В момента чета ... 33

• 50 618
  • 747
  •   1
Отговори
# 615
  • Belgium
А емоцията да се видиш с писател, на който си фен, е съвсем различна  Laughing

Представи си какво е един истински хардкор фен на Кинг да се види с него примерно  Crazy

Аз за това и не обичам да ходя ей тъй по представяния без да се интересувам от автора. Иначе е много добра тенденция, че напоследък в България почнаха да идват повече писатели. Бегбеде като беше тука си стана мини лудница.

Аз все още съм на кримката на Маринина, та не мога да се включа много по темата.

# 616
Докато бях там си представях какво ли ще бъде ако насреща ми стоеше Роулинг или Кинг ... сигурно щях да съм извън себе си от емоции ..  Shocked  Laughing  Mr. Green

# 617
  • Belgium
Между другото моя близка приятелка, която чете много, а и пише чудесни ревюта на книги, сравнява Кох с Уелбек. Ако си го чела веднага ще разбереш стилистиката и цялостната идейна система на Кох.

Със сигурност е брутален и като изказ, и като идеи, предполагам и запомнящ се като Уелбек.

# 618
За Мишел Уелбек ли става въпрос? Не, не съм чела нищичко. Sad

# 619
  • Belgium
Да, за него  Peace

Погледни го като имаш време, мен лично "Платформата" ме разтърси и все още не мога да реша дали в положителен или отрицателен смисъл. Обикновено го обявяват за мизантроп, но той твърди, че пише по този начин не защото мрази хората, а точно обратното - защото държи на тях. Тежък автор определено.

# 620
Ууу, хареса ми това изказване  Peace Напомни ми на "Изворът" на Ранд, не знам дали си я чела, тя също не беше лека - определено препоръчвам.  Hug

А твоята приятелка дали би имала нещо против да ми покажеш блога й?  newsm78

# 621
  • Belgium
Едва ли ще има против, но тя пише за сайт, та ще ти го пусна на ЛС, да не правя излишна реклама.

"Изворът" още не съм я чела, но е в списъка за четене. Да видим кога ще стигна до нея  Laughing

# 622
Идеално, благодаря ти  Hug

Непременно я прочети, задължителна е според мен! А Уелбек си го записвам  Crazy

# 623
Bubby, интересна среща си имала!  Peace

# 624
  • Казанлък of all places
"Вечерята" я прочетох днес за четири часа полет. Много отдавна не ми се е случвало да не искам да свършва книгата и едновременно с това да оставам глуха за света наоколо, да не искам да оставя книгата. Авторът е истински майстор на структурата, героите са  многопластови и внезапни, а  вечната тема (една от темите всъщност) за престъплението и наказанието е разработена от неочакван ракурс. Книга за моралния избор, родителството, психопатията и западното общество. Трябва да се прочете!

Последна редакция: ср, 12 ное 2014, 23:23 от angelina.bgk

# 625
  • София
Bubbly . . ., вълнението ти от срещата направо се усеща през монитора!  Hug Искрено се радвам за хубавите ти емоции.  Grinning

Иначе и аз все още не съм чела Кох.

Вчера почетох малко "Театър" на Моъм - това по темата.  Wink

# 626
  • Bulgaria
Извинявам се за жаргона ,няма да се повтори Simple Smile

# 627

Може ли мнение за тази книга? Ще си я взема от библиотеката в края на седмицата

"Невинните" за мен е много добър трилър. Ако харесваш как пише Дейвид Балдачи, няма да се разочароваш. С тази книга започва поредица с нов герой, осъвременена версия на Оливър Стоун (друг герой на Балдачи). След като я прочетеш пиши да ли ти е харесала.
А ако се спречквам за първи път с този автор няма ли да мога да разбера книгата.?Тоест първо с някое друго негово заглавие ли да започна първо?
Както съм написала с "Невинните" Дейвид Балдачи започва серия с нов главен герой т.е. не е свързана с други герои и събития, но можеш да прецениш дали ще продължиш да се "спречкваш" Mr. Green с този автор.
 От по-старите му книги има няколко с един и същи главен герой, но дори да ги четеш разбъркано няма проблем, ако събитията са свързани с предишни книги, има кратко напомняне за какво иде реч.
Единствената книга на Балдачи, която аз специално неодобрих е "Коледен експрес", но вкусове различни.
За себе си знам, че ще продължавам да чета книгите на Дейвид Балдачи.
Между другото, някои от книгите му са филмирани. В момента се сещам за Абсолютна власт с участието на Клинт Истууд.

# 628
Извинявам се за жаргона ,няма да се повтори Simple Smile

Няма за какво да се извиняваш  Hug
"Спречквам се" не е жаргонна дума, а просто има друго значение , а именно: Карам се по незначителен повод и за кратко време

http://rechnik.chitanka.info/w/%D1%81%D0%BF%D1%80%D0%B5%D1%87%D0 … 0%BC+%D1%81%D0%B5

Затова едва ли има как да се спречкваш с Балдачи  Laughing Пък може и да го познаваш лично, знам ли  Thinking

# 629
  • Bulgaria
Благодаря за мненията.На изток от рая-прочетох я ,това е страхотна книга Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт