Февруарчета лудуват, а мамите будуват - 6 тема

• 26 968
  • 732
  •   1
Отговори
# 660
А добрутро,

при нас важи принципът или ядене или спане - съответно две вечери спи като пън и след това през деня пак е купон да се храним. Ама нищо, де - вчера си я премерих 8290 с памперс, така че поне 200 гр ще качим тоя месец, което си ОК. То детето си спи, ама майка й се буди пак по 5 пъти на нощ - щото се мъчи да спи по корем и се стряска и проплаква и някой трябва да я люшка, но поне не надава вой, това го пази за през деня. Вчера тук изпекло едно ми ти слънце, дребуса дремна на въздух, аз заредена с обедното меню и викам ей сега ще си хапна и ще пийна една кафенце с мъжо и после ще се храним в парка, да ама не. Все избързвам да си правя сметките без кръчмаря и на нахапан сандвич и на една глътка нашта като нададе вой и нито ядене иска нито цицка и се прибрахме набързо, добре че ММ беше с колата. После след обеда пак не искаше да излезе. И сега вече се развали времето. Tired

А от вчера изявява желание сама да се храни - да държи лъжицата и да бърка в купичката и става мазало. А аз нали я храня с една метална лъжица и само я чакам да се цапардоса с нея, ще трпбва да се купува някаква бебешка...

А ако ви е залипсвала мойта свекърва да споделя последното й прозрение - видиш ли детето нямало апетит от желязото и вече да не сме й давали, а само преди две седмици ми се обясняваше че до годинката да си го пие желязото и че от него се увеличавал апетита. Иди после и вярвай да доктор. Аз затова съм събрала всичките илачи на нашия етаж и ще си давам каквото и както си реша.

И като съм тръгнала да се оплаквам
Скрит текст:
Не мога да го разбера тоя народ.  ooooh! имаме аптеки, държим се добре с хората, които работят при нас - не се работи в неделя и по празници, не дежурят (ММ го прави това), плащаме по-високи от средните заплати в града за в аптека, до 3-то число си имат пари, за отпуски не правим проблем, оставили сме ги да си работят - никой не им виси на главата и не им дърви сметка, ако има проблем с глоби или нещо никога не сме ги карали те да плащат и пак не може да си намерим персонал и да го задържим...сега последният не искал да работи в едната аптека, понеже била на село, а селото е на 7 км от нас и ще ги взима и кара такси, което ние ще плащаме и няма и в събота да работи... newsm78... направо не знам какво искат тия хора...най-тъпото е че сигурно от нова година ще трябва да се връщам на работа, а останах без кола и направоооо тая седмица ми е една чудесна.

Аз столче за кола съм харесала това http://www.hippoland.net/chicco-stol-za-kola-neptune-9-36-kg-2012
но още се колебая, защото не се накланя, ама ние не пътуваме надалеч, повече от 3-4 часа път нямаме.

Хубав ден, момичета  Heart Eyes

# 661
Здравейте!  Hug Аз влизам набързо с въпрос,че малката пищи!  doh
Вие какви препарати използвате за почистване на пода-нали малката щъка навсякъде и излиза от зоната с килима...Вкъщи сме с паркет,мрамор и теракот... Чудя се дали има някакви по-безвредни препарати?  newsm28

Последна редакция: пт, 31 окт 2014, 13:39 от sunny:*kiss

# 662
  • Бурса
Кисче аз си чистя с обикновени препарати. Малката лази по земята, ние сме с гранитни плочи. Гледам по-често да минавам с прахосмукачката и така. После и мия ръцете и стискам палци много да не ги лапа докато си играе Simple Smile

# 663
Здравейте, мили мами! Simple Smile

Включвам се само за малко да кажа добре дошла на Елефтерия, че ми беше залипсвала.  Hug И за попарата - аз не подслаждам с абсолютно нищо и Рали си я яде с кеф. Може би слагам една идея повече сиренце и една идея повече масълце, но нали ме знаете - за мен всичко е по-добре от захар. Simple Smile
Правя я с 3-4 сухара от тези, една голяма плочка сирене и една кафена лъжичка масло, заливам с вряла вода и запарвам за около 10 минутки. Според мен става много вкусна. Simple Smile

Целувки на всички и до скоро!  Heart Eyes

# 664
Сахасрара-тези сухарчета са много хубави,ама нашата докторка каза да купувам от бяло брашно,а не пълнозърнести (и аз не знам защо... newsm78)! Вкъщи не се яде бял хляб,ама аз изпълнявам... ooooh!
За столчето-мисля да изкараме до годинката с кошницата,която е на Graco,а за после не сме измислили какво ще е... Ще чакам идеи!  Crazy

# 665
Сахасрара-тези сухарчета са много хубави,ама нашата докторка каза да купувам от бяло брашно,а не пълнозърнести (и аз не знам защо... newsm78)! Вкъщи не се яде бял хляб,ама аз изпълнявам... ooooh!
За столчето-мисля да изкараме до годинката с кошницата,която е на Graco,а за после не сме измислили какво ще е... Ще чакам идеи!  Crazy

Нашата ЛЛ май си е ОК с това, въпреки че и тя измърмори, че няма лошо и от "нашите" да даваме, като си мисли, че ние ядем пшенични.  Laughing
Аз ги харесах, защото са основно от ръж, предпочитам да избягвам пшеницата и затова такива давам. Давам една каша, в които има пшеница, защото ми се ще повече неща да е пробвала Рали, но като цяло предпочитам всички да се храним с друг вид зърнени култури. Simple Smile

# 666
  • Varna
Здравейте! Аз- набързо!
Elefterija, и аз не подслаждам попарата. И аз обаче имам фруктова захар - ей тъй за всеки случай- ползвала съм я веднъж.

# 667
  • София
добра вечер мамита .
Нещо никакви ви няма   newsm78

аз от сухарите съм взела едни със спелта и едни пълнозърнести и тъй като не ядем много попара по бавно ни вървят.
Тези сухарите на Sahasrara ме заинтригуваха. Не съм се сещала да ги пробвам  и ще взема да ги видя и пробвам да видим.
Бели сухари взимах на Хип, че само от тях имаше тук да са без яйца и в по малка разфасовка, че иначе другите са ми много като количество.
sunny:*kiss и аз чистя с препаратите , с които и преди си чистех. Моя не лази много  и не съм се замисляла за това.

копчелино и ние сме със столче на chicco  и съм доволна.

лека вечер и сладки и спокойни сънища  Hug

# 668
Гериии, аз пьк се впечатлих от твоите сухари, спелтата е предпочитана от нас култура. Simple Smile Ако може да споделиш откьде ги взимаш.  Hug
Лека нощ от нас!  Heart Eyes

# 669
Едно среднощно включване. Изтекоха ми очите да чета за перални и сушилни. Реших, че ще вземам и двете като отделни уреди и ще ги поставя един над друг. За сега съм се спряла на АЕГ.
Споделете какво ползвате вкъщи и от какво не сте доволни.

# 670
Ползвам 2 перални-на вилата и вкъщи и от SIEMENS съм по-доволна (другата е GORENJE).  Peace

# 671
Добро утро, мамита!
Черна прокоба дебне над мен!  #Crazy Аз ви разправям, че само гадости ми се случват, вие си мислите, че майтап си правя.  Whistling
Ама поне си купихме нова микровълнова де. Която още не е дефектирала, ама като гледам как съм влязла в серия, може и да се случи съвсем скоро.
Вчера ме нямаше, ама имах хиляди неща на главата и цял ден тичахме насам натам.
Ходихме малко на покупки. Първо се започна, със шапката и шалчето, дето бях харесала и ви споделих. Е да, ама няма!  Crossing Arms Свършили! Изкупили ги гадовете! Други така и не харесах, там останахме без шапка.  Crossing Arms Ама пък поне му купихме ботички за зимата. Много хубавки, ама довечера ще им изпраскам една снимка, да ви ги покажа. На Kovo Kids са, ако ви говори нещо, италиански. Много сладурски, с лепки и вълна отвътре, ест. кожа отвън. А най-се зарадвах, че ги грабнах на намаление от Humanic. Взех ги за 25 при редовна цена 84,95лв. Не е ли далавера ми кажете  Wink Защото останали единични бройки, и ги разпродават. Взех ги, супер щастлива, и после гледам номер 19  #Crazy Това бил най-малкия номер от серията, водело се за годинка. Пробвахме ги на малкото уж, ама кво съм пробвала - и аз не знам. Ама карай, до Декември - Януари, като дойде снега може да сме пораснали, и едно термо чорапче като сложа и ще я нагласим работата май.  newsm78 Като не - за по-натам ще стоят, пък ще купим други - та, второ разочарование за деня. Напазарихме и другите неща и се прибираме. И от тук се почна again.
Скрит текст:
Аз грабвам колата на брата на ММ, (останах без кола, та карам неговата, ама той и без туй не я кара) и отивам в болницата да ме боцнат. Прибирам се, по околовръстното, че исках за пампи да се отбия и на тая кола й стана нещо. Дърпа в дясно за страх! В един момент натискам спирачката, да намаля скоростта и тя - пак силно в дясно. Изтървах я, и бам в мантинелата. Остъргах я подобаващо и успях да спра на 2 крачки от канавката. Това при скорост 60км/ч. Не ми се мисли, ако не бях намалила. Щях да се отъркалям най-вероятно. Та, малкия дявол. Нищо ми няма, само охлузено тук таме и от колана малко насинено на ключицата. Айде КАТ МАТ, заради каското - трябва да има протокол. ММ дотърча с малкото, че няма на кой да го остави. Цял ден се занимавах с КАТ и застрахователи. После майстора каза, че се счупил десен носач. В движение. Пита ме - не съм ли усетила по-отдавна да пристъргва. Викам - ми не съм. Аз като се кача и надуя музиката, ще чуя, ама друг път. И така, стана белята. А най-много се радвам, че бях сама. Обикновено се разкарвам с малкото, понеже обича да се вози, и вече не повръща. Хубавото е, че се отървах само с уплаха. Ама наистина се уплаших. И то чак след като стана всичко. Уплаших се от това, какво можеше да стане. И така, сега сме няколко стотин лева назад. Ама пък "нали нищо ти няма, тенекии се изправят", рече ММ и дума повече не отвори по въпроса. Та, тегне нещо ви казвам. Аз не вярвам в такива неща, ама как пък само гадости ми се случват напоследък?  newsm78 Дали да не ида да отключа някоя църква - за късмет?  Thinking
На всичкото отгоре, снощи пак почти не сме спали, понеже на малкото май му дойдоха много емоциите, та си порева, да се облекчи.
За попарата - аз също не я подслаждам, но я правя с АМ, то си сладни. И понеже не обичаме попара, вчера взех едно пюре на Babylove с ябълка, банан и сухар. Мисля да пробвам с него, дали ще мине номера. Въпреки, че вчера попарата почти я изяде, ама бях забравила да сложа сиренето...  doh  Та, дали сиренето ни е проблема? Може би да не харесва сирене?
За столчето - ние още сме с кошницата на Berttoni. Ама съм доволна, голяма и широка е. Ще откараме още време с нея, че тъкмо разбрахме, колко вкусни са й коланите. Иначе имаме и по-голямо столче, ама то отлежава Grinning
За пералнята - ползвам Zanussi от 5 години, при жестока експлоатация. Доволна съм, още нищо й няма Grinning За сушилня - не мога да кажа, ползвам си средновековния метод - суша си дрехите на простора, зимата на сушило, тип от 12лв от магазин "Всичко по левче" Grinning
Някоя мама, не помня вече коя, пита за влажността на въздуха в стаята. И ние вече пускаме конвекторите, заради детето. Не, че е толкова студено, ама нали тря да се поддържа постоянна Т в стаята. Решавам си проблема със сухотата на въздуха с 2-3 изпрани бодита на малкото, простряни в спалнята. 100% памук, без центрофуга, като ги простра и ми овлажняват въздуха поне 2 дни, при 23 градуса в стаята Grinning
Та, това е всичко май. Пак изписах 4-5 км мастило, ама трябваше да наваксам.  Blush
Хубав ден, на всички мами и бебчовци.

P.S. Sahasrara, за новия ми подпис нищо ли няма да кажеш? Grinning

Последна редакция: сб, 01 ное 2014, 08:09 от г-жа Мечева

# 672
Мечева, Hug слава Богу ,че си се отървала само с уплах! Много неприятна случка,иди си запали една свещичка за здраве и се благодари,че Димитко не е бил с теб!Прегръдки от мен!  Hug Да ти кажа,напоследък и при мен  се случват разни неприятни неща и което е по-лошото-случват се на най-близките ми хора.Надявам се този период да отмине вече,че малко се изтощих емоционално (като добавим и неспането положението е страааашно)!   ooooh!

Както и да е-хубав и усмихнат ден на всички!   bouquet

# 673
  • София
добро утро  Hug.

Мечева верно вземи мини през една църква и запали една свещ.
А за обувките - по принцип обувките за прохождане са от 19-20 номер на горе. Много рядко има и в 18, та ме съмнява да намериш по малки. Но имай в напредвид, че трябва поне 1см да са му по големи, тоест ако крачето му е 11см , като измериш стелката тя трябва да е към 12см, най много 12,5см. Ако му е точна обувката ще я носите най много месец и ще му омалее.

Sahasrara сухарите със спелта гледам ги има на много места- фантастико, Карфур и тн
ето какво представляват : http://shop.biomag.bg/bebeshki-suhari-holle-200gr

FrauS за пералнята аз съм с 6-то чуство на Whirlpool.  От 10 години съм с такава пералня и наскоро я смених с по нова такава. За перални аз само тях харесвам. За сушилня аз съм с Electrolux, но моята е от 4 години. Доволна съм, но сега гледам май има по хубави, та незнам. За сушилните едно време мен ме посъветваха да е или  Whirlpool или Electrolux, взех тази че бяха по евтини. За сушилнята гледай да е клас А , ако можеш да си го позволиш, че са по скъпи от В, но клас В харчат повече ток. Другото е гледай да са ти еднакви килограми за да можеш прането директно да си го слагаш в сушилнята.

лек ден от мен за сега  Hug

# 674
Сега се замислих, FrauSt a защо искаш да ги слагаш уредите един в/у друг?  newsm78 А и как ще ги сложиш, като една сушилня си е голяма почти колкото пералнята...  newsm78 A и вибрациите няма ли да пречат? Ако е заради пространството, вземи си направо пералня със сушилня, комбинирано. Малко по-скъпи са, но пак по-евтино идва от два отделни уреда. На сестра ми е такава. Марката не си спомням, но вече години я ползва и е доволна. Даже се замислях и аз да си взема такава, но пък моята пералня още си е здрава, та излишни харчове са в моя случай.

Edit:
Daewoo е пералнята на сестра ми. Като я ползва винаги комбинирано със сушилнята (понеже няма къде да простре). Ползвала я вече 4-та година, при това нейната е втора употреба. Та, знам ли, според мен комбиниран уреда е по-удачния вариант. Но това е само мое мнение Simple Smile

Последна редакция: сб, 01 ное 2014, 10:20 от г-жа Мечева

Общи условия

Активация на акаунт