Обличани дрехи?

• 14 735
  • 204
  •   1
Отговори
# 135
Ех, ако форумът беше представителна обществена извадка, щяхме да живеем в един по-красив, подреден и ароматен свят  Laughing
Нали?  Laughing
Да, но реалността е друга, уви! Още с излизането от къщи виждаш мръсотията, която те заобикаля навсякъде - самия блок, междублокови пространства, градинки, паркове, улици, гр. транспорт, колите на хората, масово мръсни отвътре и отвън /не знам кой в бг въобще си мие 2 пъти седмично колата  Whistling/ и т.н. и т.н.
Самите домове на хората също не са толкоз чисти, колкото се описват.
Нито пък самите хора. Но показната българска хигиеничност /както много правилно се изрази Черната котка наскоро/,е много типична.

Ако пера панталони и горни блузи след всяко обличане, всеки ден, пералнята трябва денонощно да се върти. И да се затрупваме с все по-големи количества дрехи за пране, а и без това почти никога не мога да видя кошовете празни повече от 2 дни. Не знам защо така се получава при мен - през ден пускам пералня, и пак почти перманентно коша е пълен  Tired Outta Joint ooooh! Confused

# 136
  • Blondeville
Ех, ако форумът беше представителна обществена извадка, щяхме да живеем в един по-красив, подреден и ароматен свят  Laughing

Peace

Когато една жена не работи или е по майчинство, има повече свободно време и/или няма какво да прави, разбирам подреждането на всеки един чорап спрямо следващ в цветовете на дъгата.
Питам се само, когато ходите на работа, готвите, пазарувате, гледате деца, е как ви остава време за всичко това?
Аз хващам дрехите и ги простирам, не ми пука щипката, че е червена, а дрехата била зелена.
Защо се задълбочавате в незначителни неща?
Ако имате свободно време, то обърнете внимание на любимите хора, на себе си, прочетете книга, гледайте някой хубав филм.
Как ли пък няма да тръгна след 12- часова смяна, да се тревожа за всяка закачалка и да гладя всеки чорап.
Е, не е никакво усилие изпраните и изгладени дрехи, които и без това трябва да се приберат в гардероба, да си ги наредя по цвят. Правя си го за лично удоволствие, знам, че може и да е странно. То неслучайно бившите колеги ми викаха Монк Grinning Иначе не бих се определила като откачалка на тема чистота, но си имам определени лудости де.

# 137
Е, не е никакво усилие изпраните и изгладени дрехи, които и без това трябва да се приберат в гардероба, да си ги наредя по цвят. Правя си го за лично удоволствие, знам, че може и да е странно. То неслучайно бившите колеги ми викаха Монк Grinning Иначе не бих се определила като откачалка на тема чистота, но си имам определени лудости де.

Аз съм много организирана и още докато вадя дрехите от сушилнята ги рапределям по материя, по вид, по размер. После гладя тези, които имат нужда и редя по цвят. Не ми пречи никак. Отнема една секунда.

# 138
  • Варна
Ауу много си флегматична, на мен ми отнема половин...

# 139
Всеки сигурно си има някакви странности. Ясно, че е въпрос на организация, но за мен е безсмислено.

Аз съм забелязала, че в много хора, като съм била на гости е доста разхвърляно. Това не ми прави добро впечатление (изключвам тези с малки деца).
В нашия дом, която вещ се вземе от някъде, после пак се поставя на същото място.
Нямам притеснения, ако се звънне на вратата и да казвам "Ох, извинете, не съм прибрала, разхвърлено е" на гостите ми, като влизат в нас.

# 140
  • Ямбол
Аз пък не подреждам заради гостите си, а заради себе си. Дреме ми на мене на съседката Минка какво впечатление ще направя.

# 141
Зависи от дрехата..
Ако съм била в задимено заведение - задължително на терасата, там си имам магазинен щендер за тази цел.
Ежедневните - на лежанката в гардеробната, рядко на отоманката в спалнята - не обичам там да има каквито и да било дрехи, само хавлия наблизо.
Виж, синът ми си мята якетата и чорапите навсякъде, но гледам да не изтерясвам..))

# 142
Зависи от дрехата..
Ако съм била в задимено заведение - задължително на терасата, там си имам магазинен щендер за тази цел.
Ежедневните - на лежанката в гардеробната, рядко на отоманката в спалнята - не обичам там да има каквито и да било дрехи, само хавлия наблизо.
Виж, синът ми си мята якетата и чорапите навсякъде, но гледам да не изтерясвам..))

Аз хавлиите си категорично ги държа в банята. В спалнята ми се случва да ги хвърля върху леглото,  Embarassed Embarassed но веднага ме коригират.

# 143
Моята си кърпа не я държа в банята, имам чувството, че бактерясва по-бързо, оставена в баня. Аз хавлия-халат не ползвам, но кърпите за тяло и за коса, след къпане, ги мятам на облегалката на стол да съхнат в стаята.
Не държа нищо в банята, освен сапун, четка и паста. Всеки път мъкна измиващ гел, шампоан, балсам, маска, луфа, ексфолиант и каквото още е необходимо по време на къпане, защото ме е гнус да си държа тези неща в банята  Crazy Влажно място, съответно там има повече бактерии, отколкото в стаята, на сухо.
Особено важно е гъбата за къпане да изсъхва много добре, за да не се развъждат бактерии вътре.

Преди време четох, че масово хората си държат кърпите в банята и ги сменят веднъж седмично. Това от хора, иначе чисти и държащи на това, не някакви мърльовци. Честно казано, доста се изумих, защото не си представям кърпата да се сменя веднъж седмично. Вмирисва се.
Всеки ден е нормално, според мен, да се сменят кърпите за всичко вкъщи.

# 144
В банята - само малки хавлии за ръце/лице..
В спалнята - предпочитам голяма и малка винаги да има под ръка..Като по хотелите..

# 145
Аз пък не подреждам заради гостите си, а заради себе си. Дреме ми на мене на съседката Минка какво впечатление ще направя.

Да, аз също. Обаче мои познати и приятели са ми казвали "Разхвърлено е, да не ти прави впечатление, нямах време да оправя".
У нас няма как да е така. Всичко си е на мястото.

# 146
  • UK
Аз не виждам смисъл да се сменят хавлиените кърпи всеки ден. Все пак с тях не бърша тоалетната дъска.  Confused

# 147
  • out of space
Зависи за колко време е обличана.
Мятам на стол до леглото, когато съм облякла блуза, за да ида до магазина. Дънките ги нося 2-3 дни, якета пера веднъж седмично.
Имам друго прегрешение  Embarassed Къпя се на обяд и имам навика да си пия кафето с чорапите от снощи. Дори да смърдят, само на котката биха й пречили, а и все ще издържи 1 час  Simple Smile

# 148
Аз също, освен ако не са много мокри или мръсни.
По цял ден сме на работа, когато си избърша ръцете 5 пъти в кърпата, нищо й няма.
Бактерии и мръсотия има навсякъде, не живеем в инкубатори.
Колкото и да си миете ръцете, знаете ли колко микроби има по клавиатурата, на която пишете, по телефона ви, по кранчетата на мивката и т.н?

Като сложим кърпите за ръце, лице, за коса, халати,кухненски кърпи, е ако сме 3-4 членно семейство на ден по 2 перални ли да пускам?

# 149
Аз не знам как мирише една дреха на носено, ако е носена на добре проветрено място 2-3 часа (и навън не е жега). Явно нямам такова префинено обоняние.  Tired

Много хора не усещат собствената си миризма. Не си мислете, че ако парфюмът ви е издържал, не миришете на себе си.

Общи условия

Активация на акаунт