Февруарчета лудуват, а мамите будуват - 6 тема

• 26 896
  • 732
  •   1
Отговори
# 705
Нели, върховна е супата! Аз направих за 4 порции, така че да хапнем сега аз и Рали, а довечера двамата с мъжа ми и е просто страхотна! Благодаря отново!  Hug

# 706
Привет, мами!   bouquet
Кръстева, да се оправяш бързо. Ако не мине с хапове, щи кажа един лек, ма той се споделя на маса с мезе  Joy Снимки и от мен утре  Hug
Феичка, ние вече пълзим както трябва, ама все се чудя - за кога?  hahaha  Явно късно ни осеняват пълзящи прозрения Grinning Успех при шаманите  Hug  fingerscrossed всичко да е наред.
Като споменахте трудното заспиване, и ние сме въФ К'убЪ. Преди - къпеш, храниш, то заспива моментално. Сега - къпя, храня, слагам го в кошарата, а то 1 час се прай на маймуна, докато не заспи от тъпня.  ooooh!
Но поне вече се храни малко по-нормално. Наляхме бузките пак  hahaha
Това за сега. Кратко, но сладко Grinning

P.S. Чета аз, тия хапчета, и се чудя... защо Салвия пластилин...  newsm78  smile3538

# 707
Хайде по едно следобедно кафенце от мен, че главата ми е дискотека Rolling Eyes

Няма за какво да ми благодарите момичета, удоволствие ще е за мен да се грижа за темичките, а ако ми дойде в повече Мечева е на среща Hug  Heart Eyes
Хайде, тази вечер искам да се захващате със  photo и да ме засипете със  smile3509
Вече имам няколко прекрасни голи бебчета  Heart Eyes

# 708
Здравейтеее

И ние сме в клуба на трудно заспиващите .... откакто се изправя заспиването в кошарата граничи със скъсване на нервите ми от рев, кривене и викане права в кошарата и до 11 никакво заспиване. Затова я слагам на люлеещ стол в столчето за кола .... не е правилно но там поне се отпуска по-бързо и заспива.
Нещо си променя режима в момента и не знам от зъби ли но 2 поредни вечери заспива без да пие грам мляко, отказва и от 8 до 11 вечерта и предлагам а тя с писък го блъска ... и яде в 3 и в 7 сутринта ... направо ще ме побърка... а да и преди си спяхме до 9-10 сладко сладко ... свършииии става в 7 най-късно 8 .... ох оплаках се, сили не ми останаха, сигурно и защото бяхме сами 1 сед а тя толкова малко спи  Confused

Поздрави от нас, дано и това е период и стане по-лесно ама нещо ме съмнява

# 709
Аз минавам само да ви поздравя и да ви видя (прочета) Hug

# 710
  • Varna
Здравейте! Аз набързо - довечера повече! За картофките с праз- и на Боби днес му оставих за обяд такава супичка. Аз често я готвя в къщи още отпреди мноооого години, защото съм върл фен на праза. Айде бягам. 

# 711
И Мони днес беше на праз, но с моркови и ориз. Качила съм го в папката с обедните пюрета Wink
Edit:
Момичета, имам питане  newsm78
не помня коя от вас, но имаше мама/или мами/, която приготвяше елда.
Аз никога не съм я ползвала, но сега искам да я включа за разнообразяване на храната на Мони.
Има ли значение каква е елдата? В кое хранене я слагате, вместо каша ли?
И друго питане - за оризовия грис  newsm78 също има ли значение какъв вид да е и вместо каша ли се дава? Че кашите нещо все еднакви давам и искам да вкарам нови неща.
Благодаря ви Hug

Последна редакция: пн, 03 ное 2014, 17:43 от Кръстева

# 712
Кръстева, и елдата, и оризовия грис ги давам в каши, и двете са ми купени - на Hipp и Тöpfer.

# 713
  • Бурса
Здравейте, пия си следобедното кафе, мерси за което на Кръстева  Heart Eyes и едно въпросче да ви питам набързо. Какво друго давате за закуска на бебоците? Дайте идеи, че моята беба не иска попара а каши като и направя яде, ама два пъти на ден каша незнам дали е добре. Гледам поне сутрин като и дам сладка каша, вечер да е зеленчукова. Та имате ли идеи?

КРЪСТЕВА елда и аз давам от готова каша на хип, харесва се.

Лека вечер мамита  Hug

# 714
telly, аз давам за закуска попара или каша с пшеничен грис. Приема се. Давам понякога и от готовите каши в бурканчетата, някоя с бисквитки или сухари. Заради глутена. Когато сутрин съм давала каша, вечер не давам. Давам плод суров, пасиран, или плодово пюре. За сладко или солено, не го гледам особено кое какво е. Само на обяд давам зеленчук или месо.  Пък млякото така или иначе е сладникаво, та не мисля, че има кой знае какво значение. Ама не бях се и замисляла, де.
Ние сполучливо пълзим все повече и повече. Вече успя да ми събори дъската за гладене, дърпайки кабела на ютията (Как не се утрепа, не знам). Оскуба ми единствената китка в апартамента, и мисля килима за игра да не го ползвам вече. Просто ни действа, като летящ старт за поразии. Май трябва да се замисля за сериозно обезопасяване.  newsm78 Какво му стана на туй дете изведнъж, че взе да пълзи така, не мога да разбера.  Shocked Как да е.
Отивам да стъкна нещо за вечеря набързо. Мисля и да окъпя малкото по-рано и да се възнаградя за похабените нерви с чашка тъмна . И шса напрая на жиуотно! Ако не дойда после, да огласявам купонЯ, разбирайте, че ми е свършил пауър-а. И най-вероятно се търкалям някъде по земята. Спейки.
Лека, мами!   Hug

# 715
  • Varna
Ееее, най накрая! От един час се боря да напиша нещо тук и не се получава. И докато съм се докопала до свободно сърфиране да си кажа думичките.
За елдата- аз си взех зърна елда, леко ги запекох, защото така се вари по-бързо, но не е от голямо значение. Слагам вода 130 мл на 1 суп.лъжица елда/ изв, ама за всичко съм си мерила водата, за да ми е по-лесно/. За едно хранене слагам 2 лъжици елда. Вари се докато се разпукнат зрънцата като жито, и после я оставям захлупена, да си поеме водата. Иначе я ползвам и за обедно хранене- масло и сиренце, и за следобед съм я давала- с плодово пюре, но я пасирвам, защото ми е едро все пак. Оризовата грис- пак става и за сладко, и за солено, но на мен нещо като поседи малко ми се разводнява, и сега напоследък я ползвам за супи, като си сварявам малко и си добавям зеленчуци. Иначе я правя 90 мл вода / 1 с.л. оризова грис.
За закуските- и аз искам разнообразие и долу-горе вече го осигурих- попара с чай и сирене, попара с АМ, каша, кус-кус с плод или сирене, и може и да ми се чудите на акъла, но му дадох кисело мляко и за утре закуската му е КМ с банан и бисквитки. Не мисля засега да оставям АМ т.е. да го заменям с КМ, а по скоро да ползвам КМ като разнообразие за сутрешно или следобедно хранене. А за сряда за закуска мисля домашна юфка с АМ. Ще докладвам резултата. На баткото правех каша от препечено брашно и много добре я хапваше, та тия дни мисля и това да пробвам- обаче мама ми е запекла брашното- е те това не мога да го правя- най-много да го изгоря.
Стига писане, ще бягам да лягам, че утре ще се става в 5.
Лека нощ мами и бебочета!

# 716
  • София
привет по нощите от мен, но чак сега успях да пиша, че дребуса преди малко заспа. Пак се вихри тук като луд. Отде вади таз енергия незнам  #Crazy
за киноата аз пък я кисна малко 1час, но може и без киснене. За киноата е важно хубаво да се изплакне с няколко води докато не стане бистра водата. Варя и после слагам в пюрето. Пасирам я и аз , но може и да не се пасира вече. Киноата по принцип е идеален заместител на ориза.
Амаранта го приготвям по същият начин.
елдата си я варя , за нас правя с мед и орехи/бадеми, а на малчо я пасирам и му я правя с плодове.
Скоро мисля да пробвам киноа с плод дали ще яде и елда пък със сирене и зеленчуци.
оризовия и пшеничен грис ги правя с плодове , както правя и кисела.
за закуска давам каша или му правя елда, овесени ядки или грис. Следобед давам пресен плод или кисел или грис с плод.

