В момента чета ... 33

• 50 619
  • 747
  •   1
Отговори
# 45
Коя е новата книга  на Филипа Грегъри? В ел. вариант не мога да намеря първата  и четвъртата от поредицата за Тюдорите. А също вписах Мария Стюард в списъка след като приключа поредицата.

# 46

Приключих с "Хартиени градове", нещо много ми дойде философстването.

# 47
  • UK
Човече, предполагам видя, че са качили в Мейлбукс Дъщеря на съдбата и Портрет в сепия?

# 48
  • Den Haag
Благодаря за новата тема   bouquet

Преди малко завърших "Дъщеря на съдбата" на Алиенде. Много обичам Алиенде, потапя ме в един приказен свят с невероятни живи образи, силни и борбени. Много искам да продължа с трета книга от трилогията, но ще направя малка пауза с друг любим автор  Heart Eyes:

# 49
Не съм голям фен на фантастиката ,но Рей Бредбъри е уникален.

# 50
  • Пловдив
Катеринка, приятно ми е да те видя пак между нас  Hug  bouquet

Не се сърди, човече, сподели после за Листопад, на мен изобщо те ви хареса, може би и защото бях гледала сериала, а те се различават, но като цяло ми се стори доста слаба книга...

# 51
  • Den Haag
Книгата "Листопад" и на мен не ми хареса толкова, колкото очаквах Simple Smile. Някак си набързо нахвърлена ми се видя, като преразказ.

# 52
  • София
Дойде ми музата да коментирам последните книги, които прочетох. Повече от месец не съм писала нищо в темата  Embarassed

"Жена за обесване" Пънар Кюр - Като цяло книгата не беше лоша, но ми се стори не достатъчно добре написана. Историята е силна, но ....... добре, че е кратка и бързо се чете.

"Любов по време на холера" Габриел Гарсия Маркес - Невероятна книга. Не мога да повярвам, че за някой тази книга може да е тежка. С такава лекота е разказано за ЛЮБОВТА, че мисълта ти лети с тази на автора. Много ми хареса.

"Защото те обичам" Гийом Мюсо - Много динамична и с неочакван финал. Хареса ми и ме накара да се замисля за болките, с които ни се налага да живеем ежедневно.

"Изборът" Тес Геритсън - Страхотна. Обожавам медицински сериали, а се оказа, че и книгите са по моя вкус. Прочетох я за 2 дни. Много интересна. Дава много гледни точки за трансплантациите, а въпросите в главата ми продължават да са безброй.

"Докато сестра ми спи" Барабара Делински- Не е лоша, но не ме и впечатли особено. Лесно и бързо се чете, има интересни моменти, но не е от книгите, които бих препоръчала на всяка цена да се прочетат.

"Окончателната диагноза" Артър Хейли - Интересни образи, добра идея и сюжет, но на моменти ми досаждаше с "разтягането на локуми". Края ме разплака.

Сега чета "Оризовата майка" - увлекателна е и мисля, че много ще ми хареса!

# 53
Прочетох "Ключът на Сара" и бих я препоръчала на хората с афинитет към събитията от Втората световна война, аз научих факт, за който не знаех. Но и за хората като мен, които мразят да четат каквото и да е свързано с война, смятам че книгата ще им допадне, ще ги натъжи, ще ги докосне Simple Smile
Ето и мнението ми в ГР - https://www.goodreads.com/review/show/1077404986   Peace

Продължавам с първа част на "Свят без край", взех си я от библиотеката, но нямам идея как ще се добера до втората(в Софийска библиотека я нямат) ... ако някой я има, би могъл и има желание да ми я прати, моля да ми пише. Благодаря предварително  Peace  Hug

# 54
Много ми хареса Ледената принцеса на К.Легберг Peace

Започвам:

# 55
Аз продължавам да с Виенската книжка на Алън Яник. (На места сериозно ми доскучава и ми напомня защо не харесвам исторически романи.)

Инче след малко планирам да гледам филма по "Вината в нашите звезди".  Mr. Green

# 56
  • София
Bubbly, мога да ти пратя 2-ра част на Свят без край. Simple Smile Дай ми  седмица да си я дочета и ти я пращам.

# 57
♥.Петя.♥., страшно много ти благодаря   bouquet  Давам ти, колкото ти е нужно - на мен със сигурност ще ми трябва повече от седмица, за да прочета първия том.
Подозирам, че ще е както с "Устоите .. " - ужасно интересна, но искаща своето време, за да се вникне в историята, героите, езика, мястото на действие. Фолет е истински майстор  Heart Eyes

Скрит текст:
Благодаря ти отново, много си мила - пиши ми като си готова, за да ти дам адреса  Peace

# 58
  • Ямбол
"Кефер, цветовете на малката Ида" на Милена Фучеджиева
Скрит текст:

# 59
Благодаря за новата тема   bouquet
Аз чета "Клара и сянката" /Хосе Карлос Сомоса/  Grinning
и аз
Бавно ми върви, някак суховат е стила. Звучи ми откачена идеята за живите картини. Истина ли е?

Освен Клара и сянката http://chitanka.info/book/6180-klara-i-sjankata съм подхванала още няколко.

http://chitanka.info/book/4138-ptitsite-ledenijat-zamyk-lodkata-vecher

Норвежко е. Нищо не се случва, края е отворен, красиво подредени думи, които не докосват.
Първия разказ е за селския луд, втория е за изчезнало момиченце, а последната част са разкази. Единия беше за някакъв, който се загледа в отражението си във водата, падна в нея и се понесе по реката хванал един пън.

Подхванала съм и това:
http://chitanka.info/book/4975-otrovnite-roditeli

Помага да осъзнаеш някои неща, но ...

Привлечена от името на авторката, изчетох Безмълвния ангел. Очаквах много повече, но се оказа чиклит.
http://chitanka.info/book/4867-bezmylvnijat-angel

Общи условия

Активация на акаунт