен препарат. От течните препарати и омекотители, пералните са вмирисват.
Моята пералня за село също е ВУ, донесе ми я племеницата от Германия. Пусках почистващ цикъл с препарат за почистване на перални. Тя има програма самопочистване и нея пусках.
Не съм сигурна, че пералните се вмирисват точно от пране на цветни дрехи с течен препарат на 30-40 градуса. То цветното няма как да го переш на повече градуси, а с прах на гранули понякога ми остават бели петна по дрехите. Затова от много години си ползвам течните и нямам проблем с миризми, даже се чудя какви профилактики се правят постоянно. Бялото вече пера с прах на гранули. Според мен пералните се вмирисват от по-големите дози омекотител, тъй като те се вземат в края на прането и явно пералнята остава недостатъчно изплакната, и най-вече от неправилно поддържане на пералнята след пране.

# 559
  • Русе
Имах проблем с вмирисването, когато перях черните си дрехи с течен препарат. Откакто го спрях и започнах с прах, вече 1 година не усещам никаква миризма. Също така забелязах, че Ленора вмирисва, конкретно при мен немския. И него повече от година не го наливам в пералнята.
didka pitka, познавам доста хора, които перат не само цветните, а и белите си дрехи(бельо, чаршафи) на 30 градуса, на кратка програма с течен препарат. Peace

# 560
  • оттам, откъдето започва България
viki_1974 може би причината при всеки е различна. Вярвам ти, че има и такива хора, но всеки да си преценява сам.  newsm10 Ах, тези кратки програми!  no

# 561
Дами, нещо да препоръчате за инокс - мивката ми бързо побелява от варовика, минавам я с оцетения препарат на ДМ - добре става, но ми се иска като че ли нещо, което да има и последействие - да предпазва малко, че след 15 минути пак е на петна  Confused  Много ли искам  Crazy
А за пяната за фурна на ЛИДЛ някакви отзиви имате ли? Уж ми е с каталитични панели, а не се чисти лесно пущината....

# 562
Мойта фурна е с пиролиза и препарат ползвам само за почистване на скарите и водачите, а пяната за фурна на ЛИДЛ ги почисти като никой друг преди това, така че препоръчвам  Peace
Ще чакам и аз някакви препоръки за иноксовите мивки Simple Smile

# 563
А с какво почиствате загорелите керамични тигани (отвън)...все едно никога не съм го мила,ползвала съм препарат за плота на печката ,ама нищо

# 564
  • София
А с какво почиствате загорелите керамични тигани (отвън)...все едно никога не съм го мила,ползвала съм препарат за плота на печката ,ама нищо

Наскоро четох за парче разрязан картоф, натъркано със сода за хляб. Важна била комбинацията между сока на картофа и содата. И така се търка, с картофа и содата.
Но не съм го пробвала..

# 565
Дами, нещо да препоръчате за инокс - мивката ми бързо побелява от варовика, минавам я с оцетения препарат на ДМ - добре става, но ми се иска като че ли нещо, което да има и последействие - да предпазва малко, че след 15 минути пак е на петна  Confused  Много ли искам  Crazy
А за пяната за фурна на ЛИДЛ някакви отзиви имате ли? Уж ми е с каталитични панели, а не се чисти лесно пущината....
Аз съм пробвала и скъпи и евтини, но последно се спрях на препарата с оцет на Frosch, накрая подсушавам. Ефекта е същия като на скъпите препарати.
Сега като чета за пералните и се замислям. В последните три години пера с течни препарати. Един път на месец дали ползвам прах и то просто за разнообразие. Чат-пат слагам по едно кубче Калгон при прането, но не повече от три-четири на месец. Не съм усетила да мирише.

Последна редакция: ср, 10 юни 2015, 17:01 от vion

# 566
Имах преди една година същия проблем с вмирисана пералня и по съвета на форумците започнах да използвам предимно прах.Преди това поне 5 години съм прала само с течни, така че очевидно това е причината.Направих 2 последователни цикъла за почистване с препарат на Лидл и с прах за бяло на 90 градуса и празна пералня.За сега проблема е решен.Успех!  bouquet

# 567
  • София
Един път на месец дали ползвам прах и то просто за разнообразие. Чат-пат слагам по едно кубче Калгон при прането, но не повече от три-четири на месец. Не съм усетила да мирише.

Калгон-ът се използва за омекотяване на водата, което уж предпазвало от котлен камък. За последното не съм сигурна и не съм специалист, но ефектът на калгона е по-скоро да се използва по-малко количество прах за пране с неговото добавяне. Той няма отношение към почистването на пералнята.

# 568
Аз от години ползвам течни прахове за пране, Калгон не слагам (поради препоръка на приятел, който се занимава с такава техника), от много време не ползвам и омекотители, а проблема ми с вмирисването на пералнята е едва от няколко месеца насам, та не знам коя може да е причината....  Sick Освен това винаги оставям вратичката на пералнята отворена за проветрение....

# 569
От течните препарати е вмирисването.

Общи условия

Активация на акаунт