офф още нещо исках да пиша , но забравих  newsm78. изкукуригвам си бавно , но славно и тва си е.

айде отивам и аз да спя, че оназ маймуна не се знае кога ще се сети за мен  baby_neutral

P.S.Кръстева направих тази вечер снимка, но нямам сили да я пратя. Утре ще се постарая да не забравя .

айде лека  и мека

# 717
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
Хайде да сервирам каЙВето, че стана никое време  Joy

За закуската: моето зверче си хапва май, май от цялото дневно хранене с най-голям апетит попарата ... Пък аз съм мно'о проста, бре ... Не съм знаела, че има спеШъли бебешки сухари и си я правя с Пападопулу - обикновени, намиращи се във всеки магазин  Embarassed Днес ще купя по малко елда, киноа и амарант ... Мисля да ги правя със сиране и масло и да се опитам да разнообраза закуската ... Дали ще ми се получи обаче не знам  newsm78 Честно казано малко и ме е страх да експериментирам, защото попарата се изяжда цялата ...

Хайде, да пекне малко слънчице и да се отправяме навън Simple Smile

# 718
Здравейте, мами! Simple Smile

Да ви кажа нашата госпожичка не е просто купонджийка - тя явно си е нощна птица по принцип. Снощи с ММ се разприказвахме и останахме до късно вечерта и се оправихме за лягане - забележете - около 1.30 през нощта. И какво мислите - малката будува с нас. То не беше скачане, танцуване, пеене, говореше си на играчките и от време на време на нас, но така и не заспа докато не загасихме лампата и ние. Та реших да ви споделя. Simple Smile Simple Smile Simple Smile Баш по темата сме, макар и тя да е на привършване. Simple Smile

Много хубав ден на всички!  Hug

# 719
Здравейте, момичета Simple Smile

аз малко имах да наваксвам с четенето Simple Smile

Гери може би питам за 100 път, ама как ги правиш овесените ядки - накисваш и вариш или само накисваш? Колко време?
Аз за закуска давам или попара или каша, или вече да гризе бисквити и малко сирене, че друго не ще. Пак не яде, тоест яде, ама по 50-60 гр  #Crazy от каквото и да било. Попарата я правя със сухари за големи, в които онзи ден видях, че има сол, ама тя вече изяде два пакета, така че няма да ги сменям. С АМ попарата не я хареса, сега съм взела един кус кус да я пробвам.
Плодове под формата на пюре не ще да яде, едвам прибутвам жълтъка с малко КМ през ден. Ние следобедна закусна нямаме, щото не ще да яде - може да гризне една бисквита и 1/5 банан и тва е. За вечеря давам я каша, я КМ с бисквити и банан, ама и това не го яде.  Sad А вчера такъв хубав ориз със зеленчуци и спанак спретнах и пак нъцки - 100 гр ги яде на два пъти. Май е някой зъб, защото снощи като се закапаха тия лиги беше като чешма.

Иначе цоцка не отказва, но пък от две вечери не се буди за да нея  newsm78 надава рев, ама се успокоява с люшкане. Не че аз не й давам пак по стара схема да си смукне по два пъти нощно време, ама поне не реве. При нас се е заформил някакъв порочен кръг - тя не яде, съответно не съм й заместила хранене, съотвенто не й се яде и така. Мен нали все ме е страх, че не яде и е гладна и по 5-6 пъти още се кърмим, а как ще се отбиваме и на мен не ми е ясно.

А за заспиването вече й свикнах и не се дразня, но е следната схема - 20:30 се кърмим 15-20 мин, след което дремва един час и се кърмим още 15-20 мин. И след това към 1 часа пак сме на линия, я за успокоение, я за хапване.

Госпожицата не лази, ами се върти в кръг около оста си Simple Smile много е смешна. Ама аз се примирих, че мойта мома първо ще проговори и после ще проходи, а и като се замисля, направо да прохожда без да лази си е оферта, че в нас и без това няма кой да й чисти  Joy

Поздрави и до скоро

Общи условия

Активация на акаунт