Къде в Русе?! тема 6

• 81 126
  • 735
  •   1
Отговори
# 660
В Русенската тема точно това се обсъждаше

# 661
За добър гастро бих ти препоръчала ако имаш време да отидеш до Бяла при Лунголов.  Peace

# 662
колко време имам не знам, два дена обикалям мобилмед и спешното Sad може ли линк към русенската тема?

# 663
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=814176.300

Добри нямаме, но ако е толкова спешно за мен е вариант д-р Ана Христова в първа поликлиника Peace

# 664
Ходила съм при Ана Христова. Първо, за да отидеш при нея задължително трябва час, който ти дават най-рано за след седмица. Ако имаш късмет може и да има някой свободен, но рядко се случва. Не съм очарована от нея-каза ми, че нищо ми няма, а ми изписа 3 вида хапчета.
Миналата година ходих за първи път при Лунголов, гледа ме на видеозон и за 5мин ми каза всичко, което ми казаха след това за седмица лежане в русенската болница. Отзивчив е и обяснява много добре. Изписва по-скъпи лекарства, но не мисля, че това е някакъв минус.  Peace

# 665
  • Русе
За д-р Ана Христова и аз не мога да дам добри отзиви. Бяхме със записан час, преди това бяхме ходили на други гастроентеролози. Отидохме с един тон изследвания. Жената никаква диагноза не можа да постави, дори и хапчета не предписа... а проблема си остана...

# 666
  • Русе
Здравейте, мами Simple Smile Можете ли да ми кажете къде мога да направя на бебето тест за кръвна група (от пръст)?
В лабораторията в Стоматологията ми отказаха, защото нямало да е много точен тестът от пръст, но едно време основно така се вземаше за тест на кръвна група. Казаха ми, че трябвало да е венозна, а е ясно, че ще е изтезание за малкото вземане на венозна кръв (ситуацията не е на живот и смърт).
Като в ценоразписа си пишеше, че се предлага такава услуга, аз исках да си платя да го направят (така и така надупчиха малкото пръстче за другите изследвания), но ми отказаха  Rolling Eyes
Всички казват, че в родилното се предполага да са й правили такъв тест, но аз не знам да е правен, а аз ходех навсякъде с нея. Нито пък в епикризата нещо е споменато...
Та, кажете, ако знаете някъде Simple Smile

# 667
Само в кръвния център правят изследване за кръвна група.

# 668
В 3-та поликниника съм виждала, че правят тест за кръвна група. Лабораторията за 2 етаж.

# 669
За добър гастро бих ти препоръчала ако имаш време да отидеш до Бяла при Лунголов.  Peace
Благодаря за информацията. Като се налага пък там ще ходим, като е добър специалист човекът.  Peace

# 670
  • в огледалото на живота
Здравейте, мами Simple Smile Можете ли да ми кажете къде мога да направя на бебето тест за кръвна група (от пръст)?
В лабораторията в Стоматологията ми отказаха, защото нямало да е много точен тестът от пръст, но едно време основно така се вземаше за тест на кръвна група. Казаха ми, че трябвало да е венозна, а е ясно, че ще е изтезание за малкото вземане на венозна кръв (ситуацията не е на живот и смърт).
Като в ценоразписа си пишеше, че се предлага такава услуга, аз исках да си платя да го направят (така и така надупчиха малкото пръстче за другите изследвания), но ми отказаха  Rolling Eyes
Всички казват, че в родилното се предполага да са й правили такъв тест, но аз не знам да е правен, а аз ходех навсякъде с нея. Нито пък в епикризата нещо е споменато...
Та, кажете, ако знаете някъде Simple Smile
Малко отзад напред почвам..
Да,на всички родени деца се прави такъв тест.Изследванията се пращат в София и само ако има нещо проблемно в тях се свързват с родителите.
Вярно е ,че за достоверни се считат резултатите от кръвна проба взета чрез вената.Това ме спира и мен досега да занеса дребното.
Никой няма ти откаже и от пръст проба,но си има друга специфика там.
Мисля в лаборатория Здраве ценоразписа беше 16лв ако не се лъжа за това.

# 671
В родилното отделение правят изследване за кръвна група само ако се налага вливане на кръв или други кръвни биопродукти. В такъв случай в епикризата е записана кръвната група.
На малият ми син се наложи да вливат плазма и кръвната група е записана в епикризата.
С големият нямах такива проблеми и съответно няма изследване за кръвна група.
Кръвта, която се изпраща в София е за изследване за генетични заболявания, а не за кръвна група.

# 672
  • Русе
Преди години, когато се женихме през 1997 г., питахме, когато си правихме кръвните изследвания с мъжа ми. Казаха ни, че единствено в кръвния център се прави и то ако ти предстои раждане или операция. И ако не родиш или ако не те оперират ще си умреш в незнание. След 3-4 години идваха от РИОКОЗ в работата ни да ни правят кръвни изследвания за СПИН. Тогава помолих лаборантките, жените не ми отказаха, като уточниха, че не е на 100% сигурен резус фактора, но кръвната група е сигурна. Взеха ми от пръста, на някаква пластмасова джаджа я капнаха и за минути излезе резултата. Оказа се, че съм 0+. След година-две забременях и изследването в кръвния център показа, че кръвната ми група е 0+. Съпруга ми е същата кръвна група, той разбра, когато оперираха счупения му крак. Когато се роди синът ми се наложи да му правят изследвания в родилния. Знам и неговата кръвна група, също 0+. Само на малката не я знам. На този етап не е от значение, но ме гложди от време на време. Laughing

# 673
  • в огледалото на живота
В родилното отделение правят изследване за кръвна група само ако се налага вливане на кръв или други кръвни биопродукти. В такъв случай в епикризата е записана кръвната група.
На малият ми син се наложи да вливат плазма и кръвната група е записана в епикризата.
С големият нямах такива проблеми и съответно няма изследване за кръвна група.
Кръвта, която се изпраща в София е за изследване за генетични заболявания, а не за кръвна група.
На всички новородени в Бг се прави  задължително скринингово генетично изследване вече около 20 години. За целта се взема кръв от петичката/ фенилкетонурия-наследствена болест/Изследването става за около 2 седмици. Резултатът се съобщава на родителите само, ако има проблеми.
Това включва и вида на кръвната група+резус фактора,но не всеки родител знае това,а и няма практика да го съобщават както писах по горе.Всички резултати от изследванията, които се правят на новороденото, мерките му при раждане, имунизациите и количествата мляко, с които евентуално е дохранвано, се вписват в един картон, който можеш да си поискаш и да прегледаш докато си в болницата.Това обаче научих доста късно...
Освен това изследват билирубин, заради бебешката жълтеница и ако не е в норма не изписват бебето докато не стигне нормата.

# 674
  • Русе
Много Ви благодаря за всички мнения. Ще опитам в лаборатория "Здраве" още веднъж, но може би в някой друг клон. Друг вариант е и в центъра по трансфузионна хематология - аз редовно дарявам кръв и разчитам, че ако отида с малката, няма да ми откажат. Това да искаш да даваш едни пари на разни хора и да няма кой да ти ги вземе  Laughing
И ако не родиш или ако не те оперират ще си умреш в незнание.
  202uu Аз си научих кръвната група, когато започнах да дарявам кръв. Преди това нямаше от къде да разбера. Както казваш, Вики, ще си умреш в незнание или от незнание като стой-та-гледай  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт