Интериорен стил по аматьорски - 26

• 68 785
  • 738
  •   1
Отговори
# 540
Емa, акоо колежката ми се съгласи да покажа, ще й поискам снимки от банята.
То и нейната е малка, та в тоя ред на мисли се получи светло и чисто с бялото навсякъде. Синия таван ме учуди, но все пак е търсила някакъв ефект вероятно с него и най-важното е че тя си я харесва. И поне не е масовото бежово, червено или черно, което мен лично ме подтиска.

# 541
  • София
Но пък видях маса направена от парно и баня на балкона. http://nicety.livejournal.com/1602815.html

Брейй, страхотно оползотворяване на пространството са направили тези  Grinning Това е голяма небивалица за мен - баня на балкона в едно с работен кът Shocked Разбира се само работен кът е класика, много е приятно даже.

Ето още едно дърво, което ми избоде очите. Но и другото стерилно бяло не ме радва особено.
http://www.houzz.com/photos/2757096/Kitchens-contemporary-kitchen-san-francisco

# 542
  • Варна
Само дето дограмата им пластмасова, ако правилно виждам.
Това ме подсети, че исках да ви питам дали в България фирмите предлагат този тип алуминиева дограма, която не е боядисана или облепена, но цветът е нещо като окислено до бронз.
Ето така изглежда:
http://www.artenelserramento.it/images/alluminio/porta-alluminio-1.jpg
http://documents.secondamano.it/imgcomprovendo/20140204/mer/48/1 … 51d069683_det.jpg
И има ли разлика в цените в сравнение с другата алуминиева дограма?
Щом не е боя, какво ли ще е newsm78. Но съм виждала такава златна дограма, много стара от соц време в магазин или поща, но не беше от алуминий. Ще се поразровя, че ми стана интересно.

# 543
  • Варна
Но пък видях маса направена от парно и баня на балкона. http://nicety.livejournal.com/1602815.html

Брейй, страхотно оползотворяване на пространството са направили тези  Grinning Това е голяма небивалица за мен - баня на балкона в едно с работен кът Shocked Разбира се само работен кът е класика, много е приятно даже.

Ето още едно дърво, което ми избоде очите. Но и другото стерилно бяло не ме радва особено.
http://www.houzz.com/photos/2757096/Kitchens-contemporary-kitchen-san-francisco

О, такова парче дърво бих взела, малко само да се обезопасят ръбовете и да не е толкова червенеещо. Бих го сложила и в банята като плот за мивка.

# 544
  • София
Аз пък приветствам решението баня на терасата! С наличните размери е чудесно измислено - ако не знаехте, че е остъклена тераса, т.е. ако бяха изградили стена на мястото на прозорците нямаше да се  Shocked  Wink
Сега просто е спалня с баня и отделна тоалетна. Че и работен кът - смело и различно!

# 545
В жилището в Барселона има интересни и най-вече осъществени с мисъл и вкус идеи.

исках да ви питам дали в България фирмите предлагат този тип алуминиева дограма, която не е боядисана или облепена, но цветът е нещо като окислено до бронз.

Да, Барба, има, но само при големите производители. Всъщност, самият процес на обработка на профилите, който се нарича елуксация, някъде се среща елОксация (не знам кое е правилното), се извършва в Гърция, а той се изразява в третиране на повърхността на профилите със специални химични вещества, като се образува безцветен защитен слой, гарантиращ  дълготрайна безпроблемна експлоатация и визия на естествен алуминиев цвят, без да потъмнява и корозира във времето. В зависимост от степента на обработка цвета може да варира от светло сиво до бронзово жълто. Вече имаме две сгради с такава дограма (това защото малко и със строителство се занимавам). Цената спрямо прахово боядисаната алуминиева дограма е около 30% отгоре. Но според мен си заслужава!

# 546
Мерси, Ема! Най-интересно ми беше за цената дали е нагоре или надолу. Simple Smile Тук в Италия тази дограма е много масова от време оно. Понякога седи потресаващо кичозно, но понякога пък изглежда много благородно. Няколко нюанса разлика в цвета на "бронза", както и цветът на фасадата правят всичко.

Дорис, тук се нарича alluminio anodizzato, което е някакъв процес на окисляване... аноди, катоди, такива неща. Ето, Ема казва, че и химия има замесена. Аз не съм се задълбочавала много, ето какво казва Уики по въпроса на английски.

# 547
Няма им нищо на тези дървета, само дето лоцирането им в апартамент е грешно. Можеха чудесно да се разположат в ловна хижа или обширна вила в планината върху под от плочи и без никакви килими. Иначе сам по себе си са си уникати. А преди много години на луксозните ресторанти алуминиевите дограми бяха само елуксирани като показаните, но по-тъмни и по-широки.

# 548
То и в България алуминиевата дограма от време оно е точно такава, даже тогава сигурно е правена тук, в Бг.  Всички стари учреждения са с такава. После, след 10 ноември дойде модата на праховото боядисване - хем по-евтино, хем шаренко, кеф ти бяло, кеф ти червено, зелено  Laughing
Към днешна дата може да се види на нови сгради, висок клас строителство.

# 549
 Моята дограма е такава, сребриста, тънка и стара и много ми вадеше очите до....днес! Laughing да взема да си я харесвам а ? даже има и патина тук там Laughing

# 550
Отдавна се каня да ви се похваля с моето жадувано и любимо нещо в цялата къща,с  koето се сдобих преди месеци:
Полилей .Пак

Това Artemide е над холната част.

Имам още доста неща да правя по жилището ,сега издирвам перфектните пердета ,ще претапицирам столове и дивани,липсват килими,нооо бавно и славноще се случат нещата.

Това ми е Н-то жилище,което сменям и обзавеждам.Минала съм през какви ли не цветови комбинации и мебели,но в тук заложих на бялото .Преди много годин.и съм имала жилище в бяло ,сега пак.Носи ми спокойствие и уют.Simple Smile

Последна редакция: чт, 06 ное 2014, 18:09 от ДХ3

# 551
Отдавна се каня да ви се похваля с моето жадувано и любимо нещо в цялата къща,с  koето се сдобих преди месеци:
Полилей
Оооо, това е моят любим 2097/30 на Джино Сарфати. Разкажи как се сдоби с него. Всъщност, ако е оригинал на Flos, знам. Simple Smile))) Но ако е имитация, откъде е и как е спрямо оригинала?

so what?, аз бих си я харесвала, предполагам. Wink Особено щом е тънка! Повечето алуминиеви дограми ги правят толкова груби и с дебели профили, не знам защо.
Аз пък изобщо не помня такава дограма в България от едно време. Blush

# 552
  • София
Оооо, и аз исках този полилей, но е много голям за стандартната ни височина. Имитацията му бях намерила в ebay.co.uk за около 150-200 паунда.
Виж тииииииииии - и столовете ни са същите, но са 4 бели и 2 черни, на бяло-черна маса.

# 553
  • Майничка
Аз пък защо си мисля, че остъклението на старите витрини беше с винкели, боядисвани в черно, златно или сребристо? Спомням си, като сменяха витрините по няколко магазина на пловдивската главна - чист винкел бяха струпали отпред, почти като моя на терасата, само че черен.

ДХЗ, страхотен е!

# 554
ДХ3, много хубав полилей.... ама то и около него все красиво.... дай още снимки от твоя красив интериор... заинтригува ме.... изглежда много уютно и аристократично като че ли Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт