Къде в Русе?! тема 6

• 81 998
  • 735
  •   1
Отговори
# 345
  • Русе
Искам да си купя липа от някъде аз. На село имаме дърво, но кой да се сети да набере това лято, а и мислех, че баща ми е набрал. Той набрал, но не за нас  Whistling
Нямате би някои съседи, които да ви услужат?
Аз бих, но съм далече.
Миналата зима дадох една чанта на една съседка тук.
Много рядко се пие вкъщи чай, но винаги суша липа, да има.

# 346
Липа видях да продават в малки пакети в здравния магазин по главната край паметника на Альоша. Имаше много билки, аз си купих мащерка (неронена), но като направих чай, децата не го харесаха. Току-що запарих, но този път сложих малко лайка и мента.

# 347
  • Русе
Имаше много билки, аз си купих мащерка (неронена), но като направих чай, децата не го харесаха.
У дома пък, когато пожелаят чай, само такъв пият - от мащерка. За това и липата ми стои.
Това лято вървейки по един тротоар, отстрани на бордюра, долу на платното видях изникнала мащерка. Отскубнах я и си я дупнах на терасата. Сега си имам прясна мащерка и за готвене. Като порасне и развлече, ще мога и да си суша Wink

# 348
Моите съседи са граждани  Mr. Green не берът липа. Ще потърся из пазара ако стигна някой ден до там. Имам един микс планински билки от приятелка и вътре има липа, но за вкуса на чая не ми е достатъчна. Много обичам аромата и вкуса на липата. Навява ми детство  Heart Eyes Пред блока ни има цяла гора от липи и всяка пролет две седмици мирише божетсвено. Само дето вече съм при мъжа ми, не при мама и тати и тука липите са далеко и не миришат  Tired Ще изнамеря от някъде една две шепи липа, няма как да няма по билковите магазини или при бабите по пазарите.

Вики, мерси  Hug

Аз от Лидл бях сварила веднъж мента в саксия намалена на 99ст и си я взех. Беше полу умряла, а в нас я довърших. Но се оказах упорита и постоянно държах почвата влажна и тя взе, че изби. Та това лято си имах фреш мента за коктейли  Crazy Сега гледам е изсъхнала след като я вхарах вътре с цветята, но предполагам ще избие като и дойде момента.

# 349
agnesana ,обещавам ако си ходя към моето,далечно село да поискам липа от нашите. HugРадко си ходя за жалост. TiredАко ми беше по-наблизо още утре щях да отида и да ти дам...Моята рода бере ли,бере... Party
На мен пък как ми се е прияло камби с чесън...ауууу  ooooh!
Къде ли не ги търсих:Кауфланд,Лидл,Пени,Пацони....Моя ще излезе прав че ги има само на село.Обожавам ги. Heart Eyes
То на село какво ли не правят:лютеница,компоти,сладко...Да не изброявам....Ама се размечтах:липсва ми. Whistling
Как съм помагала.... Crazy
Да попитам Чайна-та на Ботев в неделя работи ли?

# 350
Миленка  Hug

# 351
Да попитам Чайна-та на Ботев в неделя работи ли?

да

# 352
Сдобих се с въпросната "брошура" за черния петък в Мол-а. В нея са изброени мисля всички магазини, но всеки е с разлиен процент или промоция Simple Smile Някой са "впечатляващи". Ако някой иска да попита за конкретен магазин ще отговоря, иначе ето най-популярните:
Кенвело - 50% на всичко; Темпо - от 30% до 70%; Спорт депо от 40 % до 50%; Уайкики 30% на нова колекция; Теодор - 30% на дрехи от нова колекция; Тенденз до 50% на избрани модели; Паоло Ботичели до 30% на нова колекция и до 60% на стара; Хиполенд до 55% на избрани коледни артикули, включени в каталог Коледа 2014 и голямата изненада само и единствено в петък "при покупка на голяма чаша царевица получавате подарък близалка" Simple Smile)))

# 353
  • Русе
А намаление на техника дали ще има?

# 354
А на парфюмите?

# 355
Техника...ако имате предвид техномаркет хоум - до 20% отстъпка на определени артикули, в Мтел - отстъпка а телефон Sony XperiaZ1, в Близу: Tablet 7''' Филипс PI3900 цена от 229,99 лв и таблет PI3100Z2 цена от 169,99. Къде в друг магазин в мол-а има техника? Аз не се сещам...
Колкото до парфюмите - в beauty zone 15% на всички артикули.

# 356
Благодаря!

# 357
# 358
  • Русе
Кой питаше за био храни?
Току що във Фейсбук гледах снимки на новия фермерски пазар. Имаше доста био стоки, включително и някакви семена и билки.

# 359
  • в огледалото на живота
Кой питаше за био храни?
Току що във Фейсбук гледах снимки на новия фермерски пазар. Имаше доста био стоки, включително и някакви семена и билки.
Открих още нещо за любителите на био храни.
Магазина се намира на ул,,Пирот''5
https://www.facebook.com/bioTSG?fref=nf

Ето и линк за самия магазин:
http://biotsg.shopmania.biz/

Общи условия

Активация на акаунт