Интериорен стил по аматьорски - 26

• 68 712
  • 738
  •   1
Отговори
# 30
Страхотни снимки, и аз ще чакам за още!

# 31
При мен само подпрозоречните плотове са травентин и первазите на балконите, но от сега имам уплах, че бързо ще отзвучи хубостта му . Варовиков камък е и наистина "пие" много вода и мръсотия, крехък е и ронлив. Може би със специалните импрегниращи средства да се одължава живота му, но е общо взето от най- трудните за поддържане камъни.

# 32
Други интериорни снимки мисля, че нямам. А повече снимки съм качила във Фейсбук и няма да качвам другаде, защото става много бавно и тромаво. Но те нямат нищо общо с интериора.

Все пак Барба чакам да си кажеш мнението за бетона.

# 33
  • Майничка
Пина, впечатляваща е сградата!

Преди година някъде видях много интересно "преправяне" на завеси с "очички" (не зная как се казват тези кръгли метални неща, които се нанизват на корниза) - перделъкът беше зашит за подгъва, а "очичките" бяха отдолу и през тях беше прекарана широка кристална панделка с фльонги в двата края. Звучи кичозно, но реално не беше, пасваше на обстановката някак.

# 34
Пина, страхотна сграда! И завиждам за пътешествието! Wink
Ами не знам, аз не мога да преценя от снимка. Има вариант това да са по-тънки и леки бетонни/циментови панели, които да служат за облицовка, а да не са самият носещ елемент. Може би това са имали предвид хората, с които си разговаряла? Иначе разбуди любопитството ми и ходих да прочета нещо за Kisho Kurokawa и от прочетеното изглежда, че точно в негова сграда е най-малко вероятно да се срещнат "нечестни материали", които изглеждат като едно, а са нещо друго: "Materiality. Kurokawa explains that the Japanese tried to exploit the natural textures and colors of materials used in a building. ... All artificial colors were avoided, and the natural colors and texture of materials were shown to their best advantage. This honesty in materials stemmed from the idea that nature is already beautiful in itself. The Japanese feel that food tastes better, wood looks better, materials are better when natural. There is a belief that maximum enjoyment comes from the natural state.
This tradition on materiality was alive in Kurokawa’s work which treated iron as iron, aluminum as aluminum, and made the most of the inherent finish of concrete. The tradition of honesty of materiality is present in Kurokawa’s capsule building. In it, he showed technology with "no artificial colors". ..."

# 35
Да, Барба, като тънки панелчета бяха. Аз точно това показвах, че не може туй нещо да е мазилка. Все едно и ръбовете да са измазани, че да заблуждава... Той българин беше човека, от туристите. Но сградата е толкова интелигентна и издържана, че наистина би било разочарование за мен, ако е напълнена с нещо, което прилича на друго... А въпроса ми към теб не беше конкретно за тази сграда, а за полирания бетон по принцип. Ако беше само мазилка, то нямаше да се казва полиран бетон, предполагам?
А английски не владея, ще съм благодарна някой да ми преведе.

# 36
Като цяло има разлика между бетон и полиран бетон. Полираният бетон се използва за декоративни цели и в него се използват полимерни частици, чрез които се олекотява, докато бетонът, който се използва в строителството за изграждане на носещи елементи е много по-тежък и плътен. Всъщност, не знам по-света формулата за бетон, но в бг със сигурност се различава от тази на полирания бетон. Това е моето мнение Peace

Превод с три думи - Курокава използва естествени материали за сградите.

# 37
  • Варна
Интересна архитектура. 

# 38
    А какво е предназначението на сградата?

# 39
  • софия
Ехаа, и аз завидях  Simple Smile
Пънче, и от мен един глас за магазина с платове на кг, още ме е яд за един лен в точно твоя цвят.
Не виждам защо при това разнообразие в магазините, трябва да се купуват завеси от Икеа, да се преправят, снаждат и да им плащаш вече ушития шев.
Там мисля, че всяка седмица получават стока, поне преди беше така. Също изпадат и други интересни нещица, имам огромна стъклена купа за 5 кинта  Grinning Стои на земята, пълна с бели камъни от Гърция.

Последна редакция: пт, 10 окт 2014, 00:00 от shhhh...

# 40
Сградата е музей за световно изкуство, демек западно, то всичко им е на запад на тях, освен Петропавловск. Има гостуващи експозиции.

Ема, благодаря за пояснениета!

# 41
при вас   bouquet

# 42
Малко петъчно вдъхновение:

Скрит текст:

# 43
Pina - много се радвам за осъщественото пътуване - на мен още ми е в бъдещето Wink
Сградата е впечатляваща - и отвън и вътре, а аз колкото и да се противя на сивото, като го видя омекотено с топли цветове и все повече му ставам фен. Страшно ми харесаха и едни кубични оградки  Heart Eyes

# 44
  • В сърцето на любимия човек
Благодаря на всички включили се по въпроса с пердетата  Hug
През почивните дни ще пообиколя и после ще споделя впечатления Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт